28 Nisan, 2006

KÖZLENMİŞ PATLICAN TAVA VE PETUNYALAR

Közlenmiş Patlıcan Tava, hafif ve lezzetli bir yaz yemeği. Diyet yapanlar için de, közlenmiş sebze sevenler için de, üzerine bir bardak tomurcuk kokulu çayla, ideal bir yemek.

Malzemeler:

- 4-5 adet patlıcan

- 3-4 adet yeşil biber

- 3 orta boy domates

- 1 baş soğan

- 250 gr. minik doğranmış et (etsiz de yapılabilir)

Üzerine;

Sarımsaklı yoğurt (arzuya göre)


HAZIRLANMASI:

-Patlıcanlar, bıçağın ucu ile birkaç yerinden kesilerek, ateşte közlenir. (Ocağın kirlenmemesi için, aliminyum folyo etrafına geçirilebilir)

- Biberler de aynı şekilde közlenir ve her ikisi de küçük küçük doğranıp, ayrı kaplara alınır.

- 2 kaşık zeytinyağında, ince doğranmış soğanlar sotelenir. Biberler eklenir. Küp doğranmış domatesler, pul biber ve patlıcanlar en son eklenip, kısık ateşte pişirilir.

- Et, önce yarım çay bardağı kadar su eklenip pişirilir. Suyunu çekince 1 kaşık kadar yağ ilave edilip, tuz, karabiber eklenerek kavrulur.

- Patlıcan tavanın üzerine eklenip, düzeltilir. Tabağa alındığında üzerine, sarımsaklı yoğurt eklenir.




Petunyalar, Peyzaj Mimarı Arkadaşımız Sevgili Sibel'den. Dün toplantıdan çıktığımda, odamda karşıladı bu güzellikler beni. Kısmetse, balkonumu süsleyecekler. Sibel' e çok teşekkürler.

17 yorum:

zeyno dedi ki...

Ben bu yemeği çok severim.Yaz gelince sık yaptığım yemeklerden biridir.Çok hafif oluşu tercih etmemi sağlıyor. Eline sağlık...

vintage biscuit dedi ki...

o tepsi benim olabilirmi , çok acıktım şuan : ). süper görünüyor .

Hülya YILMAZ dedi ki...

patlıcan olsun da közlenmişi, közlenmemişi hiç fark etmez. ama közlenmiş patlıcan daima makbulümdür. yanında esmer ekmekle ye beni diyor.

Adsız dedi ki...

patlıcan satalatsına bayılırım sirkeli sarımsaklı zeytinyağlı hmm ellerine sağlık www.blogcu.com/dileks

Adsız dedi ki...

Çok sevdiğim ve sık sık yaptığım yemeklerden biri ama etlisini ilk kez duydum.Eminim çok güzel olmuştur.
Sol taraftaki salataya karşı hissettiklerim ise anlatamam.Hele o limon bitirdi beni.Halbuki yarım saat önce yarım limonu tuzlayıp yemiştim:)))
Ellerine sağlık.
Çiçekler de muhteşem.

Adsız dedi ki...

Patlıcan tam benlik,ellerinize sağlık.Petunyalar da çok güzeller.iyi bir hafta sonu diliyorum.Yarınki pazar sayfasını resmi Aliş için.sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba Semanur, mail adresini ben mi göremedim sitende? Bir mail yazacaktım. Benim mail adresim berrince@gmail.com.
İyi haftasonları :)

Adsız dedi ki...

Öncelikle ziyaretin için teşekkürler,güzel yorumun içinde,bende patlıcanı çok severim,buda çok güzel görünüyor,çiçeklerde,sevgimle kal canım.............PERUZE

Adsız dedi ki...

Patlıcanlar nefis görünüyor... Birden karnım acıktı sanırım:)) Bu arada petunyalarda süper duruyorlar...

akçahan dedi ki...

Benim gibi közlenmiş patlıcan severlerin sayısı fazla ne güzel. V. biscuit seve seve. Etsizi tam Candan'lık bence de. Berrin mail adresim smnury@yahoo.com.tr adresine de yazdım . Teşekkürler Peruze ve tüm arkadaşlarım.

Safran dedi ki...

Ellerine sağlık canım, bayılırım közlenmiş patlıcana :)

NAZLICA dedi ki...

Patlıcan besin değeri olmamasına rağmen harika bir sebze,özellikle sarımsaklı yoğurtla yapılan soğuk salataları. Afiyet olsun canım. Petunyalarını hemen ekmelisin, bahar uzun sürmüyor. İyi bir hafta diliyorum Semanur. Çok öpüyorum.

NuR dedi ki...

Yaz kış keyifle yenen bir tarif. Ellerine sağlık, afiyet olsun:)))
Petunyalar çok güzel, onları seyrederek içilen bir fincan kahvenin tadına doyulmaz.Canım, keyifli seyirler dilerim
Sevgiyle kal.

Başak dedi ki...

Kozlenmis patlıcana bayılırım.Ama ocak batacak diye hic cesaret edemiyordum.Etrafına aliminyon folyo gecirmek guzel fikir.Denemeliyim mutlaka.Sevgilerimle.

ev perisi;) dedi ki...

Semanurcuğum ellerine sağlık canım!
Petunyalarına da bayıldım içim açıldı...
Harikasın arkadaşım!
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Patlıcan tava çok leziz görünüyor canım çekti. Eline sağlık. Bu arada Ayşe cik çok tatlı, bayılırım esmer kız çocuklarına.

Adsız dedi ki...

That's a great story. Waiting for more. »