26 Nisan, 2006

TEPSİ DANTELLERİ

Tepsi dantellerini Sevgili Serra'nın önerisi üzerine görüntülemiştim. Ama eklemekte yine de geç kaldım. Yukardaki güllü model floş ipten ve çok rahat kullanılabiliyor,leke olma, ütü derdi olmadığından. Aşağıda olanı işyerine satış için gelen bir hanımdan almıştım. Küçük, iki kişilik tepsiler için iyi oluyor. İşyerine gelen hanımlardan deyince, bugün gelen bir bayandan da şal aldım. Esasında mevsimi değil ve birşeyler getirilip satılması da yasaklandı ama, bu kez de eş-dost hatırı ile geliyor insanlar, geçim dünyası tabii.

Sivas Eski Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu, döneminde; el sanatları için bir satış salonu oluşturulmuştu. İnsanlara peşin ödeme yapılıyor, daha sonra gerek satış yerinde bölge halkına, gerekse yurt içi ve dışında oluşturulan bağlantı noktalarına sevk ediliyordu. Böylece el sanatı icra eden insanlara bir pazar kapısının açılmasına vesile olunmuştu. Bu tarz sosyal projelerin desteklenmesi çok gerekli insanımız için. AB Fonları ile bu çalışmalar daha kuvvet kazanabilmekte. İnşallah, daha iyi girişimler olabilir.

Bir insana balık verip birgün doyurmaktansa, olta verip hergün doymasını temin etmek en güzeli. Hoşçaklın.



11 yorum:

Rengarenk dantel dedi ki...

en önce sonda söylediğin sözden başlayacağım yorumuma. beni etkiledi gerçekten, önemli bi konuya parmak bastın canım. gerçekten destek bekleyen bi durum. çok ev hanımları var bu şekil muhtaç, onlara bi kazanç kapısı olurdu da onlarda kapı kapı yorulmazlardı. alttaki örtüden kardeşim yaptıaynısından bi tane daha yapacaktı ben durdurdum sana ben güzel bi örnek bulurum netten dedim ve senin üstteki örneğini ona göstereceğim.ben beğendim kesin oda beğenir ve yapar...
başarılar canım..

akçahan dedi ki...

Nazlı inşallah kardeşin beğenir. Diğer konuda dilerim olumlu gelişmeler olur ülkemizde. Sağol tatlım.

Serra dedi ki...

Ne diyeyim, keske boyle olusumlar her yerde desteklense. Keske hanimlarimiz kendilerine iyi kazanc kapilari yaratabilse. Allah kolaylik versin boyle ev gecindirenlere.
Ornek harika. Bu benden once Seruhan'dan kacmaz. Cok tesekkurler Semanur.

Meral dedi ki...

Semanur örtüler çok güzel. Üstekini yapmak üzere kopyalayım dedim ama resmin yarısı açıldı bende, resimde mi sorun yoksa benim bilgisayarda mı bir baksan
Kardeşim Nihal bayılıyo böyle tek parça örtülere ona göndereceğim
Teşekkürler

akçahan dedi ki...

Serra eklerken Seruhan aklıma gelmişti, görürse yapabilir diye düşünmüştüm. Meral tam açılıyor bende ama. Sevgiyle.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Semanur;Toplumda her meslekten her konumda kişinin birbirine ihtiyacı olduğu açık. Elimizden gelen desteği vermeliyiz. Balık örneği çok gerçek. Benim için emekle yapılan her iş kutsaldır.Güllü tepsi örtüsünü çok beğendim. Altdakinden de benim var, pembe renkle karıştırarak işlenmiş. İyi günlerde kullan canım.Sevgiler canım.

Rengarenk dantel dedi ki...

acil e posta adresin lazım bana iletirmisin rengarenkdantel@gmail.com

akçahan dedi ki...

Nazlı sayfana yazdım. smnury@yahoo.com.tr
buraya da yazmış oldum.

NuR dedi ki...

Sevgili Semanur,
Güzel örtüler, güle, güle kullan.
Eişi ve göz nuruyla ekmek parası yapan insanlara Allah yardım etsin, desteklemek lazım.
Sevgiyle kal

Safran dedi ki...

Semanurcum her iki tepsi örtüsü de mükemmel, özellikle ben kareli dantel yapmaya bayıldığımdan üstteki güllü modeli çok sevdim...Yazında ayrıca toplumumuzda kanayan bir yaraya da parmak basmışsın canım, diğer arkadaşlarında önerdiği gibi ben hep her mahallede böyle el emeğiyle üreten hanımlarımızın satış yapabileceği birimlerin kurulmasını istemişimdir, keşke bu imkan oluşturulsa da pek çok insana ekmek kapısı sağlanmış olsa...Sevgiler arkadaşım :)

Adsız dedi ki...

Semanur çok güzeller:)
Hali vakti yerinde olmayan ama harika işler yapan destek bulamayan nice kadınlarımız var ,ama yavaş yavaş destek girişimleri artıyor gibi geliyor bana çeşitli şekillerde,Allah hepsine kolaylık versin diyorum.
sevgilerimle