06 Haziran, 2007

Kısır Köfte, Zeytinyağlı Taze Fasulye ve Balık Köfte

Biz buna kısır köfte diyoruz ve birkaç şekilde sunumu olabiliyor. Benim yaptığım şeklini Malatya'da tatmıştım yıllar önce. Haşlayıp, soğuttuktan sonra (suyunu süzmeden) sarımsaklı yoğurt ve üzerine kızdırılmış tereyağı ile sunumu sıcak günlere daha uygun, serin bir tat.

Yapılışına gelince;

- 2 bardak bulguru sıcak su ile ıslatıp bekletiyoruz.

- Yarım saat kadar yoğurup, tuz, kararbiber, kırmızı biber ilave ediyoruz.

- Yarım çay bardağı un ve bir yumurta ekleyip, tekrar yoğurup, elimizi ıslatarak, bilye köfteler hazırlıyoruz.

- Kaynayan suya dağılmayı önlemek için, limon suyu ekleyip, haşlıyoruz.

- Biber salçası eklediğimiz yağda kavurup, ayranla servis yapıyoruz.

Misafirlere çay toplantılarında daalternatif bir ikram olabiliyor.





Çocuklar bilgisayar sırası için başımda nöbet beklediğinden tarifler ve yazım sonraya kalsın.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Semanur ogluna cok gecmis olsun insallah simdi iyilesmistir.tarifler birbirinden lezzetli görünüyor eline saglik

ev perisi;) dedi ki...

Geçmiş olsun Semanur ablacığım...
Yemeklered önüş yapmışız ellerine sağlık;))
öpüyorum...

zeyno dedi ki...

Akcahancım çok geçmiş olsun öncelikle. Balık köftesi bizim evin favori yiyeceği, bayılırız.