10 Nisan, 2006

FETHİ PAŞA KORUSU- YÜZÜK TAŞI DANTEL

Pazar günü kandil, önce Eyüp Sultan'a gidelim akabinde çocukları Emirgan Korusuna götürelim, lale, sümbül içinde gönülleri açılsın, bir de sarı veya pembe köşke misafir olduk mu tamam, demiştim hafta sonunu planlarken kendi kendime. Cumartesi bol açılışlı bir gün, zaten babaları da çalışıyor, eh ablamız da akşama kadar dershanede deyip, pazarı beklemeye başladım.

Cumartesi, bir telefon dershaneden, kızınız rahatsızlandı, gelip alırmısınız? Bizim çok içli şaire hanım son sınav beklediğinden farklı gelince, üzülmüş, fenalaşmış. Açılışlara katılmaktan vazgeçtim böylece. Küçükhanımı teselli edip, terapi yapmaya çalıştık. Oğlumuz para kazanmaya (!) gittiği için babasıyla, gün boyu şaire hanımla başbaşa olduk.

Pazar günü evden çıkınca ilk olarak geçmiş olsun ziyareti yaptık, hasta olan kardeşime. Akabinde küçükhanımı dershaneden aldık. Ders çalışmam gerekiyor gidemem diye tutturunca, geri dönüp Teyzesine bıraktık, sonrasında rotayı değiştirmeye karar verdik. Üsküdar'a gittik. Önce, Aziz Mahmud Hüdayi Hz.lerini ziyaret ettik. Tamamen askerliğe ve şehitliğe kendini programlamış olan oğluşum nerede şehit olduğunu sorgulamaktan ve aksini kabul etmemekle ve çıkışta Selimiye Kışlasına görüşmeye, oğlumuz küçük ama çok istiyor, 'kağıdını gönderin' yüffen, yüffen dememiz için epey mücadele etti. Karşılıklı yorgun düştük hafiften.

Fethipaşa korusuna geçtik. Laleler harikaydı. Mor menekşe, sümbül, çuha da eşlik ediyordu dingin yeşillik içinde. Karşıda deniz manzarası, epeyden görüşemediğimiz dostlarla da karşılaşınca, güzel bir gün oldu. Görüntüler oradan. Şarzım bitmese alınacak görüntü çoktu ama.....

"Erdi bahar sardı yine n'eşe cihanı

Eğlenelim raksedelim lale zamanı"

der bir Vecdi Bingöl-M.Nurettin Selçuk şarkısında. Eğlenme kısmını bilmem ama, laleler çok zarif bir güzellik kattı Istanbul'a. Her çiçek ayrı bir güzel, her biri ne hoş yaratılmış derim baktıkça, renk, şekil, koku her biri,bir ayrı güzel.







'Yüzük taşı' çarşaf kenar dantellerimden biri.Yatak takımının parçası. Özene-bezene tam tekmil yaptık ama, nevresimin kolaylığı tahtını sallıyor, dantelli takımların. Bunu da hiç kullanmadım henüz. Bundan daha ağır iki model daha var onları çok az da olsa kullanmıştım. Bir ara hepsini toparlayıp, pike ve nevresime dönüştürmeyi planlıyorum, inşallah başarır ve sizlerle paylaşırım. Hoşçakalın Arkadaşlar. 5*

9 yorum:

Serra dedi ki...

Masallah , ugrasim tam takim yapmissinizi Semanur, biz ancak havlu kenarina sabredebildik. :) Sevgiler

Pinar dedi ki...

Kiziniza Allah kolaylik versin, ne zordur o dersane sinav donemi :( Sevgiler.

NuR dedi ki...

Sevgili Semanur,
Bu dersane çocuklarına, inan içim acıyor, ama elden ne gelir, gereken bu ve yapmak lazım, Allah hepsinin yardımcısı olsun.Bunca emeğin karşılığını alsın yavrucaklar.
Danteller elbet bir gün bir yerde kullanılır, kızın da var, sen değerlendirirsin.
Öptüm, sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

merhaba ziyaretınıze sevındım ve fethipaşayı göruncede ahhh dedım uskudar da en sevdıgım yerdır ve uzunca suredir bende işler dolayısıyla gıdemedım...ve malum havalarda hala bır sıcak yuzunu gösteremedı...kızınıza allah yardım etsın dersane sınavlar denemeler derken gençlıklerını yaşıyamıyorlar...

sevgıler

akçahan dedi ki...

Arkadaşlar dershane dönemi henüz kızım için hazırlık aşamasında aslında. 7. sınıf öğrencisi henüz. 8. sınıfta ne yapar bilmem.

NAZLICA dedi ki...

Semanur; enerji toplamışsınız resmen. Kızına kolaylıklar diliyorum, ne kadar zordur bilirim.Oğlan bir alem zaten, küçük adam. Her ikisini de öpüyorum canım. Şansları açık olsun. Dantelin çok güzel çıtır çıtır. Sen bunları kullanabilme pratiğini bulursan lütfen bana da anlat. Sandıkta durdukça huzursuz oluyorum. Ayrıca laleleri ancak TV de seyrettim, bayıldım. Umarım devam eder bu düzen. Her günün bahar coşkusunda geçsin canım. Çok öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Çocukların bu ders stresleri ne olacak böyle bilemiyorum.. Çevremde de senin kızının durumu gibi öğrenciler var. Üzülüyorum hallerini görünce. Allah yardım etsin.
Ali cimle beraber ne güzel yerlere gitmişsiniz. Allah ziyaretinizi kabul etsin.
Sevgiler,

life dedi ki...

Fethi paşa korusu deyince anılarım aklıma geldi:(

Adsız dedi ki...

Ne kadar güzel çiçekler bayıldım.Bu dersane işide ne yorucu allahım allah kızınıza kolaylıklar başarılar versin.
Dantel super olmuş yukarıda söylemeyi unuttum liflerde harika.)))