24 Mart, 2006

BAHARDA SON BİR KARNIBAHAR


Merhaba;
Aslında bu hafta hep dantel koymayı düşünmüştüm bloguma ama, bir-iki ufak değişiklikle sevmeyenler tarafından da yenilebilen bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle, çiçeklere ayırdığımız karnıbaharı tuzlu-limonlu suda haşlıyoruz.
Un, yumurta, istenilen baharatlar, soda ve kaşar rendesini karıştırıyoruz.
Haşlanmış çiçekleri karışıma bulayıp, kızartıyor ve yoğurtla (istenirse sarımsaklı) servis yapıyoruz. Ben bazen kaşar yerine, erime özelliği olan tulum peynirimizden de kullandığım oluyor, daha sevilen bir tat oluyor. Hepinize güzel bir hafta sonu dleği ile, hoşçakalın.

17 yorum:

NAZLICA dedi ki...

Semanur; Ayyy bunu ben sade de severim, hatta bayılırım. Kızartmadan kaçtığımız için malesef yiyemiyoruz. AFiyet olsun, sarımsaklı yoğurtta koydunmu yanına, ayy hemen geleyim. Kocaman öptüm çok iyi bir hafta sonu diliyorum.

Beyhan dedi ki...

Bayılırım ben karnıbahara:) Üstüne de bolca sarımsaklı yoğurt,bir de koca bir tabak salata...
Ellerine sağlık:))

NAZAR dedi ki...

iyi akşamlar..
ziyeretinize teşekkürler. beni onurlandırdınız.sizin gibi kibar insanlara her zaman vaktim vardır.
bizde bir laf vardır.''çağrılan yere erinme,çağrılmayan yere görünme''sizi daha önce fark etmemiş olmam benim kaybımdır,çok beğendim sayfanızı..mutlulukla kalın...

Serra dedi ki...

Ben kasar rendelemiyordum. Bir de boyle deneyeyim Semanur. Ben karnibahar hastasiyim, cig yemeyi de seviyorum . Afiyet olsun.

sennur dedi ki...

Semanurcum, karnıbahar ve brokoliyi, yoğurt, birazcık mayonez, ketçap karışımına batırıp yemeye bayılıyorum,
Afiyet olsun, ellerine sağlık, ailenle mutlu hafta sonu diliyorum, Öptüm, sevgiyle kal:)))

Rahime dedi ki...

Ellerine saglik nefis görünüyor..

zeyno dedi ki...

Akcahan karnıbaharın sevdiğim tek şekli bu.Onun dışında severek yemem ama bu tarifi uyguladığımda pek severim...Sadce peynir daha önce koymadığım bir malzemeydi bir de böyle deneyeyim...

just my stories dedi ki...

ellerine saglik semanur ablacim, bende bir keresinde un yerine misir unu denemisti, daha bir kitir olmustu..

Sevgiler,
Banu

Burcu (brcdesign-hobibloglari) dedi ki...

merhabaaa..birkaç gün içinde sayfan tanıtılcak diye habr vermeye geldim ama hobibloglari bannerını göremedim sayfanda. biliyorsun link vermenin yanısıra bannerı da koyman lazım bloguna. koymazsan tanıtımını yapamam. tekrar bakmaya gelirim. sevgiler.

evperisi dedi ki...

Ellerine sağlık semanurcuğum...
Canım çekti valla bu saatte...
Çok severim...
Bunun greteni de şahane oluyo...
Bi ara tarifini vereyim!

Adsız dedi ki...

CANIM ZİYARETİN İÇİN TEŞEKKÜRLER. KARNIBAHAR GERÇEKTEN BİZDE DE FAZLA TÜKETİLMEYEN BİR SEBZE. AMA BENDE FARKLI BİR ŞEKİLDE HAZIRLAYARAK DAHA LEZZETLİ HALE GETİRİYORUM.DEDİĞİN GİBİ KARNIBAHARI ÇİÇEKLERE AYIRARAK DİLİMLENMİŞ HAVUÇ İLE BERABER TUZLU VE LİMONLU SUDA HAŞLADIKTAN SONRA BİR GÜZEL KEVGİRDE SUYUNU SÜZDÜRÜYORUM.DİĞER TARAFTA UN TEREYAĞ VE SÜTLE HAZIRLAMIŞ OLDUĞUM BEŞAMAL SOSU,BORCAMA DİZMİŞ OLDUĞUM HAVUÇ VE KARNIBAHAR KARIŞIMININ ÜZERİNE BEŞAMEL SOSUMU DÖKÜYORUM. FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRDİKTEN SONRA TEKRAR ÜZERİNE DE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ SERPİP KAŞARLAR ERİYİNCEYE KADAR FIRINDA BEKLETİYORUM.ÇIKINCA HAFİF SOĞUTUP SERVİS YAPIYORUM. HAVUÇLARI İÇİNE RENK VERSİN DİYE KATIYORUM.DEĞİŞİK BİR TAT OLUYOR TAVSİYE EDERİM.

