14 Mart, 2007

Bir Diziden Kıbrıs'a, Savaş Zamanı Oyunlarımız


Öncelikle sayfamı güncellemem bu denli geciktiği için ziyaretçilerimden özür dileyerek başlamak istiyorum. İş çok yoğun, evde de daha ziyade dinlenme ihtiyacı hissediyorum, sanırım tam düzelemedim.

Hasta yattığım dönemlerde biraz ayaklanır gibi olunca, madem vakit var, fazla efor isteyen bir iş değil, içli köfte yapayım düşüncesi, benimle anılır bir espiri konusu olsa da ben yine kaloriferin yanındaki mutad yerimi alıp, çocukların ikisinin de yemediği içli köfteleri yaptım, gelene-gidene ikram ederiz Annem mantığı ile.

İkinci hastalık adeti de malum evde olunca, çocuklarla daha fazla sohbet etmeye çalışmak. Bu sefer ikisinde de daha az güç bulmuş olsamda gerçekleştirdik.

Benim pek dizilerle alakam olmamıştır ama, bu dönem bizde izlenen dizilerden iki diziden biri 'Hatırla Sevgili' Kızımla, yeğenim daha bir ilgililer, dizi sonunda da malumatlarımıza başvuruyorlar. Ben branş ve ilgi alanım gereği anlatınca, çocuklar henüz; annelerini her şeyi bilen ve çok büyük zanneden yaşta oldukları için o vakitler kaç yaşımda olduğumu ve olaylardan ne hissettiğim sorusu geliverdi.

Ben doğmadan çok önce olduğunu ama, bir başbakanı asmanın etkilerinin hala devam ettiğinden olsa gerek konuşmalarda geçen hüznü hatırlıyorum. Bir de sonra ki yıllarda, babası bir dönem ablamın okulunda müdürlük yapmış Deniz Gezmiş'in idamını ve ailesine duyacağı üzüntü üzerine yapılan konuşmaları hatırlarım. Benim asıl ilk yakın geçmişe dair anılarım Kıbrıs Harbine ait. Okumayı yeni öğrenmişim, gazetelerde okuyorum, radyodan dinliyorum, dayımın oğlu tekrar askere, daha doğrusu savaş görev emri ile Kıbrıs'a gidiyor, oyunlarımızda bile Makarios var, tüm bunların etkisi ile belki yıllar sonra uluslararası ilişkiler okurken, tez konusu olarak Kıbrıs'ı seçiyorum. Şimdi çıkmak zorundayım,daha sonra,devam etmek üzere, hoşçakalın efendim.

7 yorum:

NuR dedi ki...

Sevgili Semanur,
İyi olmana çok sevindim, içli köftelere talibim valla:))) ellerine sağlık canım, afiyet olsun. Ben pek tv ve dizi seyretmiyorum, ancak hatırla sevgili nin bir dönem dizisi olduğunu duyunca ilgimi çekti, seyrediyorum. Rahmetli anneannem tam bir Menderes hayranı idi. Bizim evde uzun yıllar o hüzün dolu yıllar konuşuldu. Benim hatırladığım ve şimdi bile bana çok ilginç gelen, en samimi dostların, komşuların bile partizan tavırlarla küsmeleri idi. Ve tabii daha da trajik bir dönem 80 öncesi, 81 mezunuyum, ne zor yıllardı.Keşke yaşanmasaydı...Ders alınacak çok şey var.
Canım kendine iyi bak
Sevgiyle kal

Serra dedi ki...

Daha iyi olmana sevindim, ben de asiri bir yogunluk icerisnde harala gurele oyle geciyor iste. Kendine iyi bak.

Admin dedi ki...

Merhaba Semanur'cum, tekrar gecmis olsun canim donusune cok sevindim, sitene bakip bakip gozu bos geri donuyordum, ohh yaa nostaljilerimiz yolda desene, simdiden kibrisla basladik, buyuk agabeyimin askerde olusu, daha neler neler animsadim simdiden,hosgeldin tatlim, sevgilerimle...

NAZLICA dedi ki...

Semanur Menderes idam edildiğinde gazetede fotoğraflarını gördüğümü hatırlıyorum nedir, niye yapılmıştır o zaman farkedilebilecek yaşta değilim.Rahmetli Büyükbabam Menderesin asıldığını duyunca felç olmuş, yıllar sonra öğreniyorum. Deniz Gezmiş de ayrı bir yara.Temelde kim ne yaparsa yapsın idam edilmesine karşıyım.Umarım demokrasinin son ayıbı olur bu olaylar.Ben de seni seviyorum canım, kendine dikkat et. Öyle içli köfte falan diye yorma kendini. Öptüm

Sanem dedi ki...

Oncelikle bu bloga ilk girisim sebebiyle, ilk olarak gecmis olsun demek isterim. Hemen arkasindan da yazilarinizdaki kurallara uyum, sadelik ama ote yandan kelime zenginligi hosuma gitti, bunu da beirtmek istiyorum ;)
Cok sevgilerimle
S.

ev perisi;) dedi ki...

Sofranızdan bereket, gönlünüzden muhabbet, evinizden huzur eksik olmasın...
Muhabbetle...

Adsız dedi ki...

Semanur, senden haber almak çook güzel.Allah ağız tadınızı bozmasın.
Sevgiler,