26 Eylül, 2006

PATATESLİ-PEYNİRLİ TOP

Küçükhanım'ın doğum günü çok yoğun bir günümüze denk gelmişti, daha önce paylaştığım üzere. Koşuşturarak ikramlarımızı hazırlayıp, evden çıkmadan masayı tamamlamıştım." Bu sene OKS bunalımı ile yeni bir yaşa giriyorum, okul da tatil. Zaten tatil olmasa bile genelde ilk güne rastlıyor ve arkadaşlar öğretmenlerim doğum günümü hatırlamıyor. Hiç öyle süpriz doğum günleri yaşamıyorum arkadaşlarımla" cümlesini sarfeden Kızımız," masayı niye böyle erkenden hazırladın Anne ki?" cümlesini de ekleyip, köşesinde düşünmeye devam etti. Babasının il dışından döneceği için belki erken gelebileceğini, eve döndüğümde sofrayla uğraşmamak için deyip, Ali Paşa'yı alarak evden çıktım.

Halbuki bir kaç gün önce, sınıf arkadaşı Sevgili Zeynep ile organize etmiştik ve sınıf arkadaşları bizde olacaklardı. Tahmini var mı diye, Kızlardan gelen olur mu acep, demiş ve yok anne herkes farklı semtlerde oturuyor, hatırlarlasalar bile telefon açarlar deyip yine aynı minal üzere kitabına yönelen küçükhanımı evde bırakıp çıktık. Apartman kapısında Sevgili Zeynep,Betül, Şeyma, Nurbanu ve Nesibe ile buluşup yukarı çıktık. Zile ben basıp, kapıyı açmasını, evden almam gereken birşey olduğunu belirttim. Kapı açılınca kızlar "iyi doğdun Reyyan!" diyerek karşısına çıkınca heyecandan şaşakaldı yavrucuğum. Kızlarımıza ve annelerine teşekkürler.

Gelelim tadanlar çok beğenilen, pratik tarifimize.

Malzemeler

-1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
-1 çay bardağı z.yağı
-1 çay bardağı yoğurt
-1yumurta (beyaz içine, sarısı dışına)
-1 çay kaşığı kabartma tozu
- un

İçi için:
-Haşlanmış, rendelenmiş patates
-Beyaz peynir
- Maydanoz veya dereotu (arzuya göre)

YAPILIŞI:
Hamur malzemeleri karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması için aldığı kadar un, tuz, kabartma tozu konularak yoğrulur. Çay tabağı büyüklüğünde elimizle açarak, içine patatesli peynirli maydanozlu karşım konup, top gibi kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilip, yumurta sarısı ve susam serpilir. Fırına verilip, üzeri pembeleşince alınır.




 Posted by Picasa

14 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık enfes görünüyorlar

Adsız dedi ki...

CANIM BENİM YAKIN ALAKAN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İYİKİ VARSIN İYİKİ ARKADASIMSIN DESTEĞİN BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR SONSUZ SEVGİLERİMLE

Adsız dedi ki...

Semanur ellerine sağlık çok nefis görünüyorlar kızının doğumgünüde kutlu olsun nice yaşlara inşallah Sevgiler Ebru

NAZLICA dedi ki...

Semanur ne iyi etmişsin böyle bir sürpriz yaparak. Bizim hatırlamamız yetmiyor arkadaşları ile olmaları iyi oluyor. Nice mutlu yaşlar yaşasın inşallah. Topları görünce mayalı zannettim, mayalıda hala başarılı olamadım:(kabartma tozu olunca sevindim belki yaparım diye. Teşekkürler canım ellerine sağlık, pek güzel gözüküyorlar. Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Merhabalar, öncelikle sizinle tanıştığıma çok memnun oldum.Yazılarınız çok hoş keyifle okudum.Eminim sohbetiniz de bir o kadar güzeldir.Kızınıza Allah'tan uzun ömürler sizede hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum.
Hoşçakalın.

Hülya YILMAZ dedi ki...

kızına ne güzel bir sürpriz olmuş. çok iyi düşünmüşsün.
nice mutlu, sağlıklı, başarılı yıllara...

kalimeero dedi ki...

Kucuk kali, dogumgunun kutlu olsun, bu yilin guzel haberler ve basarilarla gecsin. Nice yillara! Anneler gununde de sen bir seyler dusunursun artik..:)

kalimeero dedi ki...

Ben cok severim boyle hamurislerini. Hemen deneyecegim. Ellerine saglik akcahan.

akçahan dedi ki...

Teşekkür ederim Dilek.

Nilgün, sözü mü olur, her an hepimizin başına gelebilir. Keşke daha fazla destek olabilsem. Aileme ve sevdiklerime olan düşkünlüğüm sebebiyle neler hissettiğini anlayabiliyorum. Bir de göz görmeyince daha zor. Allah bu mübarek ay hürmetine şifa versin ve terörü uzak etsin, yaşatmasın.

Ebru çok teşekkürler!

Nazlı Teyzesi çok sağol, sevgiyle kucaklıyoruz. Mayalı gibi oluyor patatesten dolayı, yıllar önce 1997 lerde sofra dergisinden öğrendiğim bir tarif bu, tavsiye ederim Nazlıcığım.

Emine çok teşekkürler. Ben de sitenizi ve samimi anlatımınızı çok beğendim. Görüşmek üzere inşallah.

Hülya çok mutlu oldu gerçekten ve o denli yoğunluk ve yorgunluğa değdi. Sizin çocuklarınıza da başarı ve sağlık dileriz.

Büyük Kalimeeromuz, Seni tanıdığımıza gerçekten çok mutlu olduk. Bizim kalinin ablası oldunuz yüreğimizde. Biz de seni öpüyor, mutluluklar diliyoruz.

Adsız dedi ki...

Ne hoş bir sürpriz olmuş.Çok hoşuma gitti okurken,Reyyan çok mutlu olmuştur eminim.
Ben daha önce patatesle peyniri karıştırarak hiç denemedim Semanur,bu tarifi denemek istiyorum çünkü harika görünüyorlar.Ellerinize sağlık.

akçahan dedi ki...

Teşekkürler Beyhan, gerçekten çok hoş oluyor denemeni öneririm. Sevgiler.

NuR dedi ki...

Sevgili Semanur,
Genç, yaşlı hepimiz hatırlanmak, önemsenmek, sevilmek istiyoruz. Sevgili kızın da, yaşamı boyunca hep sevilip, önemsensin. Sürprizin çok hoş. Tekrar uzun, güzel ömür diliyorum
Sevgiyle kal

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Semanur,
Okurken kızın kadar bende inan çok heyecan yaptım,orda olup o güzel manzarayı görmek isterdim canım.Ne kadar güzel bir süpriz olmuş ellerine,gönlüna sağlık.Kızının da doğum günü kutlu olsun,nice nice yaşlara diyorum.Peynirli toplarda nefis gözüküyorlar,öyle tahmin ediyorum ki çocukların hayır diyemeyeceği toplardan bunlar.Tekrar ellerine sağlık,sevgiyle kalın..

akçahan dedi ki...

Sevgili Şennur çok çok teşekkürler, bizim çocukların manevi teyzelerinden biri olarak sağolun.

Sevgili Damak tadı güzel, samimi ve sıcak yorumunuzdan dolayı çok teşekkürler. Sevgiyle.