02 Eylül, 2009

Şam- Kıymalı Tarçınlı Börek

Hemen her yemekte kendisi ile müşerref olduğumuz böreklerden ikincisi. Ben tarçını hep tatlılara yakıştırdığım için biraz garipsedim. Bir önce ki postta olan birincisini daha bana göreydi. Bu son börekle birlikte, görüntülediğim Suriye lezzetleri sona erdi. Esasında bir çoğu içli köfte türevi diyebileceğimiz bir çok yemeklerini incelemiştim.Grup olarak kendimizin gittiği, Türkiye'den bakanların da beğenisini aldığı belirtilen, oldukça otantik mekanda farklı yemekler, tatlılar vardı ama, görüntü alma imkanı olmadı. Onun dışında kebaba devam ettik. Buradan çıkardığımız netice de bir yiyecek velev ki çok güzel de olsa, çok beğenilen bir ürün de olsa, özellikle mutfağı bilmeyen yabancılara farklı lezzetler sunulmalı. Yıldızlı mekanlarda hep kebap dışında ilgimizi çekip, bizi şaşırtan ise, tüm ekibin pür dikkat Türk dizileri izlemesiydi. Öyle ki, seslendiğinizi dahi duymuyorlar. Tüm dikkatleri dev ekran televizyonlarda, bizim dizilerde.
(Bu hafta sonu, iş arkadaşlarımızla birlikte Bursa'ya gittik. Çok güzel bir gezi oldu. Ben bir Bursa sever olduğum için çok mutlu oldum ama diğer katılanlar da mutlu döndüler.
Gezi dönüşü bugün çocuklara Bursa lokumu yaptım. Daha sonra paylaşacağım inşallah.)
Hoşçakalın..Posted by Picasa

9 yorum:

Adsız dedi ki...

canım çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık..nagice

TAZE NANE dedi ki...

Harika görünüyor. Çok güzel.
Sevgiler.

NAZLICA dedi ki...

Suriye entresan ama güney-doğu mutfağı ile çok benzer. Meze salata türü çok var. Kebap bildiğimiz kebap. Afiyet olsun. Annem daha iyi, çok zor günler geçirdik, şükür bugünümüze diyorum. Sağol Semanur. Öptüm canım

gizemli sirlar olaylar dedi ki...

:D oruçlu oruçlu canım çekti çok süper görünüyor :D

ev perisi;) dedi ki...

Ya valla kıskanıyorum semanur ablam yavs ne güsel şimdide suriye...

Paylaşım için sağolasın.

muhabbetle...

NuR dedi ki...

Tunus da bir Suriye lokantası vardı, arada gidip kebap yerdik, orada bakmıştım tadına.
Sevgiyle kal

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

iyi bayramlar canım..
sevgiler güzellikler diliyorum.

Dinle Tr dedi ki...

Aynen Çok Süper :)

Mp3 Dinle dedi ki...

Süperrrrr