01 Aralık, 2005

Yıldız Çiçeği Sandık Örtüsü

Yıldız çiçeği sandık örtüsü Melek'in. Bana çocukluğumdaki evimizin bahçesindeki yıldız çiçeklerini hatırlattığı için bu ismi vermek istedim. Rahmetli Babacığımın yetiştirdiği sarı, bordo, beyaz yıldız çiçekleri... Ablamın mahallenin çocuklarına bila bedel dağıttığı, benim yüksek ticaret ruhuyla(!) mütevazi oyuncaklar karşılığında verdiğim, Ablamın Babama haber vermesi neticesi ortaya çıkan ve sahiplerine dağıtılan oyuncak stoğum... Başka çiçekler de vardı bahçede o yaz ama en bol olanı yıldız çiçeğiydi. Şimdi ki çocuklar bir apartman dairesi içinde insiyatif (!) de geliştiremiyorlar. Oysa biz koskocaman bahçe, avlu kısmı, Annemin işbilir bir komşumuza, bilmem hangi köyden getirterek yaptırdığı tandır evinin teras gibi kullanılan kısmı, çatı, bunlara ilaveten pek sokağa çıkmamızı uygun görmeyen Anneciğimin verdiği özel izin saatlerinde arkadaşlarımızla oynadığımız boş arsa. Mahallede bulunan nadir tandır evinin bizde olması hasebiyle komşu hanımlar maheretli hamurişleri yaparken, yanları sıra gelen mahalle arkadaşlarımızla ne insiyatifler geliştirirdik. Bahçeden toplanan sebzelerle yaptığımız ve dünyanın en leziz yemeği gibi gelen salatalar, bebeklerimize dikilen elbiseler, doktorculuk oynarken dilimize sürdüğümüz yer elması yaprakları ile sergilediğimiz kanlı-canlı oyunlar. Mahallenin bedelsiz manavı vazifesini gören bizim bahçeden, yine benim önderliğimde gelenlere artık para ile verdiğimizi belirterek yine mütevazi kazançlar sağlarken, muhtemelen Ablamın en sonunda fark etmesi ve içerde düğünü yakın kızlara gelinlik diken Anneme haber vererek yine noktalatması... Bugün tüccar falan olamadımsa sebebi Sensin Ablacığım yaa desem haksızmıyım ki. Sevgilerimle.

8 yorum:

nagice dedi ki...

çok güzelbende tepsi örtüsü örmüştüm anneanneme bu örnekten.ütülemesi kolay bir örnek..

NuR dedi ki...

Sevgili Semanur,
Yine gülümseyerek okudum. Ablana bozulmakta çok haklısın, geleceğinle oynamış:))
Motifler güzel, ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Sevgili semanur iki örnekte super hoş yazı kardeşlerle didişmeler ne hoş olur:))))Bu arada yanda (linklerde)kendimi göremedim hüngürt hıçkırık:(((((Çok öpüyorum:)))

Serra dedi ki...

Iki ortuyu de gule gule kullan Semanur, ben gonlubiri cok severim ornek olarak. Ablanin alacagi olsun, simdi hepinize faydasi olurdu ticaretin, sirf senin degil toptan gelecekle oyamis bilmeden ablan. :))

Tuhfe dedi ki...

Semanur ne güzel anıların olmuş. Ben ticaret yapamazdım ama senin asistanın olsam iyi olurdu.

Danteller çok güzel. Yldızlı olanının bir benzerini ablam örmüştü bana. Fotoğrafını unutmadan çekebilirsem yayınlarım bir ara.

NAZLICA dedi ki...

Semanur ne güzel anılar paylaşmışsın, gülümseyerek okudum.Örtü de çok hoş. Bak bir örtü seni nerelere götürdü.Elimizdeki herşeyin kıymetini çok iyi bilmeliyiz diyorum. Sevgiler

akçahan dedi ki...

Sevgili Nagehan,Şennur,Candan,Serra,Tuhfe,Nazlıca hepinize teşekkür ederim.Candan eklemem gereken linkler var, bunlardan biri Senin ki, en kısa zamanda ekleyeceğim canım. Tuhfe şu an benim de hiiç böyle bir yeteneğim yok, sanırım bir çocukluk muzurluğuydu. Dikkat ettim son yazılarımda hep Ablamdan bahsediyorum. Onu çok özlediğimden herhalde. Çok haklısın Sevgili Nazlı.Herkese selamlar, sevgiler.

Adsız dedi ki...

Semanur ne güzel anılar paylaşmışsın bizimle teşekkür ederim.
Bu yıldız çiçeğinin bir benzeri takım halinde bende de var. Güzel bir model.

Sevgiler,