26 Nisan, 2007

GELDİ BAHAR....

Orhan Veli bir şiirinde kendisini mahveden havalardan bahseder hani.

BENİ BU HAVALAR MAHVETTİ

"Beni bu güzel havalar mahvetti,
Böyle havada istifa ettim Evkaftaki memuriyetimden.
Tütüne böyle havada alıştım,
Böyle havada aşık oldum;
Eve ekmekle tuz götürmeyi
Böyle havalarda unuttum;
Şiir yazma hastalığım
Hep böyle havalarda nüksetti;
Beni bu güzel havalar mahvetti."

Esasında bu havalar, her zerredeki canlanma hepimizi hareketlendirir, biz de bir değişim yaşamak isteriz. Kimimizde biraz daha fazla olur, hele de çocuklarda. Bizim Oğluş da baharda kanı daha çok kaynayanlardan. Kendilerini motive etmek için 23 Nisan tatilini çok sevdiği Adapazarı civarında geçireceğimize söz vermiştik. Bir ay önce gittiğimizde bu kadar güzel değildi. Paşamız çok mutlu oldu. Görüntülerinde kimi Altındere, kimi Kuzuluk ve Dokurcun tarafından.

Bahar... Mevsimlerin en güzeli... Diğerlerinin güzelliği, her yaşım kendine göre bir güzelliği var tesellisi gibi belki de, ne dersiniz bilmem...

Alt postta beyimizi meftunu olduğu atlarla hasretlik gidersin diye çiftliğe gitmiştik ama, kapalı olunca payına bu kadarı düştü garibimin. Yol boyunca uzaktan gördüğü inekleri at sanıp, heyecanla ayağa kalkıp, hazırola geçtiyse de bir Malatya tabiri ile felek paşamıza yar olmadı.

Vakit bulamayınca gece yarısı kaleme alınan bu yazıda sürçü lisan olduysa affola. Hoşçakalın.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bencede bahar en güzel mevsimlerden biri.Insanin ici kipir kipir oluoyr,nasil olmasinki senin resimdeki gibi her yer cicek acmis kelebekler böcekler cayir cimen daha ne olsun.Ama bu küresel isinma korkutmuyor degil acaba ne olur 10 sene sonrasi kuraklik cogalirsa bu manzaralari artik resimlede görürüz allah korusun.canim güzel saglikli sakin bir hafta dilerim.

NAZLICA dedi ki...

Bunlar ne kadar güzel yerler Semanurcuğum. Ülkemiz gerçekten bir cennet, daha çok görülecek gezilecek yerler var diye düşündüm.Sevgiyle öpüyorum. Selamlar

Bocuruk dedi ki...

Vakitsizlik ne zor bilirim. Hiçbir yazım tam istediğim gibi olamıyor ve de arkadaşlarımı istediğim sıklıkta ziyaret edemiyorum. Adapazarı geziniz güzel olmuş sanırım. Allah içinize sindirsin canım:) Oğluşunu da öp yerime:)