12 Kasım, 2007

Günlük Ahval ve Mutfak Çalışmaları Üzerine...




Bugün tekrarlayıp durduğum bir dize ile başlamak istiyorum uzunca bir ara paylaşımda bulunamadığım bloguma.

"Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader,

Aldırma, bu dünya böyle gelmiş böyle gider."

diyen şair sanki tekerrürden ibaret olan tarihimize bir atıfta bulunmuş. Dünyanın belki de en stratejik noktasında yer alan, ABD' si, AB ve de Amerika'nın yapışık ikizi İsrail'in iştahını kabartan ve sürekli bir savaş ortamında olan vatanımız. Sürekli savaş derken illa sıcak savaş demek değil elbette, ekonomik ve de başarı yüzdesi en fazla, masrafı en az olan kültürel savaşı küçümsememek lazım.

Kurtlar sofrasında ki iştah kabartma ve elde etme planları her zaman mevcut olan ülkemiz. Sadece Osmanlı'nın Hasta Adamlık döneminde değil her an paylaşım planları yapılıp, zayıf düşme ve de düşürülme projeleri takip edilen memleketimiz.

Kültür emperyalizmine sürekli maruz kalan, ayrıca söz söyleyip, kamu oyunu etkilemeye çalışan odakların kimin adına hareket ettikleri çok da net olmayan ahvalimiz.

Ajanların cirit atıp, doğusunda sözde kürt devleti kurmak adına kendilerine oluşturmak istedikleri parsada insanımızın kandırılıp, taşeron olarak kullanıldığı vatanımız.

Askerleri şehit ve esir edilip, tansiyonu yükselterek Kuzey Irak cehennemine bilinçli olarak çekilmeye çalışılan ülkemiz. ABD 'nin Baba Bush zamanından belirli olup, Clinton zamanında uygulama hızından pek memnun kalınmayan ve Oğul Bush zamanında dört dörtlük uygulanan planlarının gereğidir bunlar, İran ve Türkiye'nin parçalanma planları ve operasyon içinde bazı taşların yerine oturtulması için oluşturulan sebeplerden biridir PKK saldırıları ve bu oyunun en önemli dama taşı da 11 Eylül Saldırısı olmuştur. 11 Eylül vakası olmasaydı hangi sebeple Irak'a gelebilirlerdi ki...

Çok uzattım Arkadaşlar bunlar hepimizce malum hadiseler esasında, lakin zülfüyare dokununca paylaşmak, belki dertleşmek benimkisi. Bize düşen tabii ki birlik beraberlik içinde, infiale sebebiyet vermeden, bilinçli ve düşünerek hareket etmek, günübirlik politikalardan uzak, planlı-programlı hareket edebilmek.

Şairin şu yazacağım son dizeleri de, Türkiye adına imza atıp, askerleri teslim alan malum milletvekillerini görünce sanki henüz söylemniş gibi geldi:

Bak, arslan hakikate, ispinoz kafesinde;
Tartılan vatana bak, dalkavuk kefesinde!

Mezarda kan terliyor babamın iskeleti;
Ne yaptık, ne yaptılar mukaddes emaneti?

Bugünlerde çokca kullanılan deyimle, atrık bu şiir de benim sözümün bittiği yer olsun, bunun üzerine ne domates reçeli yapılır ne de turşu kurulur arkadaşlar!

20 yorum:

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

"Ne yaptık, ne yaptılar mukaddes emaneti? " ...

Başka söze gerek yok..:( !...
Ama biz birşeyler yapmalıyız, bu malum vekiller orda nasıl benim vergimdem maaş alırda ahkam keserler Ülkem e !...

Figen

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Semanur, insan derin düşününce içinden çıkamıyor malesef.Öyle olaylar oluyorki bu kadar da olmaz diyor insan. Çok eskilerden beri Türk ulusunu türlü oyunlarla alt etmeye çalıştılar başaramadılar, yine başaramıyacaklar."Encamımız hayrola" demek istiyorum.Sevgiler canım.

manolya dedi ki...

