26 Aralık, 2005

ELMALI PASTA


Elmalı pasta daha önce yapıp kaydettiğim bir pasta. Kameram henüz dönmedi ve bugün hiç te iç açıcı olmayan bir haber aldım. Bu kodak marka bir ürün ve daha dört ay bile kullanmadım. Sürekli de çantamda, düşürmedim.. Arızalandıktan sonra üzerinde çin malı olduğu ibaresini gördüm aldığım yerle görüştüm, bunun sorun olmadığını sadece aynı standartlarla Çin de üretildiğini belirtip, garantili olduğu için servise gönderdiler. Servis düşürüldüğünü ileri sürmekte ve lensin bozulduğunu, tamiri yeni bir makinayla hemen hemen aynı olduğunu bahisle yeni bir ürün almamı önerdi! Doğal olarak canım sıkıldı o kadar para öde ve sadece dört ay kullan. Hani derler ya felek mustafaya yar olmadı yine!......

Gelgelelim sadede ve pastamıza; çok kolay bir pasta bu arkadaşlar. Öncelikle elmaları tarçın, karanfil, şeker ve bir fiske kırmızı gıda boyası ile pişiriyorsunuz ve eviniz mis gibi kokuyor bu arada dostlarım. Hazır pastatabanla yapmıştık Kızımla, pasta tabanı meyveli soda ile ısladık. Arasına mısır nişastası,süt, şeker ve 1 yumurtadan oluşan muhallebi ve ezilmiş badem sürdük.Üzerine kremşanti ve elmalarımızı ekleyerek dolapta biraz bekletip servis yaptık. Yukardaki çiçek bizim sanatkar ruhlu çiçekçimize ait. Bu çiçeği kameradan dolayı canımız sağolsun diyerek kendime ve siz aziz dostlarıma gönderiyorum. Sevgilerimle, hoşçakalın.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne şanssızlık ya çok üzücü. Umarım herşey en kısa zamanda istediğin gibi olur.

Pasta konusuna gelince, çok lezzetli görünüyor.
Sevgiler,

Tuhfe dedi ki...

Gecmis olsun Semanur. Bizim makinayi da dun kizim dusurdu bakalim calisacak mi bilemiyorum. Biz bir keresinde ayni sorundan dolayi kameramizi atmak zorunda kaldik. Yenisini daha ucuza aldik.

Cicekler ve pasta icin tesekkurler. Cicekleri ne ile cektiniz onlar cok canli cok guzel gorunuyorlar!

Sevgiler.

ev perisi;) dedi ki...

Çiçekler gözümüze, elmalı pasta midemize...
Yaşasın!
Gönlüne ve eline sağlık...

Adsız dedi ki...

Makinene olanlara üzüldüm Semanur,bazen tamir parası yenisini geçiyo gerçektende,ama bence hemen pes etme ,mademki düşme olayı falan olmadı kaldıki çok yeni daha yardımcı olmalarında ısrar etmelisin.İnşallah hallolur.

NAZLICA dedi ki...

Semanur; Kendime olmuş gibi üzüldüm, ben de kamera ve fotoğraf makinası delisiyim.Makinam Kodak ve arızalandı, servise gönderdim 1 ay sonra yenisini gönderdiler.Bana hiç birşey sormadılar ve daha üst modelini gönderdiler. Sen biraz ortalığı karıştır bence. Satıcıyı, servisi falan tüketici haklarını korumaya falan şikayet et. Kamera az para değil, niye vazgeçeceksin.Geçmiş olsun canım.

Adsız dedi ki...

Merhabalar Semanur benim kamerada aldığımdan beri üşenip diğer fonksiyonlarını okumayıp default ayarlarda kullandığımdan sizinki gibi aynı akıbete uğrayacak gibi.Atlamalar çekilmemiş görünüp çekmeler flu filan :)) neyse geçmiş olsun cana gelmesine mala gelsin dimi ama:)))Aliş nasıl oldu en üst posta size renklerle ilgili bir şey yazdım özel post olarakta yazacağım:)))sevgilerimle.

Hülya YILMAZ dedi ki...

Kamerana üzüldüm. Bence de tüketici hakları gibi yerlerle görüş. Onlar yol gösterirler.
Çiçekler ve pasta harika. Bu pastadan Aliş de yedi mi???

Serra dedi ki...

Semanur'cum, geldim gelir gelmez de bilgisayar basina. Gerci yarin ise filan donmek de laaim, bir iki gun sesim cikmaz.
Once Alicigime cok gecmis olsun. Umarim Cuma'dan bu yana duzelmistur durum; tahlil sonuclari filan hersey guzel cikar.
Kameran icin de ne yapalim, cana gelecegine mala gelsin diyelim. Bilip de kotu niyetli davranan Turk saticilari da Allah'a havale ediyorum. Turkiye'de tuketicileri koruma dernegi filan ne kadar ise yarar emnin degilim ama sen onlardan baskin cikmazsan, hicbir yerde hakliyken hakli cikamiyorsun.

akçahan dedi ki...

Arkadaşlar ziyaretinizden ve içtenliğinizden dolayı çok teşekkürler.

akçahan dedi ki...

Tuhfecim yazmayı unutmuşum çiçek fotoğrafı tamir işinden önce görüntülenmişti, dilerim sizin kine aynı akıbet olmaz.Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Best regards from NY! Buick starter interrupt relay French cum com http://www.consumerdebtproblem.info/Bicycle-alarm-systems.html 2000 brain dump mcse Tailored blouses Info http www entcolumbia org facelift htm security systems simplified protecting your home business Asko w6021 washer repair the geek and latin roots Iron in bondage women ionamin polski odpowiednik leku Naples dental plans Beech shelves allegra+learning+solution Car radar detector importors web

Adsız dedi ki...

That's a great story. Waiting for more. »