19 Eylül, 2006

PAPATYA KURABİYE

Papatya kurabiyeyi kızkardeşim özellikle Trakya'da oturduğu dönemde sıkça yapardı. Kızımın doğum gününde cici birşeyler arzu ettiğini görünce yapmaya karar verdim. Geç bir vakitte yapmaya başladığım için, bir kısmını da farklı yaparım düşüncesiyle tırtıl kurabiye kalıbını da hazırlamıştım. Daha önce yazdığım gibi, oğluşumun çok hoşuna gitti ve tamamını yaptı. Papatyalara sap ta kendi tasarımı oldu. Kuralcıyız azıcık. Fırınımız biraz hızlı olduğundan 130 derecede ve kısa sürede pempeleştiler. Bu hali de ev halkının aha hoşuna gitti.

Malzemelerimiz

250 gr. tereyağı
1 çay bardağı ( ç.bardağımız büyük) sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 su bardağı şeker
6 bardak un
kakao
2 yumurta(beyazları üstüne)


Yapılışı:

Tüm malzemeler karıştırılır. Hamurdan istenilen miktara kakao katılır. Şekil verilir, yumurta akı sürülür ve fırına verilir. Hoşçakalın.
 Posted by Picasa

2 yorum:

NAZLICA dedi ki...

Nice mutlu yaşlar Semanur, pratik güzel bir kurabiye. Afiyet olsun, bitmiştir herhalde:( Sevgiler

akçahan dedi ki...

Yok Nazlıcığım, tatlıyla aramız olmadığından kavanozda bekliyor tüketilmeyi oğluşun kurabiyeleri.