06 Mart, 2006

HAFTA SONU, 5k+1e KAHVALTI


Bu hafta sonu bizim açımızdan birazcık yoğun ama, güzel geçti. Cuma akşamı, yeğenim İnanç, yurttan izinli olduğu için bize geldi. Cumartesi sabahı, kızkardeşimde kızlar kahvaltısı düzenlemeye karar verdik. Ali'yi babası şirkete götürmeyi planlamıştı. Şirketin müsait alanlarında tahtadan evler, gemiler inşa edecek, yakındaki parkta, depoda muhafaza edilen bisikletini sürecek, canı sıkılırsa sevkiyata çıkan kuzeni ile arabada dolaşmış olacaktı. Ali'nin evli-barklı ve kendisinden birazcık küçük çocukları olan kuzenleri var. Bunlardan biri, babasıyla çalışıyor ve çocukları-onların adetleri gereği- Ali'ye "amca", bazen de "küçük amca" diye hitap ediyorlar! Neyse efendim, sadede gelelim, bizim küçük amcayı babası ile gönderemedik. İnanç Ablası ile birlikte olacağı gerekçesi ile, tüm cazip tekliflere rağmen kabul etmedi. Böylece, 5 kız, 1 erkek kahvaltı ekipi cumartesi sabahı Filiz'de toplandık.
Filiz'e giderken yol üzerindeki manavda kışınkilere göre oldukça kırmızı kiraz domatesler, üzerlerine yerleştirilmiş reyhanlar ve yol kenarlarında açmış ve her yıl bir tane koparılarak, Aliciğim tarafından annesine hediye edilip, cadde ortasında sarım-gürüm olduğumuz keloğlan çiçeklerinin açmış olması, baharın geldiğini iyice hissettirdi. Filiz'in yaptığı kahvaltılıklar arasında, sigara poğaça çok beğendim.
Sigara poğaça: yarım su bardağı sıvı yağ, 42.gr maya ve ılıtılmış 2 bardak sütle yoğrulan hamurdan 16 beze alınıp, yemek tabağı kadar açarak, her katına eritilmiş yağ sürülüp en sonunda açabildiği kadar büyütüp, kesilip, iç malzemesi konularak, sarılıp, yumurta sarısı ve susam, akabinde fırına verilerek yapılmış.

Pazar günü, erkenden kalkıp, kahvaltı hazırlıklarına başladım. Portakalağacından, puf puf poğaça ve çikolatalı cevizli keki yaptım. Her ikiside çok güzel tarifler, kesinlikle tavsiye ederim. Poğaça hamuru Hilay'ın ve Hatice'nin belirttiği gibi oldukça bereketli. Zeytin ezmesine ceviz ve dereotu dışında, Hatice'nin iç tarifini aldığı kitabtaki gibi, üç-dört dal yeşil soğan da ilave ettim. Oldukça farklı bir lezzet oldu. Çok net bir soğan kokusu olmadı.Dün arkadaşlarımızla buluşma noktasına,bugün, elimde çantalarla iş arkadaşlarıma da getirdiğim bu lezzetlerden dolayı portakalağacının becerikli sahibesine teşekkür ediyorum. Tarifler çok yeni yayımlandığı için görüntüleme gereği hisetmedim.

Yazımın başında da belirtiğim veçhile, çok yoğun geçen pazar günümde, saat 11.30'da arkadaşlarımızla buluşup, Üsküdar'a geçmeyi planlamıştık. Kahvaltı sonrası toparlanıp, buluşma noktasına gittik. Pırıl pırıl hava ve manzarayı görünce kamerayı almadığıma biraz pişman olmadım değil. Akşam üzeri eve döndüğümüzde alel-acele, (bloğumun ilk günlerinde yayımladığım)ben Bekir Dayı'nın bulgurlu köftelerinden yaparken, kimi salata, kimi sofrayı hazırlayıp tamamladık. Akabinde; Yeğenimizi alıp, Sarıyer'e, yurda yola çıkıldı ve bir hafta sonu tatili, böylece sona erdi. Hepinize güzel günler dileği ile, hoşçakalın.



12 yorum:

Adsız dedi ki...

sadece PRAVO diyebilirim

Hem kariyer sahibi hemde cocuk sahibisiniz;)) hatta cok guzel yemek ve elisi yapabiliyorsunuz. Cok bereceriklisiniz yani.

Tum guzelliklerin hep sizinle olmasi dilegiyle... Gulay (guzel yemek yapmak isteyen kiz)

akçahan dedi ki...

Teşekkür ederim Hüsna ve Gülay. Allah bağışlasın bebeğinizi. Gülay dedim ya sen çok tevaazulusun bence.

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Semanur merhaba, haftasonun cok hareketli gecmis. Bende cumartesi günü bir begonvile kavusmanin sevinciyle disarida yagan kari seyrederek gecirdim. Bugünde bloguma biraz eklemeler yapacagim. Kismetse yarindan itibaren bir haftami bahcemde gecirecegim. Sevgiler Sonia...

Hülya YILMAZ dedi ki...

Sevgili meslekdaşım 10 kitap konusunda sobelendin....
iş, ev, çocuklar, yemek, elişi.... kitap okumaya zamanın kalmıyor olabilir. Eğer istersen yanıtla...

Serra dedi ki...

Masallah, siz de ailecek bos durmamissiniz hic. Yorugun ama mutlu olmak gibisi var mi Semanur?

Rengarenk dantel dedi ki...

semanur yorucu olsada çalışan kadınlar için böyle hafta sonları çok güzel oluyo diimii.

Adsız dedi ki...

Semanur, ne kadar güzel bir hafta sonu geçirmişsin.
Sevgiler,

ev perisi;) dedi ki...

Hoş bir kahvaltı olmuş öğle zannediyorum...
Mutlu bir hafta diliyorum...

akçahan dedi ki...

Çok teşekkür ederim Sevgili Arkadaşlarım Banu,
Wildrosen,Hülya,Serra,Berrin, Nazlı,Şükran ve Münevver Abla.

NuR dedi ki...

Sevgili ve marifetli (Allah nazarlardan korusun) Semanurcum,
Ne hoş bir hafta sonu olmuş. Masa da keyifli, Allah keyfinizi daim etsin:)))
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Where did you find it? Interesting read http://www.minor-league-baseball-6.info/toledo-hiking.html ambulance cadillac Computer security careers listings 1977 cadillac seville length Aixam minivan side impact protection interior home design levitra france adult movie Lara croft fancy dress Pornstar friends large cadillac logos Dsl internet hook up

Adsız dedi ki...

Enjoyed a lot! about fioricet Alabama bill pay power maternity clothes van floor mats Fishels jeep Vodafone blackberry 7100v Consider search engine placement effexor withdrawal symptom Buy cialis domain online tripod com Gents fire alarm Debt free boston online games Prozac nation pics