03 Ekim, 2005

Damla Çikolatalı Pratik Pasta



Bu pasta da yaz tatilinden. Ben buna kuzenler pastası da diyorum.Zira süslü becerikli Yurdagül ile kuzeninin eseri. (aynı zamanda sırdaşı,arkadaşı,kardeşi ve dahi son bir yılda hız kesen kavgadaşı Reyyan Münire'nin pastası.Hayatlarının ilk beş yılında Yurdagül'ün sarı saçlarına olan hasetinden dolayı kuzeni her fırsatta yolup kendi başına yerleştirirken(!) defaten yakalanmış olup, çok sayıda şahitle sabitlenmiş olduğundan Yurdagül'e mahkeme ve tazminat yolu ardına kadar açık olmasına rağmen aşırı sevgisinden girişimde bulunmaktan vazgeçmiştir.Yine ilk zamanlarda hep kuş olup birbirlerinin yaşadığı kente uçmak istemişlerse de benim bir araya gelince biribirlerinin kanadını yolacakları ve daha dönemeyecekleri uyarıma fena halde içerleyerek kavgayı minimuma indirgeme de önemli bir aşama kaydetmişlerdir. Artık yazın yapışık ikiz, kışında birbirlerine şiir yazıp, hediye biriktiriyorlar.)

Neyse gelelim pasta malzemelerine;
Üç katlı hazır pandispanya (kakaolu)
Meyve aromalı soda ya da neskafeli süt
Kakaolu krem şanti, damla çikolata

Hazırlanışı:
Pandispanya arzu edilen malzeme ile ıslanır. Aralarına krem şanti sürülür.En son üzeri krem şanti ile kaplanıp, damla çikolata serpilir.

7 yorum:

Tuhfe dedi ki...

Pasta çok şık olmuş. Ellerine sağlık kuzenlerin. Gül çok güzel olmuş.

Afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

Teyze bizim cadıları çok güzel tarif etmişsin...Pastayı da iyi yapmış keratalar...

akçahan dedi ki...

Teşekkürler Tuhfe ve İnanç.İnanç Reyyan aynı kanaatte değil! Zira Yurdagül de o vakitler, O'nun gözünü yoluyormuş ama bu konuya değinmeyerek hatali ve haksız bir tanıtım yapmışım!

Adsız dedi ki...

Haklıdır,yolmuştur da oymuştur da.
Hiç şaşırmam..
Asıl ikisinin bana yaptıklarını yazmak lazım:)

Adsız dedi ki...

pasta şık görünüyor.

akçahan dedi ki...

Çok teşekkürler Filiz ve Burcu.Kızlar pandispanyalarını hep meyveli soda ile ıslıyorlar.Bazen aralarına file veya pirinç fındık ya da antep fıstığı serpiyorlar.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Very nice site! » »