03 Ekim, 2005

Bir Hafta Sonu Hikayesi ve Yeni Kararım


Aslında sadece bir değil birçok hafta sonunun bir özeti olacak yazdıklarım... Son haftalar da ne mi yaptık? Kızkardeşim Fatma, İnanç'ı kayda getirdi. Kayıt işlemleri dışında kalan günlerde süs ve zerafet timsali Yurdagül'ün mağaza gezilerine epey bir zaman ayrılmasını da saymazsak, burada Sizlerle paylaşabileceğim bir çok yemek, dantel ve gezi dosyası birikti. Bu arada Yurdagül, Kardeşimin küçük kızı. O'nu tarif etmek için süslü-püslü bir tatlı cadı sıfatından daha yakışanını bulabilmem sanırım mümkün değil. Annesinin ailenin en hamaratı olması sayfama aktaracağım dosyaların artmasında ve yeni kararımı almamda etkili oldu hiç şüphesiz.

Hafta sonu, rahatsızlığı dolayısı ile Ankara'da tedavi olan Eşimin Abisini ziyarete gittik.Orada geçtiğimiz aylarda evlenen yeğeni bizi misafir etti. Tabii yeni gelinin evinde çeyizlerinden de birkaç görüntü aldım sayfamda paylaşmak niyeti ile.Ziyaret dönüşünde Safranbolu'ya gittik.Eşimin Karabük'te okuyan yeğenleri ve ev arkadaşları ile birlikte.Tabii gerek çarşıda, gerekse tarihi konaklardan görüntüler aldım, bir Safranbolu dosyası olacak kadar. Ankara dönüşü yol ayrımından itibaren levhalarda Kastamonu ibaresini gördükçe hep Sevgili Münevver Abla'yı andım.Önümüzdeki günlerde bulduğum ilk fırsatta, ikinci bir sayfa oluşturmaya karar verdim.Birinde gezi dosyaları,şiir hikayeciklerden oluşan bir blog, diğerinde yemek ve elişleri olmasını arzu ediyorum. Güzellikleri paylaşarak çoğaltmak dileği ile uzun süredir bekleyen bir 'Anne Yemeğini' yazmak istiyorum.

Pancar Sarması (Pazı)

Malzemeler:
Haşlanmış pazı yaprakları
bulgur,bir fincan kadar un
soğan,karabiber,tuz
sarımsaklı yoğurt,tereyağı

Bulgur sıcak su ile ıslatılıp bekletilir.Yumuşadığında çok ince kıyılmış soğan, karabiber ve tuz ilave edilir.Yoğrulur.Un da ilave edilerek fazla katı olmayan bir karışım elde edilir.Sarma işlemi bittikten sonra diğer üzerine küçük bir kapak kapatılıp kısık ateşte ılık su ilavesi ile pişirilir.Servis öncesi sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış bolca tereyağı dökülür.(Arzuya göre) Bu Anneciğimin güzel yemeklerinden biri, çok lezzetli bir sarma.

7 yorum:

Serra dedi ki...

Biz pazi sarmasi deriz, bak simdi canim cekti Semanur. Bu arada yazdiklarini cok begenerek okuyorum . Sagol.

Tuhfe dedi ki...

Güzel kararlar almışsın Semanur. Safranbolu evlerini merakla bekleyeceğim. Bu arada benim annem de pazı sarmasını çok güzel yapardı aaah ne lezzetlidir! Eşinin abisine de geçmiş olsun.

Sevgilerle.

Adsız dedi ki...

Ah Semanur nekadar yaklaşmışsınız Tosya ya .gelebilseydiniz ne kadar sevinirdim.Yinede yoldada olsa beni anmana sevindim.İnşaallah birgün görüşürüz.sevgiler..

Adsız dedi ki...

Pazı sarmasını görümcem yapar,çokta güzel oluyor eline sağlık

akçahan dedi ki...

Çok teşekkürler Serracım.Sıkmadığıma sevindim.Tuhfe,Münevver Abla ve Nalan teşekkür ederim.Aklım hep Kastamonu ve Münevver Abla'da takılı olduğundan olsa gerek, bir satıcıya birkaç kez " bu Kastamonu'ya özgü bir ürün mü" diye sormuşum.Satıcı da tabii hafif tepkili" Olur mu Efendim Safranbolu ürünü bunlar " diyerek duruma el koydu.Sevgilerimle.

Rengarenk dantel dedi ki...

kayın valdem yapıyor çok harika oluyor bu yemek. yaaaaaaa bu gün ramazanın biri yemek görmemem lazııııııııııım....

Adsız dedi ki...

Very nice site! »