Sözlerin bitmesin arkadaşım. Domates reçelinin tarifini almasam da olur, resmini görmesem de. Ama sen hep iyi düşünen, iyi ifade eden biri olarak yazmaya devam et. Belki birileri paylaşmak deyince sadece tarif ve örnek getirmez aklına, düşmanların ilk aklına gelenin bizim topraklarımızı paylaşmak olduğunu bir kere de senin satırlarından okur da ne yapmamız gerektiği konusunda biraz daha kafa yorarız hep birlikte.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Semanur ne güzel yazmışsın.ama üzülmekten ve duadan başka bizim elimizden birşey gelmiyor.İnşaallah sonumuz hayır olur.Semanurcum sana mail yazdım cevap yazarsan sevinirim...sevgiler...

NuR dedi ki...

Valla "insan insanın kurdudur" ne doğru söz, insan denen fani bindiği dalı kesmek vede bu güzel dünyayı kendine zindan etmek için sadece şeytani yanını kullanıyor...ne çare:( Genede turşuya reçele devam derim
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Gerçekten hayatı dolu dolu yaşamak,üretmek tatmak yardımcı olmak çok güzel bir duygu.Şu kısacık ömrün hakkını vermek. Ya hayat bunları yaşamamıza imkan vermiyorsa, insan bir ot gibi ölü gİbi ceset dünyada ruhu olmadan, geçip gider hay ve huy ile

Fatih AKBULUT dedi ki...

http://www.ortakoypazari.com/index.php adlı sitenin kurucu ortaklarındanım.Sizi ve ürünlerinizi sitemizde görmek bize onu vericektir....Ortaklık Sistemimiz de Mevcuttur...

Her pazar İstanbul Ortaköy de kurulan Ortaköy Pazarı el işinden daha fazla kategoriyle artık sanal alemde.Herkesin bildiği meşhur El İşi Diyarı Ortaköy Pazarını yepyeni bir yüzle el işinden daha fazla kategoriyle ama el işi ana merkezli olmak üzere sanal ortama taşıdık.Hanımlara özel hanımlarında alış-veriş yapabilceği sanal platform artık Türkiye de...

one ben bir sey dedi ki...

Merhabalar,Sevgili Semanur ,
Yazı çok güzel ve derin
Sevgilerimle

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Iyi aksamlar canim
sevgilerimle...

Serra dedi ki...

Bana ugramissin, tesekkur ederim. Yogun oldugunu tahmin ediyorum, bayram oncesi hepten yogunlasacagini varsayarak, bloga arada iyiyim yazarsan Semanur abla iyi, merak etmeyeyim diycem kendime. Bir ay oldu neredeyse, ugruyorum gun asiri ama ses seda yok.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Semanur, umarım sorun yoktur. Çok ara vermişsin.
Kucak dolusu sevgiler,

www.berrince.com

NuR dedi ki...

Canım seni, güzel anlatımını özledim, çocuklar, sen iyisiniz dimi

Beyhan dedi ki...

Semanur'cuğum;
Yazını okuyup sana katılmamak mümkün değil.Herşey bu kadar kötüyken bazen içimizden gelmese de Sennur Hanımın dediği gibi "turşuya reçele devam"

Bu arada inşallah iyisindir.
Hoşça kal...

one ben bir sey dedi ki...

SEVGİLİ SEMANUR,
BAYRAMINIZI VE YENİ YILINIZI KUTLUYORUM SEVGİLERİMLE

Tuba dedi ki...

iyi akşamlar.Kurban bayramınız mübarek olsun.hayırlı bayramlar.

Bocuruk dedi ki...

Semanur'cuğum,
Sağlıklı, mutlu ve huzurlu güzel bir bayram diliyorum.
Sevgilerimle...

serinmavi dedi ki...

Hayırlı ve huzurlu bir bayram diliyorum...Sevgiler....

Damak Tadı dedi ki...

Semanur'cuğum,
Senin ve ailenin, Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar,sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir Bayram geçirmenizi temenni ederim.

Sevgilerimle...

Serra dedi ki...

GUZELLIK, BIRLIK, BERABERLIK DOLU, DAHA GUZEL VE MUTLU BIR KURBAN BAYRAMI DILIYORUM. BUYUKLERIN ELLERINDEN KUCUKLERIN GOZLERINDEN OPUYORUM.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Semanur, tüm sevdiklerinizle mutlu bir bayram diliyorum. Sevgiler