10 Ekim, 2005

Safranbolu Gezisi/ Safranbolu Çarşısı

Gül reçelleri.Şimdilik burada ara vermek zorundayım.Yarın devam etmek üzere...
Burada görülen bayrağımız, kızamık şekeri ya da loğusa şekeri diye tabir edilen kırmızı şekerlemenin üzerine pudra şekeri ile yazılmış
Burada da 'koz helva' ve benzer bir çeşitin daha yumuşak ve bir kat ceviz bir kat helva olanı. Sanırım 'yaprak helva' idi ismi. Ben koz helvayı çok beğendim. Daha önce bir arkadaşımız Kastamonu'dan 'taş helva' getirmişti. Ona benziyor ama bu daha cevizli ve kolay parçalanıyor.
Safran Tat'ın hemen yanıbaşına park izni var ve Safran Tat görevlileri yanınıza gelip gayet ince bir biçimde "Safranbolu'ya hoşgeldiniz " diyorlar ve içeri buyur edip, safranlı, çifte kavrulmuş antep fıstıklı lokumlarından gül reçellerine kadar tüm tatlılarından ikram ediyorlar. Eh sizde tadı damağınızda kalmış olarak paketleri istifliyorsunuz!

5 yorum:

ruchan dedi ki...

Gül reçelini çok severim , görünce canım çekti. rahmetli anneannem çok güzel yapardı , öldüğünden beri de hiç öyle gül reçeli yemedim daha. Resimler harika ...
Sevgilerimle:)

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Bu yaz ben de uğradım Safranboluya gerçekten tam bir tatlı cenneti, lokumlar , helvalar, eski çarşı, çeşit çeşit malzemeler, ve ününü borçlu olduğu Safranbolu evleri, insan ne yöne bakacağını şaşırıyor. Kahramanmaraşı da sayende görmüş gibi oldum.Safran çiçeği gözüme çarpmamıştı. Bu güzel kareler için teşekkürler. Sevgiler.

akçahan dedi ki...

Cimcime,Münevver Abla ve Aslı çok teşekkür ederim ziyaretiniz için.Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Annem önceleri yapardı gül reçelini ama çook uzun zaman oldu hiç yapmadı. Gerçekten güzel bri tat.

akçahan dedi ki...

Berrin benim annem de yapardı çocukluğumda hep, bahcemizdeki güllerden.