21 Ocak, 2006

RASTGELE 20 ŞEYE DEVAM..


6-Nasılsa uyandım ve bilgisayarı açtım ortalık sakin devam edeyim bari.
7- Önceki gün epeyce bir içli köfte stoku yaptım. Romatizmalı eklemlerim çok etkilendi. Yardımcı hanımla yapacağız diye çok harç hazırladık ve tabii o yapamayınca koca tepsi harçla başbaşa kaldım. Finali takiben hafif ateşlenip, akabinde koltukta uyuklayınca bir tepsi harç ya da köfte yaparken kısa metrajlı rüyalar görüp şıçradım bir süre. Bu da benim yorgunluk tarzım sanırım. Çok yorulduğum zaman, ateşlenip o işi yaparken görülen anlık rüyalar ve sıçramalar. Çocukluğumdan beri...
8- Dün Kızımla, Alinin aldırıp ta yemediği kırmızı eriklerle kek yaptık. Bu mevsimde kırmızı erik. Ali eriği çok sever. Bu sevgisisini 2 yıl öncesine kadar ben manavdan sebze meyve alırken sakin sakin ve de rahat rahat erikleri yerken ve çekirdekleri nereye atayım amca diye seslenip te ben farkederek duruma el koyup önlerken belli ederdi.
9- Bu erikler de renk harika ama tad yokmuş. Çikloatalı cevizli kek yaptık. Üzerine dilimleyip limon suyu ve şeker eklediğimiz erikleri kalan kısımlarına susam serperek bir hayli çeşitli bir kek yaptık.
10- Arkadaşlardan birinin blogunda ilik bağışında çok gerilerde olduğumuzu okudum. İlik bağışı yapsam dedim. Kalp rahatsızlığı olanlardan alınmıyormuş benim kapakçık problemim var. Buna engel teşkil eder mi bilgisi olan varsa ve aktarırsa memnun olurum.
11- Dün kızkardeşimle Brezilya nakışı konusunda araştırma yaptık. Güzel modeller bulduk.
12- Bloguma eklemeyi düşündüğüm epey iş var. Ama tatil öncesine yetişmedi yeni kamera. Şimdi de izindeyim. İşe başlayınca teslim alacağım.
13- Oylatta Ali balık yemek isteyince dışarı çıktık. Kar yağmaya başlamıştı. Yeşil Vadi restorantta bulabileceğimizi öğrendik. Gece kar eşliğinde, üşüyerek altından dere geçen yüksek ve uzun bir ahşap boğaz köprüsünden geçtikten sonra,içeride sıcak bir ortam ve kocaman bir soba ve de patlayan kestaneler görmek çok hoştu. Ali balığı biz kestaneleri beklerken gelen sıcacık ıhlamurlar da cabası.Tekrar sevgiyle ve hoşçakalın.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Öhöm öhöm sobe annesi olarak inanılmaz zevkle okudum aşağıda yazdığımın fotokopisi gibi olacak ama çok hoş bir yazım ara ara yazmak fikri de benden çıkmıştı ama dediğiniz gibi var bir kerameti ;daha rahat düşünüyor/yazıyor insan canı isteyip bırakıp sonra geri döndüğünde:))Hakikaten erikler etc sebze meyveler neden tatsız .Kullanılan dopinglerden mi sera mı olduklarından mı bakmak lazım.İlik nakli hoş bir düşünce ama saklayacak bir ünitemiz varmı acaba .Vereceksiniz nasıl korunacak o bir bilmece.Sevgilerimle:))))

Tuhfe dedi ki...

Hem güldüm, hem düşündüm hem de üzüldüm...

Serra dedi ki...

Alicim cok tatli bir cocuk. Manavdaki hadiseye cok guldum, hem de daha bir sevdim Ali'yi. Senin icin eminim ki cok zor bir durum olmustur.
Boyle ara ara yazmak hos bir fikir, insan aklini topluyor.
sEVGILER,

NuR dedi ki...

Sevgili Semanur,
Gülümseyerek okudum, hiperim şekerim Ali'yi benim için öp, kendini fazla yorma şekercim.
Öptüm, sevgiyle kal:))

Hülya YILMAZ dedi ki...

