25 Nisan, 2006

Bu görüntüler bahçemizden. Pazar sabahı, leylakları çok sevdiğini beyan eden arkadaşımız, Sevgili Şükran (Ev perisi) için görüntüledim. Hava kapalı olduğu için fazla net olamadı. Dün yazdım, fotoğraflar ekledim ama, post gitmedi, blogger problemliydi sanırım.

Leylak, şafağın ve zindeliğin simgesi, hoş kokusu, mor salkımlarıyla sevmeyenimiz olur mu bilmem. Güzel kokulu leylak gülle birlikte anılır. Kutlu doğum haftasında daha bir yoğun olarak andığımız Efendimiz (S.A.V) 'in gül ile leylak karışımı bir kokusu olduğu belirtilmekte.


Sanat müziğimizde 'leylaklar yas tutsun, güller ağlasın' denilirken; Boris PASTERNAK bir dörtlüğünde;

Hava değişimi diriltti her şeyi,

Doldurmada çatı oluklarını yağmur;

Fakat gitgide aydınlığa değişmede gök.

Kara bulutların ötesi mor salkımlar...


9 yorum:

Adsız dedi ki...

Semanur, ne güzel bir yerde oturuyorsunuz. Bahçeniz yemyeşil. Ağaçlarınız var. Şanslı kişilerdensiniz. Ben doğayı, yeşili seviyor olmama rağmen senin kadar şanslı değilim bu konuda maalesef. Sabah sabah içimi açtın çekmiş olduğun bu güzel resimle, yazılarınla ve şiirle.
Sevgiler,

ev perisi;) dedi ki...

Semanurcuğum inan beni nasıl mutlu ettin sabah sabah bilemezsin!
(Sen beni mutlu ettin Allah'da seni mutlu etsin!)
Yorumu alınca direk bloğuna koştum veeeeeeeeee gözlerime inanamadım hekikaten de sevgili Berrin'in dediği çok şanslısınız!
Hafta sonu kahvaltısı için gittiğimiz bir yerden dönüşte leylak ağaçlarını görünce dayanamayıp bir vazoluk topladım şu an hala mutfak masamdalar, durmadan koklayıp mest oluyorum...
Rabbim ne güzel yaratmışsın!

akçahan dedi ki...

Berrinciğim ve Şükrancığım! Sağolun güzel yorumların için. Şükran mutlu olmana sevindim, çünkü leyleklar iyice açılsınlar, Şükran için görüntülüyeyim diye bekliyordum. Bahçemiz güzel ama, apartmanın bahçesi olduğu için öyle toplayıp vazomda yakından kokusunu hissetmem mümkün değil ama çiçekler dalında güzel deyip, geçerken kokusunu hissetmenin mutluluğuyla yetiniyorum.

NuR dedi ki...

Sevgili Semanur,
Bu güzellikleri paylaştığın için sağol, benim minik leylağım da kendi çapında açtı, ilk çiçeği, daha bebek, bu yıl da çiçek açmasını beklemiyordum, cadım bana sürpriz yaptı. Çok da güzel kokuyor.
Öptüm, sevgiyle kal

ev perisi;) dedi ki...

Sevgli Semanur;
Peygamberimizin kokusunun, gül ve de sümbül karışımı bir koku olduğunun haberini aldım acaba hangisi doğru? merak ettim de ...

Adsız dedi ki...

bende leylakları çok severim bana baharı müjdeler ..sevgiler canım

Adsız dedi ki...

bizim bahçede de leylak ağacı var bende resmini çekeceğim ama biraz daha açılmalarını bekliyorum.ama daha şimdiden mis gibi kokmaya başladılar bile.
her zamanki gibi resimler ve anlatım çok güzeldi.
tebrik ederim.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Where did you find it? Interesting read » » »

Adsız dedi ki...

This is very interesting site... buy modafinil Davenport v. chrysler credit corporation brief Treatment+for+rosacea Tennis usa open Show schematic of amana refrigerator model sxd26v xenical Nissan maxima stillen kit orlando lexus dealer Crate undelete look2me adware removal papasan chairs in canada How to reprogram lexus keyless remote Mr z car wax