29 Eylül, 2005

Evlilik Hikayem

Sevgili Tuhfe tarafından sobelendiğim evlilik hikayemi dilim döndüğünce anlatmaya başlayayım arkadaşlar.
Yıl 1988. Aynen bugün Istanbul'da olduğu gibi hava kapalı, ha yağdım ha yağacağım diyen bir bahar günü.Bahar bahar olmasına ama sanırım başlangıç ayı, zira üzerimizde mantolar var daha.Üniversite son sınıfta üç arkadaşız.Arkadaşlarımızdan F. 'nin sözlenme aşamasında olduğunu öğrendik.Üstelik bizim fakülteden biriymiş. Biz tatildeyken neler olmuş neler, benim en can arkadaşım sözleniyor.Sınav var ama, sınav öncesi damat beylerin anfinin önüne bir koşu gidip en azından şöyle bir göreceğiz.Gerisi kısmetse sonra artık.
Gittik gitmesine ama o bölüm normalde çok kalabalık, sınav zamanı millet birbirini kırıyor deyim yerinde ise.Vakit dar, o muydu bu muydu derken vazgeçip kendi anfimize koştuk S.ile.Günler çuvala girmediye daha sonra tanışırız dedik.Sınavdan çıkıp kızlarla Muradiye'de oturan arkadaşımız N.ye gittik.
Aradan günler geçti. Arkadaşım F. tarafından damat beyin arkadaşının beni çok beğendiğini ve mümkünse tanışmak istediğini iletti.Beni nereden tanıyormuş deyince "bizim damat adayını görmeye çalıştığımız zaman Onun yanında olduğunu Onların bizi gördüğünü " belirtti.Yani biz ava giderken avlanmış gibi bir şey olduk. Nisan ayında tanıştık.Böyle bir konuda ailemin kararının benim için önemli olduğunu belirttim.
Sonraki zamanlarda ailemle tanışılıp-görüşüldü. Askerliğini yapması v.b. gibi taleplerimizi hallettikten sonra, söz-nişan tanıştığımızdan toplam 3.5 sene sonra benimle evlenebilmiş oldu!
Kendisi son derece azimlidir.(Evlilik hikayemizden az da olsa anlaşılacağı üzere) Şu an iki çocuğumuz var.Saygı ve sevginin birlikte var olduğu bir evliliğimiz var.Mutluyuz, tüm evleneceklere de mutluluklar diliyorum.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Ilginc bir evlilik hikayen var.Allah bir ömür boyu sevgi saygi ve de cocuklarinizla gecirmeyi nasip etsin .

Adsız dedi ki...

Mutluluklarin daim olsun.. iki cihanda da.

Tuhfe dedi ki...

Teşekkürler Semanur bizimle bu güzel hikayeni paylaştığın için. Gerçekten bayağı uzun sürmüş nişanlılık devreniz. Fakat bu süre içinde de mutlaka unutulmayacak anlarınız olmuştur. Nice mutlu senelere...aileniz ve sevenlerinizle

Sevgiler.

Serra dedi ki...

En son Nagihan'a yazmistim, ben herkesin tanisma hikayesinin degisik oldugunu dusunuyorum, degisikten kastim ilginc. Su ana kadar okuduklarim da bunun kaniti olsa gerek. Ava giden avlanirmis. Iyi ki o gun gitmissiniz damat gormeye Semanur.

akçahan dedi ki...

Emine,Rahime,Rabia,Tuhfe ve Serra teşekkürler hepinize.Emine biz de ayrı şehirlerde idik.Askerlik,iş kurma, yakınlarımızı kaybetme derken nikah ve ecel vakti gelince olurmuş derler ya, uzun bir süreç oldu.Sevgilerimle!

Rengarenk dantel dedi ki...

Allah hayırlı uzun ömürler versin. mutluluğunuz katlanarak artsın, güzel günler en kötü gününüz olsun...

Adsız dedi ki...

damat beye helal olsun ne diyeyim..Sabırlıymış..Allah mutluluğunu daim etsin

NAZLICA dedi ki...

Akçahan; Sevgi ve Saygınızın artarak bir ömür boyu sürmesini dilerim.

Nilüfer dedi ki...

Evlilik hikayeleri bölümü oldukça ilginç oldu.Çoğunuzun hikayelerini zevkle okuduk.Evliliğinizin bir ömür boyu sürmesini diliyorum.

Adsız dedi ki...

aLLAH YAVRULARINIZLA BERABER MUTLULUĞUNUZU DAİM ETSİN.ONLARIN MÜRVETLERİNİDE GÖRMEYİ NASİP ETSİN İNŞAALLAH SEVGİLER..

nagice dedi ki...

Allah mutluluğunuzu daim etsin.

akçahan dedi ki...

Sevgili Arkadaşlar hepinize ilginiz ve güzel düşüncelerinizden dolayı teşekkürler.