24 Ocak, 2006

BREZİLYA NAKIŞI ARARKEN KARŞILAŞTIĞIMIZ ÇILGIN İŞLER BAŞLIĞINDAN BİR MODEL

Önceki yazımda bahsetmiştim arkadaşlar brezilya nakışı aramaları yaptığımızı. Bu esnada çılgın elişleri isminde bir başlıkla karşılaştık ve sizlerle paylaşmak istedim.

Istanbul malum kar ile boran.Aldı yüreğimizi dert ile verem demeyeceğim şükür ama pek sıkıldık evde çocuklarla. Kızımla desem daha doğru, zira bizim hiper şekerimiz Şennur Teyzesinin tabiri ile, kara dayanamadı. Bugün bir ahbap abisi ile çıktı arenaya. Sıkıca giyinip, yanına bir poşete kardan adam için zeytin, havuç alarak.Yazdan temin edip sakladığı mavi kar evdivenlerimi (hala eldiven demiyoruz) takmalıyım diyerek heyecanla indi, tipiye ve sertleşen karlara rağmen küçük bir kardan adam yapıp döndü. Bir ara güvercinler için bulgur serpti belli yerlere. Sonra camdan bekledi güvercinlerin iyi yürekli abimiz bize yiyecek serpti nidasıyla biribirlerini haberdar edip toplanmalarını ama, malesef henüz gelemediler. Sabah gelirler diyerek camdan içeri aldık kendilerini. Bu arada bir güvercin gözüktü ufukta, hemen başımızı camdan çıkardık kuş kaçıp gitti. Kaçma kaçma benim ben sizlere yiyecek bırakan iyi kalpli abiniz dedik ama henüz güvercinler arasında yeterince tanınmadığından(!) sözlerimiz etkili olmadı.
Sabah kahvaltısında kardeşim ve gelinimiz vardı. Sonrasında yardımcı ablayla z.yağlı sarma yaptık ve bir kısmını stokladık yine. Artık şehre yiyecek gelmese benim stoklar yokluğunu hissettirmeyecek! Şakası bir yana ani misafirlere ikram için düşündük yoksa Esma Hanım sarma konusunda hamarat ..
9 ay boyunca kız bebeği olacağı söylenen arkadaşım Selda telefon açtı sabah oğlu olmuş, işte supriz buna denir dedim. Herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar, hoşçakalın.

12 yorum:

Tuhfe dedi ki...

Tam benlik! Bayıldımmm. Çılgın işi hmmm.

akçahan dedi ki...

Tuhfe Brazil Embroidery google ararsan crazy hand made başlığıda karşımıza çıkanlar arasındaydı yanlış aklımda kalmadıysa. Daha değişik fikirlerde edinebilirsin sevgiler..

Adsız dedi ki...

Semanur ne güzel şeyler yazmışsın ,seninle sohbet ediyormuşuz gibi hissettim okurken :)Benim çocuklarda bayılır dolmaya her gün yapsam hayır demezler ama tek başına cidden zor oluyor sarmak insanın beli falan tutuluyor resmen size afiyetler olsun ellerinize sağlık!

Adsız dedi ki...

Merhabalar,İnanılmaz güzel bu crazy lerden Derya gibide bayağı bir gösterildi geçen sene.Bu arada Semanur benim kasnak işlerimi görmemiş herhalde:(
Aliş bayağı hoş vakit geçirmiş :)))Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Bursa inegöl oylat baya dolasmissiniz. Ben Bursaliyim, esim inegöllü.. Sandim ki siz anlatirken bende oralardayim. Ama maalesef cok uzaktayim... bu arada su brezilya isi de harika hani.. Sevgiler...

tomurcuk dedi ki...

Yazın çok içten ve samimi ayrıca nakış da çok güzel,ben de çok severim bu tür ince işleri,sevgiyle kal...

Serra dedi ki...

Birkac gundur karsilikli olmasa da guzel bir sohbet oluyor, devamini diliyorum Semanur. Hasta olmayacagini bilsem, birak Alicim butun gun karlarla ugrasssin , enerjisini atsin diyecegim. Cocukken az mi yalvarirdik bizler de karda oynayabilmek icin?

ev perisi;) dedi ki...

Çılgın iş çok çok güzel...
Bayılırım bu tür değişik işlere sevgili Semanur! paylaştığın için çok sağol...
Bu arada; selda hanım'a Allah analı-babalı büyütsün düleklerimi gönderiyorum!(tam sürpriz gerçekten! buna sağ gösterip sol vurmak derler...)

ev perisi;) dedi ki...

Bugün oğluşumla bende karın doyasıya tadını çıkaranlardan oldum! bolgda paylaşayım ama di mi?

akçahan dedi ki...

Nalan yakınmıyız bilmem ama beklerim sarma ikramına her zaman için.Ben Sivaslı o karadenizli olunca sarma konusunda hızlıyız. Biz de her Arefe günü kazan kazan sarınca alıştık.Her ne kadar o zaman fenalıklar geçirsem de. Bursalı arkadaşıma en kısa zamanda güzel bir Bursa gezisi dilerim tekraren. Serracım benim de çok hoşuma gidiyor. Yazarken de Sizleri karşımdaymış gibi hissediyorum zaten.Sevgili tomurcuk-ne güzel bir blog ismi- ve Şükrancım teşekkürler güzel sözleriniz için. Kar eğlenceniz güzel olmuş, sevgilerimle.

Serpilce dedi ki...

Sevgili Semanur,
Öncelikle tekrar geçmiş olsun.
yazında ne kadar güzel şeyler yazmışsın.
Ayrıca nakışlarda çok güzel.

Adsız dedi ki...

Excellent, love it! » » »