11 Nisan, 2006

LİFLERDEN SEÇMELER, ZEYNEB'İN SOBESİ

Bugün liflerden örnekler koymak istedim. Birde Zeynep'in sobesini yazayım dedim.
Çocuklarımla İlişkilerimi yazmam gerekiyordu, birinci sobe de.
Kızım 12 yaşını doldurdu, ergenlik dönemini yaşıyor. Çocukluktan genç kızlığa geçişi yaşayan, çok erken ve düzgün konuşan, okuma-yazma öncesinde irticalen sevdiklerine hissettiklerini şiirleştiren duygu yüklü, hassas, hitabeti güçlü, kanun çalan bir abla. Çocukluğunu yaşamadı diye üzülüp, teşvik etmeye çalıştığım bir çocuk. Hep büyük gibiydi. Fıtratından kaynaklanan özelliklerine, anneannenin büyütmesi de eklenince, zaman zaman annemmiş gibi davranışlar sergiler ve tarafımdan hatırlatma gerekebilir. Okul etkinliklerine ve yarışmalara yönlendirilir öğretmenlerince, çalışmayı evde yapıyorsa, danışmanlık yaptığım olur. Daha ziyade düz yazı ve makalelerde. Şiirleri beni şaşırtacak kadar güzel, o konuda katkım olmaz. Kitapla arası oldukça iyi. Beraber kitapçıya gitmekten hoşlanırız. Benim okduğum kitapları daha erken deyip engellesem de, bazen öğretmenlerinden temin ettiği yakın bir versiyonu ile çıkar karşıma. 7. sınıfta, akşama kadar okul, haftasonu dershane, sık sık çağrıldığı etkinliklerden dolayı, hem yorulduğuna, hem de büyümeden elimden gidiyor gibi düşünüp, üzülürüm. Dershaneye gönderdiğime pişman oldum ayrıca.

Gelelim Ali Paşa'ya; Aslında onu tanımayan yok gibi. Şennur Teyzesinin hiper şekeri, Candan'ın aday damat adayı, Serra Ablası, Münevver Teyzesi.... Ali hiperaktif bir çocuk. İstediği noktaya hiper odaklanıp, istemediği zaman dönüp baktırmak oldukça zor olmakta. Küçüklüğünden beri asker olmak ister. Yani komutan diye ekler. Hedefini kreşe giderken belirledi. Ama kimse bana, asker buraya gel demesin ben diyeceğim diyerek, komutanlığa aday oldu. Bir ara aynı zamanda başkaban adayı idi. Yüksek idealleri ile, ilgilenmesi gereken hususlar arasında köprü oluşturmaya çalışıyorum, elimden geldiğince. Onun için çok şey yapmak istiyorum ama, ne kadar yapabiliyorum, bilemiyorum. İş hayatında, çevremde oldukça zeki ama, hiperaktiflikleri sebebiyle, olması gerektiği gibi ilişki kuramayıp dışlanan insanlara üzülüyor, yaptıkları elinde değil gibi açıklama yapmaya, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ve oğluşumun aynı şeyleri yaşamaması için, her iki çocuğumun da vatanımıza, insanımıza faydalı olabilmesi için çaba sarfediyorum ama, her şey kısmet netice de.


Einstein kimi kastetti sorusuna;

Newton olmadığı kesin ama kim bilemiyorum doğrusu.

Takip ettiğim dergiler:

Atlas, Aksiyon

Unutamadığım bir yaramazlığım:

Yaramaz değildim. En çok anlatılanı annem komşulara bir eşya v.s. verse, sabah herkes uyurken istemeye giderdim. Annem çok mahcup olmuştur bu yüzden. Yıldızlar batmadan kalkıp, komşunun kapısını tıkladıp, çok acil lazım oldu verirmisiniz diyen bir çocuktum. Okula başlayınca daha yapmadım, tepkiler ve idrak sanırım.

Tv yapımcısı olsam, neler yapardım:

Farklı coğrafyaların, bizzat katıldığım tanıtım programları, edebiyat- şiir programları ve özellikle dış politika konularının masaya yatırıldığı paneller yapmak isterdim.


Kimi sobelesem;

Yazmak isterlerse Berrin ve Şennur. Hoşçakalın.

15 yorum:

zeyno dedi ki...

akcahan, teşekkür ederim sobemi cevapladığın için:)Eh kızları büyüttük sayılır da oğlanları nasıl büyütücez bilmiyorum? Benim ki de hiperaktif ve sıradışı bir oğlan çocuğu.İşimiz zor gözüküyor ne dersin?

Bu arada lifleri çok beğendim, ben de ördüm birkaç tane hatta bir ara satış bile yapmıştım:)) Birşey sorucam, ben resim koyma konusunda başarılı olamıyorum. Sen bir yazı bir resim koymuşsun sakıncası yoksa bana da anlatabilir misin nasıl yapılıyor?Çok hoş olmuş beğendim...

Serra dedi ki...

Anne kalbini oldugu gibi aksettirmissin Semanur, insallah senin cocuklarin gonlunden gecirdiklerinden daha da guzel yerlere gelir, hem sana hem millete faydali olurlar.
Lifler de pek guzel, sozumuz yoktur zaten onlara.