Sevgili Semanur,
genç yaşta bu hastalıkları nereden buldun? Kendine dikkat et.

akçahan dedi ki...

Onun hepsi bir hastalık Hülya. Eklem romatizması kalp kapakçığını etkiliyor. Ben uzun bir tedavi olduğum için değişecek durumda değil en azından buna da şükür. Sevgilerimle.

NAZLICA dedi ki...

Canım ya tüm bu işlerin arasında bir de içli köfte yapmayamı kalktın. Çağırsaydın gelir yardım ederdim. Severek okudum, üzüldüm hastalığına, romatizma çok zor, annemden biliyorum.Kendine iyi bak. Sevgiler.

sefika dedi ki...

merhabalar Akçahan:) bizimev blogumu kullanırken bir problem oluştu ve artık kullanamıyorum. Yazılarıma mutfaksohbetleri adlı blogumda devam ediyorum. Beklerim. Ayrıca güzel yorumun için de çok teşekkür ederim. Ben de senin siteni uzun zamandır sık kullanılanlar arasında hemen her gün geziyordum zaten.Görüşmek üzere sevgiler.

akçahan dedi ki...

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.Serra Ali öyleydi ufakken. Pazara gidersek kırk yılda bir, birden bulamam birde bakarım ki pazarcılarla oturmuş menemen yiyor. Amca ekmeğin kenarını sen ye içinide ben olur mu diye sesleniyor.Hastane de koşar kaybolur arar bulurum ki doktorların yemekhanesinde, adamlara servis yaptırıyor, yoğurtumu ayrı tabağa koy doktor amca ıspanağın üstünde sevmiyorum diyerek. Nazlıcım bir daha ki sefere beraber yapalım canım. Tuhfe, Şennur ve Şefika çok sağolun arkadaşlarım...

akçahan dedi ki...

Ah Candancım Seni nasıl unuturum sarışın prenses. Sevgiler ve öpücükler sana da tabii!

Serra dedi ki...

Alicim, ici temiz bir insan ondan boyle annesi. Insallah ileride bu enerjisini guzel isleri basarmak icin kullaninca mutlu olacaksin Semanur.
Icli kofteler yardimsiz olmuyor, bilirim. Ben de oturup bir kerre oyle cok yaptim. Semanur, nasil sakliyorsun? Benimkiler buzluktan cikinca kizartirken dagilir gibi oldu da.

akçahan dedi ki...

Serra ben dışına irmik ve yumurta akı da koyuyorum dağılmaması için. Bir de biz haşlıyoruz, G.Antep usulü kızartılması sanıyorum ve bir Antepli ablamızdan gördüğüm kadarıyla onlar dışına yoğurt ve un da ilave ediyorlardı.Ben Annem kadar usta olmadığım için ne olur ne olmaz diyerek haşlama suyuna limon suyu da ilave ediyorum ve dağılmıyor. Bir eltim, dağılmaması için sıcak suya batırıp, öyle dondurucuya kaldırıyorum dedi ama ben uygulamadım, dağılmadı da. Hazırlayış şeklini bilsem belki yardımcı olabilirim sevgilerimle tatlım.

acemice dedi ki...

sevgili akçahan dostluğun ve desteğin için teşekkür ediyorum. yaşanılan her şey bizde iyi veya kötü bir iz bırakıyor. dilerim sana mutluluk verenler çoğunlukta olur.
sevgiler...

Serpilce dedi ki...

Sevgili Semanur,
Öncelikle geçmiş olsun.
aman dikkat et kendine ,
Sevgiler.

Serra dedi ki...

Benim tarifimde ne yogurt ne yumurta var. Ben kizartmasini seviyorum, yogurtla unu deneyecegim. Hemen yapip kizartirsam problem olmuyor da buzluktan cikanlar parcalaniyor. Sagol canim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Akçahan

Ben de brezilya nakışı ile ilgileniyorum. Bazı örnekler bulmuştum. Ama yapılışlarını merak ettiğim için yapılışını anlatan siteleri epeyce aradım. Bulamadım. Senin araştırmaların sonucunda böyle sitelere rastladın mı? Ne zaman bloguna ekleyeceksin? Sabırsızlıkla bekliyorum.

Sevgilerimle,