25 Ocak, 2006



Çocuklar dışarı çıktı babaları ile. Ben rahatsız olduğum için evde kalmayı tercih ettim. Bütün gün dışarı ile tek bağlantım pencereden kar yağışını izlemek son günlerde. O kadar kar manzarası koyan bloğa sen değil miydin deyişinizi duyar gibi oluyorum. Evet bendim ama bu kalp romatizması böyle havalarda pek samimi olduğu için zatımla, fazla kıpırdatamıyor. Hani şair diyor ya arkadaşlar; beni bu havalar mahvetti diye. Beni de geçenlerde yazdığım gibi bu havalar mahvetti. Her ne kadar şair güzel havaları kastetse de, günlük güneşlik bir havada aşık olsa, evlense, evkaf memurluğundaki işinden ayrılsa da. Ben de tersinden bir benzemeyle böyle bir havada hasta olup neredeyse bir dönem okula gidemeyip hasta yattım, bir ton ilaç içip, böyle bir hava sayesinde 18 yaşıma kadar depo pensilin iğnesi ile arkadaş oldum. Son kalp doktorum kapakçık ilerlemesin 50 ye kadar devam dedi. Evet bu havalar....

Aman canım yeter anlattım ruhunuzu sıkmıyayım. Bugün yine kız kardeşimle bilgisayar sıramızda ( gülmeyin lütfen evet bilgisayar sıramız yada iç avlu molamız var. Zira çocukların ders çalışma saatlerinde açmıyoruz. Özellikle Ali Beyin aklı kalmasın diye.Sonra Ali'nin saatı- mete zoruyla başlayıp ağlamayla devam edip ablası tarafından uzatılan- Ablasının saatı ve Annesi'nin saatı. Kardeşim sağolsun gün aşırı ablasını ziyarete geldiğinden, benim sıramda birlikte bakıyoruz. Hemen her elişinde iyi olan kızımız bugünlerde farklı nakışlara yoğunlaştı. Benim de hoşuma gidiyor gerçi ama azıcık ta yemek ve haber bloglarına ilgi duysan a mübarek kız yok. O benim ilgi alanım. Farklı tatları denemek, tabii hemen kilo almak ve biraz da branşım gereği ülke ve dünya siyasetine, olaylarına ilişkin haberleri, yazıları takip etmek.
Bugün yine çılgın işlerden modeller paylaşmak istiyorum sizlerle. Son olarak Ali den de bahsedecek olursak güvercinlere bulgur ikramı ve kardan adam yapma çalışmaları tam hız devam ediyor. Dün akşam Allahım yüffen yüffen kar yağdır diyerek kar duasına çıkmıştı oğluşumuz, yumuşacık olsun sertlerinden değil yüffen diyerek devam etmişti. Yarın kar yağmazsa ne anlatsam diye zihnimden planlar geçmişti. Sabah pencereden baktım hemen ,sevindim O'nun adına. Kızım biraz önce okulların bir hafta daha tatil olduğunu öğrenince üzüldü. Sıkıldı tabii tatlı cadı. Normalde kar yağınca tatil yağıyor diye zıplarmısın al sana tatil işte. Sevgilerimle hoşçakalın arkadaşlar.

12 yorum:

Hülya YILMAZ dedi ki...

Semanur'cum,
sen bu hastalığını anlatırkan benim içim daraldı. Biran önce iyi ol...
Sevgilerimle

Serra dedi ki...

Semanur hastaliklar keske olmasa, su icimiz kic bunalmasa, ogluslar hep uslu olsa di mi? terzi kendi sokugunu dikemez, bizler de dostlar olarak birbirimize soyluyoruz da sor bakalim Serra sen niye boyle yapmiyorsun diye?
Allahim seni daha fazla bu hastaliklarla sıkmasın.
Bu arada cocuklar da degismis, ben eskiden tatil olsa diye dua ederdim, senin kizin niye boyle?

Su ilgi konularina gelince, insan kendini bile degistiremiyor. ben kendimiz zorladigim halde bazi konulara karsi hic ilgi gosteremiyorum. Kendimi bildim bileli de boyleyim, artik kabullenmeye basladim.
herkes mutlu oldugu gibi yasasin diyorum artik, hem kendim icin hem etrafimdakiler icin. :)

morelmas dedi ki...

Merhaba

www.morelmas.com adı ile bir site oluşturduk.Kadınca konular işlenen morelmas'da aşk , evlilik, cinsellik konularında bilimsel yazılar, cilt ve saç bakımı hakkında bilgiler, makyaj ve güzellik için püf noktaları , hamilelik, çocuk bakımı ile ilgili bilgiler,beslenme, diyet, sağlık, psikoloji konularında öneriler bulacaksınız.Ayrıca Hayatın içinden konular ,şiirler,fıkralar , resimler www.morelmas.com 'da.

Size link paylaşımı öneriyoruz.Sitenizden sitemize link vererek daha çok kişiye ulaşmamıza destek olursanız seviniriz.Biz size link vererek destek oluyoruz.Cevabınız olumlu ise lütfen bize yazın.

Her zaman ve her yerde sevgiyle kalın.

www.morelmas.com

Adsız dedi ki...

Sevgili Semanur geçmişler olsun.Ama hastalıkta sağlıkta hep bizler için değilmi çabucak atlatırsın inşallah.Bu arada Aliş bayağı güzel işler bulmuş kendine tam benlik :) Ah bir de yakın olsaydık:)Bu arada okullar iyi oldu tatil oldu ne olacak yaz başlangıcında biraz fazla gider takviye ederler.Annecimin deyimiyle böyle havalarda gidip allame mi olacaklar :)))Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Merhaba Semanur , çok geçmiş olsun.Umarım sağlığın daha iyi olur..Nakış örneklerine bayıldım çok güzeller.Son günlerle yoğunum bende ,yeni gördüm mesajını ,teşekkür ederim beğendiğin için.Neden yorum yazamadığını anlayamadım ben deneyince kod çıkıyor,acaba isimsiz yazana yere akçahan yazsan olabilir mi..( yorum ayarlarıma bakacağım yine de )

Adsız dedi ki...

Semanur hastalıklar olmasa ne kadar iyi olur. Ama yapacak birşey yok. Hasta da oluyoruz. Kalıcı rahatsızlıklarlada karşı karşıya kalıyoruz. Ne olursa olsun rahat olmak ve mutluluğu elden bırakmamak lazım. Bunları ben söylüyorum da ah ahh ben de kendimde uygulayamıyorum ne yazık.
Allah tüm hastalara acil şifalar versin.

Alicim nasıl sevinmiştir tahmin edebiliyorum :) Zeynep te bekliyordu karın yağmasını ve kardan adam yapmayı :) Biz de dün yaptık kardan adamımızı :))

Sağlıkla ve sevgiyle kal,

NuR dedi ki...

Sevgili Semanur,
Allah şifalar nasibetsin, beterinden korusun, hiperim şekerim çok mutludur mutlaka, kar çok güzel yağdı, salsaydın sokağa, bi güzel yuvarlanıp, ıslansaydı. Ben bile terasta upuzun yatıp, boyumun ölçüsüne baktım, aşağıdan geçenlere bir iki kar topu gönderip, saklandım. Kimseye söyleme, inkar ederim:))))
Öptüm, sevgiyle kal.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Semanur, valla bu tatil iyi geldi daha çok yazabiliyorsun bloğuna.Ali'nin maceraları çok hoş, dilerim yüreğinden hiç eksilmekisin sevgi ve şevkat.Nakışlara da bayılıyorum, o kadar canlılar ki eğilip koklayasım geliyor. Çok öptüm, sağlıklı ve mutlu kal canım.

sefika dedi ki...

merhabalar Akçahan :) havaların ruhlarımızı sıkıntı ile esir aldığı bu günlerde şu bilgisayar ve internet tek dert ortağımız(en azından benim için) iyi ki varmış :) karlı havalar ilk gün güzel geliyor insana ama hemende bıktırıyor. Yazını okuyunca keşke benimde kızkardeşim yakınlarımda olsaydı onunla bizde sıra ile otursaydık bilgisayara dedim. ama demek yetmiyor çünkü aramızda 1300 km kadar bir mesafe var ne yazıkki. Özlediği herkese en yakın zamanda kavuşabilmeyi dileyerek görüşmek üzere diyorum.

Adsız dedi ki...

Semanur bende geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum öncelikle. Umarım bir an önce iyileşirsin.

Vermiş olduğun nakış örnekleri çok güzel. sağol paylaştığın için.

Adsız dedi ki...

Hepimizin zaman zaman bunaldigi anlar oluyor.Insaallah seninde bu durumun uzun sürmez.Nakis örnekleri cok zarif.Hersey gönlünce olsun...

Adsız dedi ki...

gecmıs olsun sevgılı Semanur Allah sıfa versın..duadan baska elımızden bısey gelmıyor.Allah beterınden saklasın deyıp tesellı bulacagız.tatlı Alıs ın ıstahı acılmıstır ınsaallah..saglık ve sevgıyle kal..