28 Aralık, 2005

Bu gün bu kış manzarasını eklemek istedim sayfama.Karlı buzlu kışlara, yılsonlarına ve yılbaşlarına alışmışım ben. Hatırladığım ilk kurban bayramının bol karlı olmasından olsa gerek, kurban bayramı deyince diz boyu karları, bir günlük kardeşimi ve babam geliyor mu acabasıyla, bahçe kapısından sokağa uzanan ümid dolu bakışlar atan minicik bir kız çocuğuna, mazime uzanır hayalim. Acaba yine baksam bu bayram, yine uzanıverse bakışlarım kapıdan sokağa, görebilirmiyim uzaktan olsun siluetini...
Bir şairimiz şiirinde;
"Ölüm ölene bayram, bayramda sevinmek var,
Oh ne güzel bayramda tahta ata binmek var." der. Geçirdiğimiz yıldan ve yaştan hangi iyiyi yaptım, kötülerim hangisi, yeni yılda neleri daha çok yapmalı, neleri de hiç yapmamalıyım süzgecinden geçebilmeyi, ailemizde, çevremizde ve de halka halka dünyamızda sevgiyi, umudu, güzelliği yayıp, iyi insan olup, iyi atlara binip, bayram muştusuna ulaşmayı nasip etsin bizlere Yaradan. Hepinize sevgilerimle, hoşçakalın.

31 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Akçahan , ne güzel sözler yazmıssın ! Ekleyecek bir sey bulamadım, sadece sağlıkla gecsin inşallah kalan yıllarımız ve sevgiyle elbette. Süzgecten gecirebilmek ne güzel yaşadıklarımızı.

Sevgilerimle
Figen

Hülya YILMAZ dedi ki...

Fotodaki gibi karlı geçer inşallah yılbaşı ve bayram...
(Ama yolculuk yapacaklara zor olur değil mi?)

akçahan dedi ki...

Çok teşekkürler Figen.Sevgili Hülya Hanım ben de yola çıkacağım kısmetse ama, ne bileyim-her ne kadar güneylilerden çok üşüsem de-serde kar görerek büyümek var. Bir de yılbaşı akşamı eve gelmesini beklerken ya da bayramda kurban kesip gelirken kardan adam gibi olan babama olan özlemim var....Sevgilerle..

ev perisi;) dedi ki...

Çok içlendim bende bu manzara karşısında...
Ölümün soğuk yüzünü hatırlattı bana...
Tahta ata binene herkes bayram havasını yaşar inşallah...
Bunun için çok çabalamak lazım diye düşünüyorum...
Erdemli insan olabilmek...
Allahım hepimize nasip etsin ...

Tuhfe dedi ki...

Ben de ekleyecek bir şey bulamadım Semanur. Çok güzel duygular dizeler paylaşmışsın, dileklerine amin diyorum...

Adsız dedi ki...

Merhaba Semanur,yazınıza ve fotografa bayıldım.İnşallah hepimizin bayramı güzel geçer.Bu arada resimdeki ağaçların arasında yürümek istedim birden :)

Adsız dedi ki...

Ne kadar güzel yazmissin sanki duygularimiza tercüman oldun.Insallah hayatimiz resimdeki kadar karli olmasin

NuR dedi ki...

Sevgili Semanur,
Geçmişe, acılar da yaşansa özlem ve nostalji ile sevgi dolu bakarız, gelecek içinse umutlarımız olmasa, bugünü nasıl yaşarız.
Ailenle bol bol özlem giderir, dağarcığında yeni anılarla dönersin inşaallah.
Sevgiyle kal.

Serra dedi ki...

Ne ekleyebilirim ki Semanur bu sozlere. Biz boyle karli gecirecegiz insallah. Karda da yagmurda da aradiklarimizi bulan gonul tabi, insallah hepimiz icin 2005ten daha mutlu gecer, herkes derdine derman bulur. Sen kar yagsa da yagmasa da kapidan kafani uzat, ozlediklerini gorebilmen dilegiyle.
Ben de sabah ise giderken otobusun caminda bugu yapip onda bulurum hepsini insallah.

Adsız dedi ki...

Sevgili SemanurNe kadar güzel yazmışsınız katılmamak mümkün değil,hüzün neşe ,sağlık ,hastalık her şey insanlar için bu döngü içinde yıllar geçiyor yoğrulup gidiyoruz.İyi yıllar, İyi tatiller:)))sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Çok güzel şeyler yazmışsın. "Amin" diyorum. Allah herkese güzel olan herşeyi nasip etsin.
Sevgiler,

NAZLICA dedi ki...