Adsız dedi ki...

HANIMELLER
CANIM ZİYARETİN İÇİN TEŞEKKÜRLER. KARNIBAHAR GERÇEKTEN BİZDE DE FAZLA TÜKETİLMEYEN BİR SEBZE. AMA BENDE FARKLI BİR ŞEKİLDE HAZIRLAYARAK DAHA LEZZETLİ HALE GETİRİYORUM.DEDİĞİN GİBİ KARNIBAHARI ÇİÇEKLERE AYIRARAK DİLİMLENMİŞ HAVUÇ İLE BERABER TUZLU VE LİMONLU SUDA HAŞLADIKTAN SONRA BİR GÜZEL KEVGİRDE SUYUNU SÜZDÜRÜYORUM.DİĞER TARAFTA UN TEREYAĞ VE SÜTLE HAZIRLAMIŞ OLDUĞUM BEŞAMAL SOSU,BORCAMA DİZMİŞ OLDUĞUM HAVUÇ VE KARNIBAHAR KARIŞIMININ ÜZERİNE BEŞAMEL SOSUMU DÖKÜYORUM. FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRDİKTEN SONRA TEKRAR ÜZERİNE DE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ SERPİP KAŞARLAR ERİYİNCEYE KADAR FIRINDA BEKLETİYORUM.ÇIKINCA HAFİF SOĞUTUP SERVİS YAPIYORUM. HAVUÇLARI İÇİNE RENK VERSİN DİYE KATIYORUM.DEĞİŞİK BİR TAT OLUYOR TAVSİYE EDERİM.

BEN HANIMELLER www.blogcu.com/HANIMELLER
AŞAĞIYA NE ŞİFRESİ YAZIYORUZ BİR TÜRLÜ ANLAYAMADIM. BU ŞEKİLDE YORUM YAZMAYI BLOĞUMUN İSMİ ÇIKARAK BİR TÜRLÜ BECEREMEDİM.AÇIKLAMA YAPARSAN SEVİNİRİM. HOŞÇAKAL DOSTÇAKAL.

evkedisi dedi ki...

Merhaba,
Ben de karnabaharı bu şekilde yapıyordum ama sos karışımının içine kaşar peyniri koymamıştım daha önce. Bir dahaki sefere sizinki gibi deneyeceğim. Sayfanız çok güzelmiş. Ben de sizi evkedisi ve evkedisi2 bloklarıma beklerim.
www.blogcu.com/evkedisi
www.blogcu.com/evkedisi2
Sevgiler.

akçahan dedi ki...

Çok teşekkür ederim arkadaşlar hepinize. Nazlı kızartmadan tamamen kaçınmak ne güzel. Beyhan yanında salatayla hiç düşünmemiştim karnıbaharı, buradan senin salata sever olduğun anlaşılıyor, çok güzel. Nazar çok teşekkür ederim, teveccühünüze. Aynı şeyler benim için geçerli. Serra, peynirle daha bir seveceğini düşünüyorum tatlım.
Şennur, deneyeyim çok lezzetlidir, mutlaka, Senin beğendiğin bir tat. Rahime teşekkürler. Zeynep, peynirle daha bir hoş oluyor, inşallah beğenirsin. Banucuğum, mısır unu ne güzel bir fikir, bayılırım kıtırlı tatlara, teşekkürler. Şükrancığım, çok sağol, tarifini beklerim, hanımellerden farklı mı ? Sevgili Hanımeller, blogspot olanlar burada link açılır tarzda oluyor ama, sen otheri tıklarsan, oradan hanımeller yazıp, yorum kısmına geçebiliyorsun. Çok teşekkür ederim ziyaret ve tarife. Evkedisi teşekkür ederim, tabii ki gelirim Sevgili Nazar'ın güzel tabirinde olduğu gibi, sevgiyle kalın, hoşçakalın.

berrince dedi ki...

Semanur, karnıbaharı ben çok severim. Kızartmadan hoşlanmıyorum ama dediğin gibi suda haşladıktan sonra sonra fırın tepsisine alıp üzerine başamel sos gezdirip fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorum. Fırından çıkarmama 2-3 dakika kala kaşar peyniri rendisini serpiyorum. Peynir eridikten sonra yemeye hazır.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Cool guestbook, interesting information... Keep it UP
» » »

Adsız dedi ki...

Iyi bir baslangic