23 Ekim, 2005

Pır Pır Oda Takımı

Ben buna pır pır oda takımı demek istedim.Pır pır sadece yüreğim mi, dantele de uyar mı bilmiyorum. Yüreğim niye mi pır pır?! Benim tatlı oğluşum hiperaktif, belki daha önce paylaştım mı bilmiyorum. Okul açıldığından beri bir hayli iyiydi. Son bir haftadır, durumlar hiç iç açıcı değil.Evdekileri sineye çekerim, sabrederim ama... Okulda ciddi sıkıntılarımız var. Öğretmeni onun farklı oluşunu kabullenemiyor. Kendi açısından haklı olduğu yönler mutlaka var ama, her dersin sonuna kadar oturamaması onun elinde değil ki...Bu okulda olmasın demekle nerede çözüm bulunur ki? Avrupa'da enerjilerini kanalize edebilecekleri tarzda okullar olduğunu okuyorum. Bizim ülkemizde kaderimizle başbaşa olmak çok zor. Ailenin üzerinde maddi-manevi yükü fazla olan bu çocuklara bir de altın ararcasına okul aramak, bulduğun okul tam iyi giderken mevsim geçişinden mi bilemem (doktorumuzun tesbiti) kaynamaya başlaması. Aktifleşen fay hatlarına benzetiyorum bazen. 30 yıllık tecrübesi olan öğretmenimizin ben bunla uğraşamam deyip ısrarla almamızı ima etmesi... Neyse sıkmayayım dertlerimle. Eğitim danışmanına v.s. götürdük, şu an okulda, ben hep dua ediyorum, Allahım yardım et!..

20 yorum:

Rengarenk dantel dedi ki...

örneğe pır pır ismi yakışmış. örnekle beraber daha sevimli olmuş.. herşeyden önemlisi cici oğlunuzun okul hayatında da sosyal hayatındada başarılı biri olması dileği ile.. Allah dualarınızı kabul etsin...

NAZLICA dedi ki...

Allah kolaylık versin Akçahan, zor bir mesele ile uğraşıyorsun.Beterlerini düşünüp teselli olmak lazım. Örneğin de çok zarif.İyi günlerde kullan.

NuR dedi ki...

Sevgili Semanur,
Arkadaşımın oğlu hiperaktif bir çocuktu. oda senin gibi çok üzüldü. Maalesef biz ülkemizde böyle oluyor.Ama yine de şanslısın.Çünkü İstanbul'da tedavi ile ilgili imkanlara daha rahat ulaşabiliyorsun.Yüksek öğrenim çağına gelmiş oğlu olan bir annenin tecrübesine güvenirsen, sana önerim öğretmenle sıcak bir ilişki kurmaya gayret et.Duaların kabul olsun,yavrunun bahtı açık olsun.Sabırla koruk, helva olur derler.Sabredeceksin.Ergenlik döneminde her şey rayına oturacak.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Sevgili Semanur, senin için çok zor bir dönem. Allah dualarını kabul etsin. Sabırlı olmak lazım. Bu zor günler mutlaka geçer. Çocuk psikolojisi çok hassas bir konu. Gerekli yardımları doğru kişilerden almak lazım. Benim kızım 2,5 yaşında 1 dakika yerinde durmuyor. Sürekli hareket halinde gündüz uyumuyor. Gece saat 24:00 oluyor uyutamıyoruz. Uykum yok diyor. Bebekliğinden beri böyle. 1,5 yaşındaydı sanırım. Pedegog a götürdük. Çok faydasını gördüm diyemem. Ama çok okuduğum için yaptığım şeylerin doğru olduğunu öğrenmiş oldum. Dilerim sende yakın zamanda çözüm bulursun.
Sevgi ile kal,

nagice dedi ki...

canım öncelikle bie eğitimci eşi olarak bu camianın içinde olduğum için muhabbetlerden böyle bir çok öğrenci ile karşılaşıldığını biliyorum.evet neyseki tedavi merkezlerinin olduğu bir yerde oman şans.
Okulun rehber öğretmeni ile iyi bir diyolg kurup öğretmeninize de üçlü bir işbirliği ile yaklaşırsanız eminim sonuç alırsınız.Böyle bir deneyimli öğretmenin çok daha farklı davranması şaşırttı aslında beni.oğlunu ben uğraşamma tavrıyla karşı karşıya bıraktığında çocuğun daha tepkili olacağını bilmesi gerekli.
nyse çok uzun oldu.Allah kolaylık versin.
sevgiyle kalın..

akçahan dedi ki...