Semanur; Kar gibi temiz, saf, muhteşem bir 2006 diliyorum sana ve tüm ailene. Özlem öyle birşey ki, çok yakınında olsa bile özlediğin, bazen ulaşamazsın ve o an anıların yetişir imdadına. Hep güzel anılar biriktirmen dileğiyle.Sevgiler

Rengarenk dantel dedi ki...

aslında çok özledik kar yağmasını ama biz özledik ya doğudaki vatandaşlar... çok zor durumdalar. allah onlara yardım etsin. bizede acıcık tattırsın kar zevkini ama acıcık :)

Adsız dedi ki...

sevgılı Semanur benı aglattın.20 sene oldu babam aramızdan ayrılalı.hala alısamadım.annem yanımda ama bır arkadas annemlere gıdıyorum deyınce ıcım cız edıyor.ayrılanların ozlemı hıc dınmıyor.yenı yılla beraber Allahtan sevdıklerımızle beraber saglık mutluluk ve huzur ıcınde bır yasam dılerım.sevgıler

Adsız dedi ki...

Ne güzel yazmışsın Semanuur!o küçük kız artık,babasını her düşündüğünde gözlerini kapatıp onu karşısında görüyordur değilmi ?Ne denirki ...Allah yeni gelen yıldada ümitlerimizi eksik etmesin içimizden...

Adsız dedi ki...

2005 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2006 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar!

akçahan dedi ki...

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.Allah sizlere sevdiklerinizle nice seneler ve bayramlar geçirmeyi kısmet etsin. Ben babamı 4 yıl önce bir trafik kazasında kaybettim.En son görüşmemizde seni çok seviyorum babacığım demiştim, lütfen sevdiklerinize sevginizi iletin.Bunca özlem içinde en çok o anı hatırlayınca mutlu oluyorum.Münevver Abla seni üzmek istemezdim.Sevgilerimle.

NuR dedi ki...

Sevgili Semanur,
Canım benim, kızlar babalarına düşkün olurlar. Ben de öyleydim, kucağına oturup yanağını ısırırdım, kızım koca kadın oldun, büyümedin, derdi. İyi ki çok çok öpmüş, kucaklamışım, 57 yaşında, ani bir beyin kanaması ile kaybettik, onu, 7 yıl oldu. İnsanlar hep birbirine benzer şeyleri yaşıyor Semanurcum.
Canımcım,
Sana, ailen ve sevdiklerinle, hele hele hiper şekerlerinle sağlık, huzur, bereket ve mutluluk dolu, nice nice yıllar diliyor,
Kocaman kucaklayıp, öpüyorum,
soracağın her soruyu keyifle cevaplamaya çalışacağımdan emin olabilirsin:)))
Sevgiyle kal.

ev perisi;) dedi ki...

Yalnız değilsiniz arkadaşlar! bende babacığımı 97 yılında 4 aylık evli iken ani bir kalp kriziyle 53 yaşında kaybettim!sızısı hala içimde...
Tüm ölmüşlerimize Allahtan rahmet diliyorum...
Bu vesileyle birer fatiha okuruz değil mi arkadaşlar?

Rengarenk dantel dedi ki...

yeni yılınızı kutlar hayır ve mutluluk getirmesini dilerim sizin için...

morelmas dedi ki...

Gönlünüzden ne geçiyorsa…Bir umut , bir beklenti…
Yeni yıldan istediğiniz her şey gerçek olsun.
Her zaman , her yerde Sevgiyle kalın.

Morelmas

www.morelmas.com

Adsız dedi ki...

Yeni yılınız kutlu olsun...Yeni yılda yeni umutlarımız hiiiiiç bitmesin..Mutlu yıllar..

Adsız dedi ki...

Semanurda yeni yılda her şey gönlünce olsun canım ,nice mutlu senelere...

Serpilce dedi ki...

Sevgili Semanur,
Yeni yılın sana ve ailene mutluluk getirmesini dilerim.
Sevgilerimle.

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Ailenle sağlıkla , mutlulukla nice yıllar diliyorum. Sevgilerimle.

manolya dedi ki...

Saglikli, mutlu ve bereketli bir yil dilerim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim.Güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle...

kalimeero dedi ki...

Bayildim bayildim. Bir omur gecirebilirim bu manzarali bir yerde.. Bana eski pullu yilbasi kartpostallarini hatirlatiyor, cocukluguma donuyorum.

Adsız dedi ki...

Very cool design! Useful information. Go on!
Testosterone therapy and penis size No illusions 78 saab 1998 achieva oldsmobile sl 0 roof racks commercial escalade roof rack Roof rack canada Hot tubs makers big pictures roses China pet toy manufacturers macon tent and awning Dallas kia

Adsız dedi ki...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it »

Adsız dedi ki...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » » »