19 Ekim, 2005

Melek'in Çeyizinden ve Beyazıt Hat Sanatlarından


Bu kaneviçeyi ve yukarıdaki danteli Ankara ziyaretimiz sırasında, eşimin yeni evli yeğeni Melek'in çeyizlerinden görüntüledim.Yastıkta gece Ali yattığı ben sabah görüntülediğim için çok düzgün değil.
Bu arada kendime yeni bir blog oluşturdum ama, birden fazla sayfası olan arkadaşların tüm bloglarına bakmaya fırsat bulamadığımı düşünerek acaba ayırsam mı - aynı mı kalsa terddütünü yaşıyorum.Herkese sevgilerle.

Yine Beyazıt Vakıf Hat Müzesinden.Mehmet Cevdet'in eserlerinde Hz.Ali ve Zekeriya Peygamber'in oğlu Yahya Peygamber (A.S) ' nasihatlarını yazmış.
Hz.Ali (K.V) Buyuruyorlar "İnsanın şerefi ilim ve edeb iledir. Mal ve nesep ile değil."
Zekeriya (A.S) Öğütünde "Cevherler taşta değil, kalbdedir.Zenginlik malda değil kanaattedir.İftiharda nesebte değil,erdemdedir."
Birbirinden asırlar sonra ifade edilen aynı beyanlar. Doğru birdir sözünün boşuna söylenmediğini birkez daha hissettim.

3 yorum:

Serra dedi ki...

Cok guzel bir kanavice bu Semanur. Melek iyi gunlerde kullansin. Niye baska bir blog acma ihtiyaci hissettin? Bunu bitirecek, digerinde mi devam edeceksin?

Adsız dedi ki...

ne denli zordur emek ister hat sanatı..kanaviçe de ayrı bir güzel

Adsız dedi ki...

SEVGILI SEMANUR HEPS0DE ELEMEGI GÖZNURU ELLERINIZE SAGLIK.HELE HAT SANATI BIR BASKA ESER.YAZANLARIN ELLERI DERT GÖRMESIN.SEMANUR BLOKLARIN RESIM YUKLEME KAPASITESI SINIRLI OLDUGU ICIN MECBUREN IKINCI SITELER ACILIYOR.AMA SANADA HAK VERDIM.HEPIMIZDE HER SITEYE YORUM BIRAKMAKTA ZORLANIYORUZ.SENIN BUNU HATIRLATMANLA BENDE MUNEVCE ARSIVDE YORUM BOLUMUNU KAPATTIM.HAKLISIN.FAKAT SENIN ACACAGIN SITENIN ICERIGI AYRI OLDUGU ICIN ZEVKLE ZIYARET EDERIZ.SEVGILER.