21 Ocak, 2006

İLK 20 ŞEY



Bizim Candan beni sobelemiş ama ben görmemişim hatırlattı. İlk on şeydi ama ne olduğunu blogunda bulamadım ya da ben çoook yorgunum göremiyorum. Bu olay bana iki noktayı hatırlattı. Birincisi Türkçe de "şey" kelimesi olmasa idi ne yapardık biz. İkincisi ne olur ne olmaz şu sobenin aslını bulayım dedim ve iyi ki de buldum. Zira bizim şeker şirin kız on+on şey yazmış tam Canan'lık yani... Yoksa ikinci hatırladığım Safahat'taki rüya yorumu gibi olacaktı. Hani der ya bir şeye bindim ama al at mı desem....., bir yere doğru gidiyorum ama iniş mi desem çıkış mı desem vari bir sobe cevabı olacaktı. Ha gayret dedim Candan'ın sayfaları tekrar okuyup, tekrar tebessüm ederek buldum.Teşekkürler Candan.
Bu oyunda ikinci yazışım. Kısmetliyim yani...
1- Ali her an gelebilir, bugün bir fırsat verdi ama şu an gümüşlüğe tırmanıyor, bir taraftan yazarken, bir yandan da çabuk in oğlum nidası ile olayı bertaraf ettim.
2-Bugün her yanım tutulmuş vaziyette. Hayır çok iş yapmadım .Bu hediye 12 eylül öncesi . 6.sınıfta kaloriferler yanmayıp cam da kırık ve memlekette kışın ikamet ettiği bir yer olunca eklem ve ardından kalp romatizmasına yakalandığım ve uzuuun uzun tedavilere rağmen yine de hatırasını taşıdığımdan, zaman zaman hasret giderir benimle sağolmasın!
3-Ali şu an boynuma sarılmış vaziyette sarmaş dolaş yazıyoruz.Kızım eşyalarını toplamamış hadi bir de ona sesleneyim. Ali sarılmayı bıraktı şimdi sandalyemi itiyor.
4- Bugün kuşlara ekmek ıslayıp bıraktık. Her sabah sesleri ile uyanmak güzel, pencere ve balkona bıraktıkları hediyeleri temizlemek için aynı şey geçerli değil tabi!......
5- Blog vasıtası ile sizlerle görüşmek ve sobeler çok güzel ama bizimki dozu artırdı varmış Candan ın tarzında bir hikmet benimki 20/4 olsun. Hoşçakalın.

3 yorum:

Hülya YILMAZ dedi ki...

yazarkenki halin gözümde canlandı Semanur'cum. Çok güldüm.
Bu muzur çocuklarımız iyiki varlar...

Adsız dedi ki...

Superrr teşekkürler Semanur harika yazmışsınız tarz benimkine benzeyince daha bir hoşuma gidiyor bu arada yukarıda bir canan gördüm o d si eksik ben oluyorum herıld:)))Hemende kıskanma durumları beni iyi şımarttınız yani:)))
Aliş kaç yaşında sahi:)))

akçahan dedi ki...

ali yedi yaşında Candan.Sevgiler..