19 Eylül, 2005

Kahramanmaraş Fotoğrafları

K.Maraş'tan fotoğraflayabildiğim kadarı ile gezilecek alanlara dair görüntüler.Yarın Maraş çarşısında semercileri,bakırcıları,keçeci,külekçi,çarıkcı,oymalı sandıkları,kına askılarını gezmek üzere şimdilik hoşçakalın!
Başkonuş'ta yemek veren molası gelin alayı eğlenirken.Başkonuş oksiyeni bol,yaz aylarının sıcağında serin ve geçtiğimiz yıllarda koruma altında olan,artık doğaya bırakılan geyikleri ile meşhur bir yer.
Pınarbaşı Tesisleri,yeşili,kokulu çayları ve lezzetli kebapları ile tercih edilebilecek mekanlardan biri.

Yol boyunca üzüm bağları ve bağların önünde üzüm satan çiftçilerle karşılaşıyorsunuz.

Kaza yapmaktansa,konvoyu bozar ve üzüme giden eşeklere Ali'yi bindirirsiniz!
Gelin arabasını durdurup eşeğe binen Ali! (Bizim arabadan gelin arabası olursa!)
Maraş Barajı.



Kayseri-K.Maraş sınırında Kıskaçlı Et Tesisleri.Doğal kekik kokulu çok leziz pirzolaları var yolu düşenlere tavsiye edilir.Kilo işi sipariş veriliyor.Sabah kahvaltısına yolunuz düşerse yörenin yayla balı,kaymağı da daha önce tattıklarımıdan çok daha özel.Biz her gidiş ve dönüşte abonesi olduk.Kıskaçlı bölgenin adı aynı zamanda.Unutmadan,çaylarınız geldiğinde şekerliği sağda solda aramayın bizim gibi masadaki küçük çelik tencerede!

11 yorum:

NAZLICA dedi ki...

Akçahan; Ne güzel fotoğraflar bunlar.Ellerine sağlık, sofrayı görünce pirzoladan birtane alasım geldi:)

Adsız dedi ki...

semanur ne güzel tatil geçirmişsin. tatile gittiğine değmiş bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için teşekkürler.

Serra dedi ki...

Semanu, ne guzel yerlere gitmissiniz. Evlenen arkadaslara allah saglikli huzurlu bir yuva kurmayi nasip etsin, mesut olsunlar. Fotograflarin devamini bekliyorum, oralarda elisi ornekleri de cekmissindir diye tahmin ediyorum. Onlardan da sonra paylasirsin di mi?

akçahan dedi ki...

Nazlıca,Münevver Abla,Serra ve Burcu sağolun.Serra elişleri de var,paylaşacağım sizlerle, kısmetse.Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Semanur ne güzel yerler. Güzel bir tatil geçirmişsin anlaşılan. Böyle yerler insana huzur veriyor. Yeni evlileri Allah mesut etsin. Diğer resimlerini de bekliyorum. Sevgiler

Tuhfe dedi ki...

Evet, çok güzel yerler ve fotolar. Semanur sen iyi bir tatil geçirmişsin, kıskandık:))darısı başımıza.

Adsız dedi ki...

pınar başı tesisleri çok güzel gözüküyor. Kızım biraz daha büyüsün inşallah daha da yaşlanmadan bende türkiyeyin her yerini gezeceğim.

akçahan dedi ki...

Berrin,Tuhfe ve Filiz tülü ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ederim.İnşallah dileğinizi yerine getirirsiniz Filiz.Yalnız ben Sizin ve blogcuda olan diğer tüm arkadaşların sayfasına yorum yazmayı başaramadım bir türlü.Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Adsız dedi ki...

Keep up the good work » » »

Adsız dedi ki...

maraşlıyım ve maraşımı çok seviyorum.çok fazla büyük olmamasına rağmen çok özel bir şehir.maraşa galmeyenlerin gelmesini ve maraşı tanımasını çok isterim.

Adsız dedi ki...

maraşlıyım ve maraşımı çok seviyorum.çok fazla büyük olmamasına rağmen çok özel bir şehir.maraşa galmeyenlerin gelmesini ve maraşı tanımasını çok isterim.