14 Eylül, 2006

EMEĞE SAYGISIZLIK, NAM-I DİĞER HIRSIZLIK

Tijen Hanım sitesinde duyurdu (mutfaktazen.blogspot.com) siteye girdiğimizde bizler de vakıf olduk duruma. Sevgili Sonya Abla'nın kanaltürk'ün benzer girişiminden dolayı sitesinde yayınladığı kınamayı da tarifle beraber aynen geçmiş olduklarını görmem de traji komik bir hadise oldu.

Arkadaşların emeğine yapılan bu saygısızlığı kınıyorum. Aşağıda konuyla ilgili Tijen Hanım'ın yazısı yer almakta.

"BU YAZIYI WWW.ISKENDERIYE.COM SITESININ ALT SITESI OLAN WWW.GURME.NET SITESININ YUZSUZLUGUNU IFSA ETMEK ICIN YAZIYORUM. EGER OTOMATIK OLARAK ALIYORLARSA YAZI VE RESIMLERIMIZI, BUNU DA YAYINLAYACAKLARDIR. SIZLERDEN RICAM SIZLER DE SITELERINIZDE BENZER YAZILAR YAYINLAYINIZ KI ONLARI DA YAYINLASINLAR. SADECE BEN SEN O DEGIL, NEREDEYSE TUM YEMEK BLOGLARININ YAZILARI (KI ARALARINDA OZELLERIMIZ DE VAR, YANI IC DOKTUGUMUZ, GURME.NET SITESININ OKURLARINI NORMALDE ILGILENDIRMEMESI GEREKENLER DE. USTELIK BU ISI 2005 YILININ HAZIRAN'INDAN BERI YAPIYORLAR. SAYFANIN SAG TARAFINDAKI ARSIVLERDE EMINIM KENDI ADRESLERINIZI VE YAZILARINIZI DA BULACAKSINIZ. TESADUFEN GORMESEM DAHA DA DEVAM EDECEKLERDI. BU SITENIN DOMAIN SAHIBI VE BILGILERI SOYLE (TESEKKURLER Z.!)

Registrant:
ibrahim karacoban (GURME-NET-DOM)fevzi cakmak mah cukurca sk sk no 8 kadikoyistanbul, 34000Turkey
+90.2122658565

4 yorum:

Serra dedi ki...

ben de portakalagacinda simdi okudum, yani insan bu kadar da olur mu diyor. Olurmus, turk olunca olur.

Tijen dedi ki...

sevgili akçahan,
yazida adi geçen kisi gerçek mi degil mi onu bile bilmiyoruz ama sitede onlara yolladigim son mektubu aktardim, bir bak istersen. ulasabilecegimiz herkese ulasarak iskenderiye sitesinden kitap alacak olan kisileri almamaya davet edecegiz. bence onlar için adlarinin temiz kalmasi önemli. zaten internetten alisverise herkes hazir degil, olanlari da kaybetmek istemezler degil mi?
hadi devam!
tijen

Adsız dedi ki...

tijen hanimla yaptigimiz Telefon gorusmesi uzerine gurme.net iki gun kapali kaldi.
Ancak ortada illegal bir durum soz konusu olmadigi icin hem siteyi aktif etmek
hemde aktif ederken kendilerinden ozur dilemek zorunda kaldik.

1 - RSS leri acan sizlersiniz RSS zaten bilgilerinizin baska sitelerde yayinlanmasi icindir. gurme.net te sizin olmasini istediginizi yapiyor ve yaparken de wordpress ( www.wordpress.com ) adli yasal yazilimi kullaniyor. Bu yazilim zaten RSS lere baglanirken alinti yaptigi siteleride her makalenin altina ekliyor.
2 - Tabiki ,siz ( tijen haniminda dedigi gibi ) soyle savunma yapabilirsiniz." Ama biz free bloger kullaniyoruz ve RSS onunla geliyor. Ben RSS nedir bilmem ki ?" .. ancak bu savunma gurme.net i suclama yada isfa etme yada hakaret hakkini vermez.
ornegin ; ben sizler gibi yemek yapmaktan anlamam , birakin yemek yapmayi cay yapmaktan acizimdir. ve ne zaman mutfaga girsem kesin birseylere zarar veririm. altini yaktigim caydanliklarin sayisini ben bile bilmiyorum.. ama bilmiyorum yada bu konuda becerim yok die , yaktigim caydanliklarin zararini suana kadar kimseden talep etmedim ve kimseyide suclamadim.
Size RSS nin size faydasinida anlatayim ;
1 - RSS ler yardimi ile baska siteler sizin yazilarinizi sitelerinde yayinlarlar ve ordan size geri donen linkler size trafic saglar vede arama motorlarinda ratinginiz artar.
2 - RSS lerinizde sadece ozet verebilirsiniz boylelikle yazinin tamamini okumak icin sitenize donmek zorunda kalirlar - ornegin , yemegin ismi ve ufak bir aciklamasini rss den paylastirirsiniz ancak tarif icin sitenize gelmek zorundadirlar.

umarim aciklamalarim yeterli olmustur.

Saygilarimla ,

Turkay DARCAN
Aynet Bilisim Teknolojileri A.S.

Oya Kayacan dedi ki...

Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı. Turkay efendi, Aynet Bilişim'den açıklıyor; diyor ki biz emeğimizi gurmenet'e vermek için hazırlıyormuşuz meğerse.

Saçma bir çaydanlık misali, ne demek oluyorsa vermiş. Yok çay yapmasını bilmezmiş, yok çaydanlık yanmış.

Haydi ben de diyeyim ki şimdi, Türkiye'de hafif kadına tecavüz etmek suç değil!!!ya, meseleyi getirip aynı yere bağlamıyor mu Turkay efendi. Açık bulduğun her kapıdan girmek zorunda mısın? Ev sahibi farkına vardı artık seni almak istemiyor içeri, zorla girip haneye tecavüz, ev sahibine maddi manevi tecavüz etmek zorunda mısın?

Hakaret ediyormuşuz. Hakaret adı sanı belli şahıslara edilir. Kendi malını satacak bir firma bile olamamış hırsız siteye hakaret edilse ne, edilmese ne yazdı sanki? Kişi çıksın karşımıza da hakaret boyutunu görün.