12 Nisan, 2006

ECE DANTEL


Bu takımı 3 yıl kadar önce, kızkardeşim bana yapmıştı, yatak odası danteli olarak. Benim yeterince var, model de ağırca, her zaman yapılamayabilir düşüncesiyle, bizim küçükhanıma ayırdım. Biliyorum, 12 yaşında bir çocuk için erken ama, şahsıma hediye edilenlerden, çok beğendiklerimi ayırıyorum. Modeli çok hoşuma gittiği için olsa gerek, ismi ece olsun istedim.

Bugün bizim çocukların hastalanma günüydü sanırım. Gece 02.30, Küçükhanımın anneciğim nidası ulaştı. Kulağım çok ağrıyor diye ağlıyor. Babası hastaneye götürdü, orta kulak iltihabı. Ablayla ilgilenirken baktım, Ali uyuyor. Sabah yardımcı hanım aradı, Ali'nin burnu kanıyor, gece de yastığa kanamış, ne yapmalıyım diye. Gece farketmediğim için çok üzüldüm. Çalışırken annelik, çocuklar büyümüş olsa da biraz; zor zenaat vesselam. Hoşçakalın dostlarım.

15 yorum:

NuR dedi ki...

Canım benim, geçmiş olsun, bahar ayları, hastalıklar için çok uygun, çocuklar kendilerini korumuyor, birden açılıp saçılıyor, benim oğluşda grip, hem de, paçavra gibi, çıplak geziyor anacım,bide burnunu çeke çeke "bu güzel günlerin hakkını vermek lazım" diyor,Kendini üzme, hiperimin kılcal damar çatlaması olmuş olabilir, erkek çocuklarında daha çok oluyor. Canım benim, bütün gün başlarında da olsan bütün bunlar yaşanacak, dur bakalım, şimdi iyi günlerin, büyüdükçe problemler artacak, aslanlar gibi de üstesinden geleceksin, Allah'ın izniyle.
Dantel çok güzel, kız beşiğe, çeyiz sandığa derler. Allah iyi günlerde kullanmayı nasibetsin. Kardeşinin ellerine sağlık.
Öptüm, sevgiyle kal, geçmiş olsun:)))

ev perisi;) dedi ki...

Çok geçmiş olsun Sevgili Semanur!
Mevsim geçişi olur böyle vakalar Türk annesi yakalar!
Öpüyorum seni ve evlatlarını...
Acil şifalar diliyorum!

acemice dedi ki...

sevgili semanur geçmiş olsun umarım yavruların bir an önce sağlıklarına kavuşurlar.anneler doğururken bir sancı büyütürken bin sancı çeker derdi annem.çocuklar düşe kalka büyüyorlar. kendine iyi bak, çocuklarınada.
sevgiler...

akçahan dedi ki...

Şennur'cuğum ne kadar güzel yazmışsın, çok yakın, bir kardeş gibi teşekkür ederim. Servi boylu delikanlımıza acil şifalar dilerim.
Şükran teşekkürler canım.
Fethiye çok sağol arkadaşım, annen ne kadar güzel söylemiş. Aynen öyle.

Serra dedi ki...

Semanur, ikisine de cok gecmis olsun. Sen basinda olsan, her an yaninda olsan, cocuklar hastalanacaksa hastalaniyor.
Dantel de zaten hop demeyle yapilip tamamlanmiyor, iste boyle ayiracaksin ki simdiden, vakti saati geldiginde hazir olsun.

Adsız dedi ki...

Çokkk geçmişler olsun ikisinede Semanur.Umarım şimdi daha iyicelerdir.Allahtan çocuklar çabuk atlatıyorlar o teselli oluyor değilmi.Sevgilerimle.
dantelde dantel yani:))

Adsız dedi ki...

semanurcuğum geçmiş olsun uzun zamandır görüşemedik
Kendine iyi bak
hatice

NAZLICA dedi ki...

Semanur çok geçmiş olsun canım, benim olsa elim ayağıma dolaşır valla. Bazen kimse hasta olmasın ben olayım diyorum. Annelik zor sen elinden geleni yapıyorsun, çocuklar sorun çıkarmasın hayatımı yaşayayım diye anneler sürekli kamplara gezilere falan gönderiyormuş çocuklarını. Bir de bunları düşün canım. Olacak oluyor çare yok. Geçer gider merak etme. Örtü çok güzel, iyi etmişsin. Şimdiden biriktir. Kızlar çabuk büyüyor. Öptüm çok.

Safran dedi ki...

Sevgili Semanur, hayırlısıyla kızımın hiçbir şeyi kalmayacak yakında doktor muhtemelen antibiyotik vermiştir, düzenli kullanılınca geçiyor, benim oğlan 1 yaşındaydı orta kulak iltihabı olduğunda nasıl mücadele ediyorduk ilaç içirirken, oğluşuma da üzülme abimin devamlı burnu kanardı böyle küçükken damar zedelenmesiymiş...Bu zor günlerin hepsi geçecek inşallah, benim annemde bizleri ne zor büyüttü çalışırken, inşallah kızının o güzel çeyizleri kullandığı mutlu günleri görürsün, sevgiler canım :)

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Çocuklar hasta olunca çok üzülüyorum. Ama yapacak birşey yok. Allah acil şifalar versin. Benim kız da bu sabah hastalanmış. Biraz önce haber aldım :(
Danteli kızına ayırmakla çok iyi yapmışsın. İnsanın eline çıka geliyor sonra.

Sevgiler,

Serpilce dedi ki...

Geçmiş olsun Se
Umarım çabuk atlatırlar.Sağlıklarına hemen kavuşurlar.Bende çalışırken o sıkıntıları geçirmiştim seni anlıyorum.
Kadeşininde ellerine sağlık .
Sevgiyle kal.

akçahan dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım hepinize teşekkürler.Evet Hatice, en kısa zamanda görüşelim. Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

çocukların için üzüldüm çok geçmiş olsun dantellerin ikiside çok güzel kızına ayırdığına bayıldım . güzel günlerde kullanır inşallah ....http://www.blogcu.com/sihirlieller- aysun

Hülya YILMAZ dedi ki...

Sevgili meslekdaşım, çalıştığım dönemde çocuklarıma yeterince zaman ayıramamak beni hep üzmüştü. Hele hasta olduklarında nazlanacakları anneleri yanlarında olamıyordu. Oya da bir aralar sık sık orta kulak iltihabı oldu. Çok zordur. Tedavi bittikten sonra da bir süre takip gerektiriyor. Geçmiş olsun, bir an önce iyi olsunlar. Çocuklar küçükken hasta olduklarında ben "iyi olsalar da kalkıp yaramazlık yapsalar" diye düşünürdüm.
Bu arada sende bir dantel stoğu var galiba. Bende de epeyce var. Ben "hepsi senin kızım" diyorum, yenilerini örmekde kendime güvenemediğim için.
sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

That's a great story. Waiting for more. » »