19 Aralık, 2007

Kurban Bayramlarına Yolculuk...


Artık yazmam gerek, dostlar habersiz kaldı deyip de bilgisayarımı açmaya dahi fırsat bulamadığım günlerden herhangi biri gibi bugün de çok yoğun ve ardında uykusuz, yorgun bir ben bırakarak çekip gidiyor.

Oysa haberleştiğim tüm dostları özledim ve bugün bunları paylaşsam dediğim ne çok kelime dağılıp, harf olup çekip gitti. Yarın sabah mı yazsam dedim ama, biliyorum bayram telaşı yazamam. Tanıyanlarca malum olan bizim başkaban yarın bayram namazına oradan da kurban kesmeye gidecek babası ile. Artık büyümüş.

Çocukluğumuzda bize söylendiği gibi Allah'a kurban olan bu hayvanlara kolaylık verileceğini, sırat köprüsünde buluşmak üzere canının uçacağını öğrendi o da..

Çocukluğumuz dedim değil mi biraz önce... Hatırladığım ilk kurban bayramı... Her yer kar, yol açılmamış yerlerde kar küçücük dizlerimin çok fevkinde.. İsmi de bayramla eşleşen kardeşim arefe günü doğmuş, yatıyorlar Annemle içerde. Ben iki de bir bahçe kapısından boynumu uzatıp, babam geliyor mu diye bakıyorum. Babam kurban kesmeye gitmişti, her yerde hakim olan tek renk bayram sabahı alacalanmıştı. Karbeyaz olsun isterim ol sebepten ben bu bayramı. Zira o küçük kız komşu evlerin kestiği kurbanlardan dolayı beyaz kar üstünde kırmızı kanları, kurban payı dağıtan daha büyücek komşu çocuklarını, bir türlü gelmediğini düşündüğü babasını beklediğini ve içerde yanan kok kömürünün etkisi ile yarı boruya kadar kıpkırmızı olmuş sobayı hatırlar. Annesinin kardeşi doğmadan diktiği cicili elbisesi ile girip çıkar karlara, kurbanlara bakar.

Yine ol sebebten Hz. İsmail'i, babası İbrahim'i çok sever ve hep hikayelerini düşünürdü babasını beklerken. Henüz tv karşısına mıhlanma devrine geçilmediğinden her akşam çocuklara anlatılıp, can kulağı ile dinlenen hikayelere Kurban Bayramı yaklaşırken de onları dinlemiştir.

İnsanımızın, bütün müslümanların bayramı bayram gibi yaşamasını, çocukların, fakirlerin sevindirilip, huzurlu ve mutlu bir bayram dilerim.

Hoşçakalın efendim.

11 yorum:

NuR dedi ki...

Canım, güzel yazılarının güncellenmesine sevindim. Ailen ve sevdiklerinle eskilerin tadında ve bereketinde mutlu bayramlar dilerim
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Ya ben senin yazılarını bir solukta okuyup bitiriyorum. Her defasında da biraz daha yazsaydı diyorum. Çok güzel yazıyorsun. Yüreğine sağlık.
Sağlıklı sıhhatli aile huzuru içerisinde sevdiklerinle beraber nice bayramlar geçirmen dileği ile.
Sevgiler,

www.berrince.com

Burcu Özdoğan dedi ki...

Mutluluk dolu bir bayram dilerim...

Baharcicegi dedi ki...

Seninde bayramini kutlar, ailenle huzur dolu bir bayram gecirmeni dilerim.
Sevgilerimle

Admin dedi ki...

SEMANURCUM MERHABA,
BENDE SENIN BAYRAMINI KUTLARIM CANIM.
ALLAH SEVDIKLERINLE BIRLIKTE NICE GUZEL BAYRAMLAR YASAMAYI NASIP ETSIN.
SEVGILER

Hesna dedi ki...

Semanurcuğum Merhaba
Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, her gününüzün bayram neşesinde ve sıcaklığında geçmesini dilerim...

ev perisi;) dedi ki...

Çocukluk günlerine tekabül eden bayramlar deyince burnumun direği sızlar hep nedense:(
Muhabbetle nice güzel bayramlarda buluşmak ümidiyle...

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Yeni yilin sana ve ailene saglik mutluluk ve huzur getirmesini dilerim.
Sevgilerimle Sonja

Aymen dedi ki...

slm,
diğer bloğunuzuda ziyaret ettim resimlere baktımça anılarım depreşti:)

Hülya YILMAZ dedi ki...

Geçmiş bayramın kutlu olsun...
Veee sağlıklı, huzurlu, mutlu nice yıllar dilerim.
(iki kutlamayı bir arada çıkarttım işte:)

Bocuruk dedi ki...

Canım nice güzel bayramlara hep beraber inşallah.
Sevgilerimle...