10 Ekim, 2005

Safranbolu Gezisi/ Safranbolu Evleri


Ssaranbolu'dan kent merkezindeki safran çiçeği anıtını görüntüledikten sonra, yağmurlu bir pazar akşamında ayrılıyoruz.

Safranbolu üniversite yıllarından beri görmeyi arzuladığım yerlerden biriydi.Çoğu kez ramak kaldı ama bir türlü kısmet olmamıştı. Geçtiğimiz hafta Ankara dönüşü, hem Karabük'te eşimin yeğenlerini ziyaret etmiş olduk hem de Safranbolu'yu. Buna uyan deyim bir taşla iki kuş ama, benim için Safranbolu tek başına beş kuş diyebilirim!..

Safranbolu Gezisini iki etapta paylaşmak istiyorum Sizlerle.Birincisinde evleri. İkinci bölümde çarşısı ve meşhur Kileciler Konağından iç görüntüler olacak.Ben Safranbolu'yu, evleriyle, çarşısıyla ve pek tabii lokumları ,kızamık şekeri, gül reçelleri ve koz helvasıyla çok sevdim, umarım Sizler de beğenirsiniz.
Yokuş aşağı sıralanmış Safranbolu Evleri.
Yukardaki bina Mimarlık ve Tasarım Fakültesine ait.Yüksek bir tepenin üzerinde,kent ayaklarının altında.

Bir tepeye sıralanmış evler...Dostluk, komşuluk bilen, düğünü-ölümü, sevinci-kederi, kış hazırlığını,bahar pikniğini paylaşan gerçek anlamda mahalle olan evler..En sağdakinde satılık yazıyor,müşteri olsak mı?...
Restore edilmemiş ama içinde uzun yıllar boyunca hayat olan ve olmaya devam eden bir ev.

Safranbolu'dan Genel Görünüm

10 yorum:

Adsız dedi ki...

K.Maraş a sayende gitmiş kadar olmuştum. Şimdi ise, gitmeyi çok istediğim Safranbolu yu da yine sayende gördüm. Teşekkür ederim. Sevgiler,

NuR dedi ki...

Gördüğün güzellikleri, bizlerle paylaşman çok hoş, sağol. Safranbolu'yu ben de görmedim.Oralı arkadaşım var, hep evlerini anlatır. Senin resimleri ona da gösterecegim. Belki evlerini çekmişsindir.
Sevgiyle kal.

incikboncuk dedi ki...

Safranbolu'yu ben de çok sevmiştim. Küçük tatilleri için çok iyi dinlenilecek bir yer. Özellikle lokumlarıne diyecek yok. Hıdırlık tepesinden manzara çok güzel ve şehrin dokusunun korunabilmiş olması ise güzel bir şans.

acemice dedi ki...

çok güzel yerler. safranbolu evlerini bende merak ediyorum inşallah gezme görme şnsım olur şimdiden ön hazırlıkları yapmış oldum. sevgiler.

nagice dedi ki...

geçen yıl giden öğretmen arkadaşlar anlata anlata bitiremediler.
inşallah bir gün gitmek kısmet olur.
en çokta esnafının insancıl davranışlarını unutamıyorlar

Meral dedi ki...

Merhaba Akcahan
Ben de Safranboluyu gezdim. Bir safranbolu evinde de 1 gece konaklamıştık ama otel çok konforlu olmamakla birlikte bana çok pahalı gelmişti :-)
Safranboluya yaz aylarında gidin derim. Biz mayısta gittiğimiz halde hava çok soğuktu.
Bir tek çifte kavrulmuş lokumları aklımda kalan tek güzel şeydi diyebilirim.

Tuhfe dedi ki...

Semanur, mest oldum. Ne kadar hoş fotoğraflar. Safranbolu evlerini ancak medya sayesinde ve senin sayende gördebiliyoruz. Ne iyi ettin, gezmiş gibi oldum ben de. Teşekkürler.

akçahan dedi ki...

Berrin,Şennur,İncikboncuk, Fethiye,Nagehan, Meral ve Tuhfe asıl ben teşekkür ederim.Sevgiler.

NAZLICA dedi ki...

Semanur; harika bir iş yapıyorsun, ben de gördüm oraları, çok hoşuma gitti, tekrar gözümde canlandı. Ellerin dert görmesin,teşekkürler.

akçahan dedi ki...

Beğenmenize ve güzel hatıraları canlandırmasına sevindim.Sevgilerimle Nazlı.