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.Sennur ve Nagehan önerileriniz için ayrıca teşekkürler.Okulun rehber öğretmeni ile iyiyiz.Öğretmenimize karşı da deyim yerinde ise hep alttan alıyoruz.Geçenlerde sanki oğlumun hiperaktif olması benim suçum gibi esti yağdı ama, birşey demedim.Oysa çok üzüldüm.Aliyi bilmem ama bu sabır beni helva edecek. Sevgilerimle.

incikboncuk dedi ki...

Bu çağda çocukların gelişimi eskilere göre çok değişmiş. Her leyi daha küçük yaşta öğreniyorlar, kendilerini geliştiriyorlar. Öğretmen 30 yıllık tecrübeli de olsa, yeni çağın çocukları bambaşka. Biz çocukken, anneler bi sus derdi, gıkımız çıkamazdı. Psikologlar, Ergenlik çağının 10lu yaşlara kadar indiğini söylüyorlar. Türkiye'de belki hiperaktivite konusunda küçük gruplar olabilir. Yahoogroups'tan bir kontrol etmenizde, google'da aramanızda fayda var. Umarım faydalı çözümler bulabilirsiniz.

Sabırlar diliyorum

Tuhfe dedi ki...

Turkiyedeki ogretmenlere cocuklarda gorulen ADHD (hiper aktif) ya da bir cok sorunlarla ilgili kurslar verilmesi gerekiyor sanirim. Bize burada bu ve benzeri sorunlari olan cocuklara nasil davranilmasi gerektigini ya da okul ici ozel uzmanlara danisilarak ortak neler yapilacagi, aile ile birlikte nasil cozum yollari aranabilecegini okulda ogretmislerdi. Ogretmen olabilmenin sartlari arasinda sadece cocuklara dersi ezberlettirmek degil ayni zamanda cocuklarin davranislarini gozlemleyip dogru Pedagojik yaklasimlarda bulunmalari gerekir. Ogretmen sadece ders dikte etmez, ayni zamanda cocuklarin sosyal ve psikolojik gereksinimlerini saptayabilmeli ve cozumler uretebilmelidir. Bu cocuklarin digerlerinden farki yoktur. Egitim klasikal degil adaptif olmali. Her cocugun kendi kapasitesine uygun bir egitim ogretim ortami hazirlanmali. Turkiye de klasikal egitim dedigimiz (oku-yaz-anlat-ezberle)egitim daha cok yaygin oldugu icin ogrencinin gelisimi ikinci planda kaliyor gibi!Bu cocuklari kabullenmeleri sarttir. Boyle bir sey olamaz, mutlaka ogretmenlerin egitilmesi gerekiyor!

Allah yardimcin olsun. Fazla uzun oldu kusura bakma...

Adsız dedi ki...

Bizim gibi egitmenler ocuklarimizin kiymetini bilmiyor.Türkiyemiz de Egitim icin daha cok yol katetmesi gerekiyor.
Allah sana sabir versin.Insallah okulla ilgili sorunlarin bir an önce düzelir.

Serra dedi ki...

Eger bu ogretmen bu tavrini surdurecekse, Ali'ye aksettirecekse bir sure sonra, hic uzulmeden bastan al Ali'yi ki O uzulmesin derim Semanur. Cunku sana bu senin sucunmus gibi davranan bir ogretmen, bir sure sonra sinifta Ali'ye de farkli davranmaya baslayabilir. Ali acaba hissetti mi ogretmeninin tavrini?

Benim kuzenim de anaokuluna gittiginde, aynen dedigin gibi dersin sonuna kadar oturamiyor, yemek vakti ben acikmadim ki ben gidip bahcede oynayayim diyormus, anaokulu hocasi cok deneyimli, cok akli basinda bir hanimdi da zamanla ogrettiler okulun kurallari oldugunu. Ali'ninki biraz farkli bir durum olabilir, hiper aktiviteyi cok iyi bilmiyorum. Allah dualarini kabul etsin, Ali uzulmeden bu durum da hallolur umarim.

akçahan dedi ki...

Tekrar teşekkür ederim arkadaşlar.Serra Ali tam hiperaktif değilmiş ama yeğeninkinden farklı bir durum olabilir.Ali anasınıfında iyiydi.Sanırım şimdi akşama kadar sınıfta aynı pozisyonda olmak onu sıkıyor.Öğretmenin ona niçin kızdığını soruyor bize.Almak kolay da Serra nereye alsam ki.Ali okulunu çok seviyor.Kafam allak bullak ne yazdığımı/yazacağımı karıştırıyorum.Sevgilerimle hepinize.

ev perisi;) dedi ki...

