Yapılışına gelince;
- 2 bardak bulguru sıcak su ile ıslatıp bekletiyoruz.
- Yarım saat kadar yoğurup, tuz, kararbiber, kırmızı biber ilave ediyoruz.
- Yarım çay bardağı un ve bir yumurta ekleyip, tekrar yoğurup, elimizi ıslatarak, bilye köfteler hazırlıyoruz.
- Kaynayan suya dağılmayı önlemek için, limon suyu ekleyip, haşlıyoruz.
- Biber salçası eklediğimiz yağda kavurup, ayranla servis yapıyoruz.
Misafirlere çay toplantılarında daalternatif bir ikram olabiliyor.
3 yorum:
Semanur ogluna cok gecmis olsun insallah simdi iyilesmistir.tarifler birbirinden lezzetli görünüyor eline saglik
Geçmiş olsun Semanur ablacığım...
Yemeklered önüş yapmışız ellerine sağlık;))
öpüyorum...
Akcahancım çok geçmiş olsun öncelikle. Balık köftesi bizim evin favori yiyeceği, bayılırız.
Yorum Gönder