03 Ocak, 2006


Yukarıda görülen resmi nette dolaşırken gördüm.Bana iki gönül bir olunca samanlık seyran olur atasözümüzün resmi gibi geldi. Ve düşündüm, giderek yükselen geçim şartlarında samanlıklar seyran olabiliyor mu acep hala diye... Kentte değilse de köyde, samanlık olmasa da mütavazi bir evde neden olmasın hala, demek istiyor gönlüm. Bizler de karınca kararınca destek olmalıyız diyorum. Önümüz kurban bayramı malum. Sosyal yönü kuvvetli olan bir bayram.. Hem ziyaretlerle gönüllerde sevgi çiçekleri açmalı, hem etin çok nadir misafir olduğu evlerde bayram etmeli çocuklar. Ülkemiz et tüketiminin avrupa ülkelerinin çok altında olduğu bir memleket. Bu da aldığı ücretle geçinmeyi mucizevi bir şekilde başaran insanlarımızın çokluğundan... Gelin bu bayram bir yoksul çocuğa bayramlık ve evine bir paket et ulaştıralım, güzelliklerin çoğalması adına.
Bu arada Portakalağacından Sevgili Hatice, Dilekçe'den Sevgili Dilek, Yoğurtlandan Fethiye , İpekkuşcu ve yanılmıyorsam Binnur bir organizasyon başlattı. Bloglar elele isimli. İlk olarak yatarak tedavi olan lösemili çocukların bölümündeki tv den tutun tost makinasına kadar tesbit edilen eksiklerin giderilmesi için bir atılım başlatıldı, arkadaşlarımızı kutluyor, hepimizi bu çalışmayı duyurmaya ve duyarlı olmaya davet ediyorum.Sevgiyle ve hoşçakalın.

14 yorum:

NuR dedi ki...

Sevgili Semanur,
Benim düşünceli, sorumluluk sahibi, iyi kalpli öğrencim (hocam diye diye havaya soktun, gördün mü)
Ülkemiz insanı, zorda olana yardım etme konusunda gerçekten çok duyarlı, ama ihtiyacı olan o kadar çok ki...Allah yardım eli uzatan elleri huzurundan boş çevirmesin.
Sevgiyle kal.

akçahan dedi ki...

Şennur, hocamsın tabii ya. Senden öğrendiğim kurdele nakışını ihtiyacı olan bir arkadaşa öğretmiştim, şimdi sipariş havlu çalışıyor ve çoook mutlu oluyor kızcağız.Zincirleme bir yardım etmiş olduk. Sevgilerimle.

ev perisi;) dedi ki...

Duyarlılığına hayranım sevgili Semanur!
Fikirlerine aynen katılıyorum!
Eminim bu bayram herkes kesesine göre bişeyler mutlaka yapıcaktır!
Duyarlıdır benim yurdum insanı...

Hülya YILMAZ dedi ki...

Sevgili Semanur,
Yaşadığımız sürece, hem iş hayatında, hem de özel yaşantımızda vicdanımıza karşı sorumluyuz. Doğrularımızdan uzaklaşmadan yaşamalıyız.
Evine et alamayan, çocuğuna bir bardak süt içiremeyen insanlara yardım edebiliyorsak ne mutlu bizlere. En büyük mutluluk da bu değil mi?

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Akcahan,
Bu resim Isa'nin dogumu icin hazirlanmis, xmas gunu burada hemen hemen tum evlerin bahcelerinde bu sekilde insan figurleri samanlar uzerine yerlestiriliyor, tahta besik uzerine bir bebek yatiriliyor, Isa'nin dogumu sembolize ediliyor.

Bloglar elele konusunda bencede iyi bir organizasyon olacak, bizde Yemekbiz olarak destekliyoruz.

Yardima ihtiyaci olan o kadar cok insan var ki yeryuzunde, kefenin cebi yok, bu dunya uzerinde yasarken, kendi karnim toksa komsumuda dusunmeyi sevenlerdenim bende.

Sanada iyi, huzurlu bir yil diliyorum.
Sevgilerimle,
Zeynep

tomurcuk dedi ki...

iade-i ziyarete geldim bloğuna sevgili akçahan güzel fikirlerine aynen katılıyorum insan duyarlılığı kadar insandır bence..sevgiyle kal.

fethiye dedi ki...

bahsettigin organizasyonu baslatan Zinnur. Ama daha hersey belli olmadan, herkese bahsetmek istemiyoruz ki kargasa cikmasin.

Sagolsun Zinnur ve Ipek cok ugrasiyorlar bunu gerceklestirebilmek icin.

akçahan dedi ki...

Fethiye zatem email olarak duyrusu yapılan bir çalışma, nasıl kargaşa çıkacak anlamadım.Ayrıca hediye listesi oluşturulan bir aşamada duyulmasında mahzur var gibi bir tema göremedim blogta doğrusu!

fethiye dedi ki...

halA odemenin nasil yapilacagini bilmiyoruz. "Kargasa" demekte hata ettim belki ama daha duyurmak icin cok erken bence.

Adsız dedi ki...

bu HZ.İsa'nın doğumunun resmi.

Adsız dedi ki...

Sevgili blog arkadasim, gördügün ve duygulandigin figürler Hz.Isa'nin dogumunu tasvir ediyor.Yani duygulanmakta haklisin.Hz.Meryem'i-ki o annesi tarafindan kiliseye armagan edilmisti ve eline erkek eli degmemisti-inanmayanlar Kur'an'in türkcesinden okuyabilir-hic kimse evine almayinca sonunda bir ahirda dogum yapmak zorunda kaldi.Iste o samanlar o yüzden orada!Yasemen

Adsız dedi ki...

Enjoyed a lot!
quit smoking Cheap anti spam filter oe loss menopause post weight windows antispam tools

Adsız dedi ki...

Cool blog, interesting information... Keep it UP » » »

Adsız dedi ki...

Keep up the good work Make business card at home value city furniture Http protonix freewebpage org Motorola bluetooth headset hs810 - 98565h bontril tadalafil