11 Eylül, 2006

Bir atı var ala paça/ Deniz coşmuş nasıl geçe!


Burası Yalova'nın bir beldesi. Oğluşumuz, at sevdasıyla dopdolu, kah bir at bulup binmeyi, kah yüzmeyi hayal ederken, önümüze at üzerinde bir teyze ile yanı sıra yaya devam eden centilmen bir amca çıktı.Delikanlımız, babacığım arabayı durdur nidasıyla yola uçup, atlı teyzemize ben de binebilirmiyim dedi heyecanı dorukta ama en sevimli sesiyle!...

Ata çok zor inip-binmesine rağmen hemen indi Teyzemiz ve Amca, beyefendiyi bindirdi. Çok mutlu oldu kendileri. Amca diken ucu toplamaya gittiklerini, bu otun ihraç edildiğini iyi para verildiğini, akabinde kendi ürünlerinin de toplanma vaktinin geldiğini belirterek, para çok işlerde ama evlatçığım gücümüz kalmadı insanımız yok diğerek durumlarını özetledi. Bu fedakar ve insaniyetli yaşlılarımıza sağlık ve kazançlarına bereket diliyorum.

Arabaya geçtiğimizde " bir atı var ala paça peh peh peh" diyordu Rahmetli Murat Çobanoğlu. Ablamız da bunu kardeşine uyarlayıp yol boyu terennüm etti. Kalacağımız yere geldiğimizde, çoşkun dalgaları görünce;

Bir atı var ala paça peh peh peh,
Deniz coşmuş nasıl yüze hey hey hey' e dönüştü.


13 yorum:

Adsız dedi ki...

ALLAHIM BU NE ARZ-I ENDAM ATIN ÜZERİNDE BU NE VAKUR DURUŞTUR YARABBİM NEYLEYİM AMA BENSİZ BİNİLMİŞ
SEVGİLERİMLE

life dedi ki...

Heralde 4 nala ata binemeden terki diyar eyleyeceğim ben :)

Serra dedi ki...

Ali'cigim pek yakismis atin ustune. Madem boyle bir sevdasi var, bincin bol bol. Ben de 25 yasinda da olsa muradima erdim burada, gerci 4 nala ata binmek de pek kolay bir is degil, ben oyle ustunde dusmeden dolasayim yeter diyordum; cok sukur dusmeden indim. :)
Tatil anilarinin acilisi hos oldu, devamini da bekliyorum. Sevgiler

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Semanur, artık yeter temizlik, düzen, işler bitmedimi diyecektim ki, yeni bir post yazmışsın. Görünüyor ki bol anılı, fotoğraflı belgesel tadında bir tatil izleyeceğiz.Ali paşa'nın atın üzerindeki fotosu da gerçekten peh peh.Maşallah. Nicelerini diliyorum canım. Sevgiler

akçahan dedi ki...

Ah Farfara kanayan yaramız! Bugünlerde aşkınız maksimum seviyede! Sevgiler.

Şehnaz binersin inşallah, kızımla ben düşünemeyiz bile, korkuyoruz:((

Serracım memnun oldum muradına erdiğine, bizim bey de rüzgar gibi koşan yarış atlarına binmeyi hayal ediyor. Yoksa epeydendir seri dolaşıyoruz. Evet Canım, tatil anılarımızı peyder pey yazmayı düşünüyorum.

Nazlıcım temizlik değil esasında, yardımcı hanım sağolsun o işleri halletti de işte yoğunluk evde de son bir hafta Antalya'dan, Maraş'tan yatılı misafirlerimiz vardı. Artık beraberiz inşallah. Sevgiyle.

Adsız dedi ki...

MERHABA SEVGİLİ SEMANUR ALİPASAMIN KEYFİ YERİNDE İNSAALLAH ÖMÜR BOYU BÖYLE SÜRER...GEC KALDIM AMA BENDE HOSGELDİN DİYEYİM..SAGLIK VE SEVGİYLE KAL...

ev perisi;) dedi ki...

Isırırım ben o tombiş yanaklardan...
At ile de pek sağlam bir ikili olunmuş...
Retkit ve düldül...
Huzurlu bir hafta diliyorum...

Adsız dedi ki...

Hoşgeldiniz. Ben senin yazılarını okurken nasıl sonu geliyor hiç anlayamıyorum. Emeklilikte köşe yazarlığını düşünürmüydünüz acep?

nagice dedi ki...

çocuklarda at sevdası mutlak oluyor.paşa ermiş muradına.çok ta yakışmış maşallah..

akçahan dedi ki...

Teşekkürler Münevver Abla.

Retkit ve Düldül ne güzel benzetme Şükran Teyzesi. Gerçi bizim beyzade, küçüklüğünden beri, izlediği Cüneyt Arkın filmlerinden dolayı Battal Gazi takılıyor.

Teşekkürler Berrin, köşe yazarlığı mahalli gazetelerde yapmıştım öğrencilik ve ilk görev yıllarımda.

akçahan dedi ki...

Teşekkürler Nagihan Teyzemize.

Adsız dedi ki...

Herkes gibi ben de zevkle okuyorum yazılarını Semanur:))
Ali'nin muradına ermesine sevindim.))

Tuhfe dedi ki...

Semanurcuğum, zevkle okuyorum tatil anılarınızı. Sizleri yakınen tanımış olmaktan dolayı beliren gülümseyişle bakıyorum fotoğraflara. Tatlı kızına, Ali paşa'ya selamlar.