Bütün dünya üzerinde bir tek güzel çocuk vardır.Bütün annelerde ona sahiptir.(çin atasözü)
sizde güzel vede özel bir çocuğa sahipsiniz emin olun.(sadece biraz daha sabır,ilgi ve ortamını bulabilmek.)sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

Sevgili Akçahan,seni çok iyi anlıyorum.-Damdan düşenin halini damdan düşen anlar misali-Bizim evde senin Ali den üç tane mevcut.durumun vehametini anlamışsındır.O yüzden sana yaş yaş DEHA gelişim tablosu bile çıkarabilirim.Malesef 30 yıllık öğr.Ali için ideal değil.O artık torununun sesine katlanamayan büyükler gibi davranıp,senin dr.dan getirdiğin önerilerede burun kıvıracak.Çünkü ,bir şey bildiğini sanan kimseye -hatalı davrandığını bilmeyen-laf anlatmak çok zor.Bunları biz yedi sene önce ilk oğlumuz da,geçen senede küçük oğl.da yaşadık.Her ikisinde de öğr. değiştirdik.Akıl ve ruh sağl. açısından çok hayırlı oldu.Çünkü oğlumdan çok ben okula gitmek istemiyordum.Bütün velilere beni hedef göstermişti.Küçük oğl. şimdiki öğr. 15 senelik bir öğr.Ben yazmak istemiyor vb. diye endişelendikçe o beni rahatlatıyor. 7. sınf.ki oğl. da ise bu tür sıkın. hamdolsun 2-3 sen.di azaldı. tek. görüşmek temennisi ile. SEVGİLERİMLE beyza

Adsız dedi ki...

- Ritalin Çözüm Değil Dikkat Eksikliği Sendromu ve Hiperaktivite Teşhisi Konmuş Çocuklar İçin İlaçsız Uygulamalı Bir Program (Kitap)
David B. Stein Kuraldışı Yayınevi

IDéEFIXE Fiyatı : 10,23 YTL / 10.231.481 TL + KDV

akçahan cım bu kitabı mutlaka oku..biz eşimle bir kaç sene önce okuduk. Çok çarpıcı hikayeler ve çözüm önerileri var..belki senin de işine yarar.. üzme kendini pek çok aile bundan müzdarip..
Aman çocuğuna ilaç verme..ne olur gözünü seveyip bu kitabı mutlaka oku..Eğer bulamıyorsan ben sana yollayayım..Bana e-mail atarsan kitapla ilgili ne yaptığını iletirsen sevinirim

akçahan dedi ki...

Ev Perisi,Beyza ve Filiz teşekkür ederim.Beyza Allah hepimizin yardımcısı olsun.Üç tane aynı şekilde Allahım inşallah kolaylık vermiştir ve verir dilerim.Yaşlı öğretmen konusunda haklısınız.Maalesef kolejler hep emekli tercih ediyor.Onlarda benim çocukluğumun çocuklarını arıyor.Filiz sağol canım.O kitabı bir arkadaşım vasıtası ile çok önce okumuştum.Ama tekrar okusam iyi olur sanırım.Ali ilaç kullanmıyor.Bir ara kullandık sinirlenince hemen ilacımı getirin diye seslenmesi beni ürkütmüştü.Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Sevgili Akçahan,evdeki hiperaktiflerin üçüncüsü eşim.O yüzden oğluşlarla oynayıp birlikte enerji atıyorlar.Enerjisi tükenmeyen sadece küçük oğlum.O da eskisi kadar değil. 2. sınıfa gidiyor.Öğretmeni bu sene normale daha yakın diyor.Filiz ve sana teşekkür ediyorum.O kitap bizde yoktu,sipariş ettik.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.Duada unutma.Sevgilerimle.Beyza

akçahan dedi ki...

İnşallah Sevgili Beyza.Benim eşim ticaretle uğraşıyor ve çok geç geliyor.O yüzden Ali sadece benimle gibi oluyor.Babasını sadece pazarları görüyor.Benim birtanem de bir düzene girer inşallah.Dualarınızı beklerim.Sevgilerimle.

manolya dedi ki...

Allah yardim etsin, gerçekten zor bir durum. Özel okul olmasi çocuklara faydali olacak enerjisi kalmamis ögretmenleri kullanmasi için bir özür degil. Aksine siz çocugunuz daha iyi egitim alsin, daha çok ilgilenilsin diye dünyanin parasini ödüyorsunuz. Alttan almak çözüm degil ki. Yeterli olamiyorsa o gitmeli bence. Ögretmenlerin ögrenci seçme gibi bir lüksü var mi?
Sevgiler

akçahan dedi ki...

Çok haklısın Manolya.Bayramı bir geçirelim, olmazsa gidip Tekrar görüşeceğiz.Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

That's a great story. Waiting for more. Upskirt pic post Opportunity business mlm uk Adult toy store in nj Wrestling ring tones for nokia mobile phones state residency texas divorce Skin care products infomercial Best blonde blowjob vids Buick electra park ave parts cute blowjob teens milf blowjobs only Lennox 4 ton air conditioner unit Upskirt upshorts Auto car insurance one radar detector add your url