03 Ocak, 2006

FAYDALI BİLGİLER

Faydalı Bilgilerde Sevgili Serpil beni sobelemiş. Yazılanlardan pek farklı değil bildiklerim ama farklı olanları bulmaya çalışacağım. Sevgili Serpil'e teşekkürler.
1- Yayla çorbası pişirildikten sonra üzerine bir kaç fiske su serpilerek kapağı kapatılırsa üzerinde kaymakımsı bir tabaka oluşması önlenmiş olur.
2- Balık v.b. gibi mutfakta koku bırakan bir yemekten sonra şeker-tarçın karışımı bir tavada karamelize edilirse yerini güzel bir kokuya terketmiş olur. Nane-limon kaynatmakta aynı neticeyi verir.
3- Karnıbahar haşlama suyuna limon ve tuz ilave edilirse hem kokuyu alıyor hem de daha lezzetli oluyor. Süt ilave edildiğinde de kokuyu önlüyor.
4- Sulu köfte yapıldığında ya da içli köfte haşlarken suya ilave ettiğiniz limon dağılmasını engelliyor.
5- Son olarak mutfağımızda çörek otunu mümkün mertebe fazla kullanmaya önem verelim diyorum. Zira; mikrop,virüs ve mantarlara karşı öldürücü etkisi mevcut.İfraz boşaltma ve solunum borusunu genişletme özelliği var. Kan şekerini düşürüyor.Damar hastalıklarını önlüyor.Hazmı kolaylaştırıyor. Vücuttaki zehirleri süzerek atıyor. İdrar söktürücü özelliği ile safraya iyi geliyor.Yaraların çabuk iyileşmesi ve hücreleri yenilenmesini hızlandırıyor.Savunma sisteminin güçlendirilmesi, alerjinin önlenmesi, hormon ve ruh halinin sağlamlaştırılması, çocuklarda özellikle sinir ve deri hastalıklarına, astım alerjiye iyi geliyor.Yağı egzamaya iyi gelmekte. Damarları güçlendirdiği ve kan dolaşımını hızlandırdığından hemoroide iyi gelmekte.Hamile şikayetlerinin azalmasında,anne sütünün kaitesini artırmada, romatizma ve kolestrolün düşürülmesinde de faydalı. Ayrıca diş ağrısı v.b. ağrıların giderilmesinde de faydalı olduğu belirtilmekte. Peygamber Efendimiz (a.s.) " Çörek otuna kıymet verin.Zira o ölümden başka her derde şifadır." beyan etmekte. Sevgilerimle, hoşçakalın.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Çörek otunun bu kadar yararlı olduğunu tahmin etmezdim. Bir şey daha öğrenmiş oldum sayende.
Sevgiler,

NuR dedi ki...

Sevgili Semanur,
Birbirimizden ne güzel şeyler öğreniyor veya bildiklerimizi anımsıyoruz. Harika bir alışveriş...
Sevgiyle kal

Hülya YILMAZ dedi ki...

Bu sobeleme oyununu çok sevdim. Neler neler öğrendik. Semanur'dan da hiç duymadığım şeyler öğrendim. Semanur'a ve bu oyuna başlatan (sanırım Nagihan)a çok çok teşekkürler.

Çileksuyu Sibel dedi ki...

sevgili akcahan,tesekkurler faydali bilgiler icin..bu arada ben bir yardimlasma baslattigini fark etmemistim hani bloglar arasinda oldugunu,her nekadar portakal agacinda amblemi gormus olsam bile..saol aydinlattigin icin,sevgiler

Adsız dedi ki...

Ne kadar faydali bilgiler bunlar.Paylastigin icin sagol..

Adsız dedi ki...

Siteni yeni kesfettim. Cok hos sicak bir site. Bilmedigim seyler ogrendim sayende de. Tesekkurler..

ev perisi;) dedi ki...

Yine fazlasıyla istifade ettim sevgili Semanur! bilgine sağlık canım...
Özellikle doğal antibiyotik çörekotu; nazara da birebirmiş...

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Semanur pratik bilgi dağarcığımıza yeni şeyler kattığın için teşekkürler. Çok sevdim ben bu sobe işini.

Sevgilerimle.

nagice dedi ki...

teşekkürler canım.paylaştıkların çok güzel.ama oyunun devamı için sobeleseydin arkadaşları iyi olmazmıydı..

akçahan dedi ki...

Haklısın Nagehancım hemen yazacağım sobeleri.

Serra dedi ki...

Ben bunlari bilmiyordum Semanr, sagol. Iyi oldu Nagihanin baslatmasi bu oyunu da ben daha hala yazicam.

NAZLICA dedi ki...

Akçahan ne kadar değerli şeyler yazmışsın. Çörekotunu ilk kez duydum, sadece puaçaların üzerine koyuyorduk biz. Verdiğin pratikler için teşekkürler canım

Adsız dedi ki...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Action bextra class texas Androgel prices no prescription Compare life assurance policies quote 1993 cadillac allante Email advertising services 20 electrostatic plotters Mesothelioma lawsuits canada mesothelioma research funding Voicestation 100 voice conferencing telephone Oral sex in film Item found voice over ip india