Adsız dedi ki...

merhaba yorumların için teşekkür ederim. lifler çok güzel olmuş ayrıca içli köfte yapılışıda çok ilginç geldi. ilk defa gördüm . teknolojının hızına yetişilmiyor sevgiyle kal ......http://www.blogcu.com/sihirlieller aysun

Adsız dedi ki...

Semanur kızınız benden esintiler taşıyor tıpkısının aynısı wallahi Candan teyzesi.Alişim de benim Alişim zaten ona hiç laf yok .İnşallah en iyi yerlere gelirler hem kendilerine hemde vatana millete hayırlı işler yaparlar.. Çocuklar dünyanın en büyük saadeti olmakla birlikte en büyük kaygısı da oluyorlar iyi yetiştirmek her anne babanın en önde gelen çabası olmalı bence .Sevgilerimle.
Bu arada benimde yükselen burcum akrep.Terazi akrep tam denge-kuralcı öf:) ben bandım ya siz tamam tamam kaçtım:)))))

Adsız dedi ki...

pardon çocuklara yazdığım candan teyze ile karıştı

Sofralarimiz dan dedi ki...

Hos yanitlar ziyaretiniz icind tesekkurler :)

Adsız dedi ki...

Çok zor iş şu çocuk büyütmek Semanurcum ,inşallah hepimizin evlatları iyi birer insan ve hayırlı birer evlat olurlar...Arada bir şiirleride bizimle paylaşırsan severek okuruz :) iki yavrunuda öpüyorum ...

Liflerde çok şekerler...

NAZLICA dedi ki...

Semanurcuğum; Hiç üzülme ve endişelenme. Armut dibine düşer derler, senin yetiştirdiğin çocuklarının vatana ve millete yararlı bireyler olacağından eminim. Sadece gerçekten istedikleri şeyleri yapmalarına izin ver, zorlama yeter. Tüm aileler çocukları konusunda meslek seçinceye kadar sorun yaşıyorlar.Değişik lifler rengarenk. İyi günlerde kullan canım. Sıcacık sevgilerimi gönderiyorum sana ve çok öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Semanur, çocuk büyütmek büyük sorumluluk. Allah hepimizin çocuğuna zihin açıklığı versin. Dilerim hepsi istedikleri mesleği yapabilsinler.
Lifler çok güzeller :)
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

lif modelleri çok güzel mavi olana çok beğendim kar desenlerini andırıyor paylaşımın için teşekkürler sevgiler

akçahan dedi ki...

Zeynepciğim Allah yardımcımız olsun diyorum öncelikle. Beğenin için teşekkürler. Seninkiler daha güzeldir eminim.Fotoğrafların hepsini gönderiyor, sonra aralarını tıklayarak yazıyorum. Hepsi bu kadar canım. Serra teşekkürler canım, inşallah.Sihirlieller, sofram teşekkürler.Candan Teyze sağol, yorumların için. Vay demek yükselenin akrep, hele diyorum bu kız çok yetenekli.öhim öhim yani! Nazlı, bizim çocuklar istediklerini seçerler, yön gösteririz mutlaka ama, istekleri ve yetenekleri çok önemli.Teşekkürler ayrıca. Nalancığım sağol, ben de öperim yeğenlerimi. Yazarım bir ara şiirlerinden. Gülay, Berrin teşekkürler. Sobeyi görmüşündür umarım.

NuR dedi ki...

Ayyyy ayyyy, sobelenmişim de haberim olmamış, sağol, yazmaya çalışacağım.
evlat sahibi olmak, güzel duygularla birlikte sürekli endişeyi de getiriyor yanı sıra. Hepsi Allaha emanet olsunlar, Semanurcum, eninde sonunda armut dibine düşüyor. Bazen tökezleselerde, bizde gördüklerini işliyorlar sonunda. Şansları güzel olsun:)))
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Sevgili Semanur,çocuklarınla ilgili yazını beğenerek okudum.Umarım çocuklarının en iyi yerlere geldiğini görürsün,sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

sevgili Semanur insaallah hersey gönlünce olur bu günlerde gecer tatlı bır anı olarak kalır.Ana yüregini senin icinden gecenleri öyle iyi anlıyorumki.annemin zaman zaman kimse ana olmasın kızım analık cok zor dediginde ne kadar haklı oldugunu görüyorum..Allah cümleyle beraber emeklerimizi ve dileklerimizi bosa cıkarmasın.yavrularımızada gönüllerince ve gönlümüzce bır yasam ihsan etsin.

Lifler cok güzel ve degisik arsivime kaydettim müsaadenle saglık ve secgıyle kal...

Adsız dedi ki...

sevgili Semanur insaallah hersey gönlünce olur bu günlerde gecer tatlı bır anı olarak kalır.Ana yüregini senin icinden gecenleri öyle iyi anlıyorumki.annemin zaman zaman kimse ana olmasın kızım analık cok zor dediginde ne kadar haklı oldugunu görüyorum..Allah cümleyle beraber emeklerimizi ve dileklerimizi bosa cıkarmasın.yavrularımızada gönüllerince ve gönlümüzce bır yasam ihsan etsin.

Lifler cok güzel ve degisik arsivime kaydettim müsaadenle saglık ve secgıyle kal...