29 Mayıs, 2006

TOKAT'TAN GELEN LİFLERDEN




Zaman zaman kendi kendime dile getirdiğim bir husus vardır, çok beğendiğim bazı şairler ve şiirleri için bunlar olmasaydı şiir yazabilirmiydim derim. Öyle ki söylenmesi gereken herşeyi, neredeyse bütün duyguların karşılığını bulabilirsiniz şiirlerinde.

Elişilerle ilgili de aynı şeyleri hissederim. Bizim kızlar ve çevremdeki diğer bazı insanlar olmasaydı daha çok işler yapmak isterdim ve yapardım sanıyorum. Bu lifleri kızkardeşim yapmış. Tokat ziyaretim sırasında bavuluma koymuş, tam kırk tane.Üç-beş tanesini görüntüledim. Daha çeyizde yaptıkları ve sonrasında yapılanlar duruyor. Çocuklar içinmiş bunlar. Ne diyeyim, daha ilköğretimdeki çocukların bir atı ile üç nalı eksik evlenmek için.

Hafta sonu işe geldim. Kalan zamanda bir seminere katıldım ve çıkışta oğlumu parka götürdüm. Park havuzunda uzaktan kumandalı vapurları ile oynayan beyler gördük. Bu oğluşumun bir filmden dolayı çok fazla arzu ettiği bir oyundu. Bu oyuncakları nereden temin ettiklerini sorduk, zira oğluşum aşırı heyacanlandı, öğrenmek istedi. Cevap; al sana bir kaya, nereye dayarsan daya cinsinden. Hanımefendi siz bunu alamazsınız. Niye ki, Türkiye'den almadınız mı? Yok Türkiye'den, Kızıltoprak'tan ama sizin almanız mümkün değil. Hafif bir istihza da var bu arada, kırkında oyun oynayan beyefendilerin. Niye o, diyorum. Çünkü çok pahalı alamazsınız. İyice tepem attı, nereden anladınız beyefendi, muhasebe işlerimize siz mi bakıyorsunuz dedim. Dedim de ne oldu, adam hala alamazsınız diyorum alamazsınız çok pahalı bu, terennileri içindeyken uzaklaştık yanlarından.

Buna, görgüsüzlük mü denir, ön yargı mı denir, ne oldum delisi olmakmı denir, size bırakıyorum artık.

Dün akşam kızımın, bugün de oğluşumun yıl sonu programı var. Öğretmeni sahne de sıkılır da duramazsa diye biraz tedirgin bizim hiperaktif özellikli oğluşumuzdan. Gösteriyi sevdiği için ve geçmişteki oyunlarından hareketle iyi bir sonuç çıkaracağını düşünüyorum ama, yine de onların tedirginliği bana da yansıdı. Aliş'e dua ederseniz mutlu olurum teyze/ablaları. Hoşçakalın.








 Posted by Picasa

9 yorum:

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Semanurcum, yazini bastan sona okudum. Yarisina kadar okuyupta vapurlari alamiyacaginiz söylendiginde valla icimden (acaba yurtdisindan mi getirmisler diye gecirdim ve alise feda olsun onlarca vapur sonia teyzesi getirir diye) düsünürken yazinin devamini getirdim ve gercekle karsi karsiya geldim. Uzaklasmakla en iyisini yapmissin, sanirim laf anliyan cinsten degillerdi.
Alise basarilar dualarimiz onunla.
Sevgiler Sonia...

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Semanurcuğum; Seni okurken kızkardeşimin olmamasına bir kez daha üzüldüm. Ne incelik kardeşinin yaptığı. Ellerine sağlık onun.Alişin ve senin moralini bozan kişi senin de tespit ettiğin gibi muhtemelen görgüsüz.Cevabını vermişsin ama böyle bir tipin anlayacağını sanmıyorum.Neyse boşver. Alişin programının iyi geçeceğine inanıyorum ben. Ne yaparlarsa yapsınlar çok şirin oluyorlar. Başarılar diliyor ve kocaman öpüyorum Aliş kalkar altından bu işin merak etme.

Hülya YILMAZ dedi ki...

Çocukların gösterilerinde en hoşuma giden şey: çocukların oldukları gibi davranmalarıdır. Öğretmen belli kalıplar öğretse de mutlaka birkaç çocuk bunu dışına çıkar. Zaten güzel olan da bu değil mi. Yıllarca kalıplaşmış, klişeleşmiş şeylerden sıkılmadık mı? Bırak olduğu gibi davransın, yani Aliş gibi davransın.
(bu arada kızkardeşim olmadığı için seni kıskandığımı söylemeden edemeyeceğim)
Sevgilerimle,

akçahan dedi ki...

Sonya Ablama çok teşekkürler, düşünmesi yeter. Nazlıcığım ve Hülyacığım Annenin tek kızı olmanın da başka güzel yönleri vardır diye ümit ediyorum. Hem ben siz de benim kardeşim gibisiniz artık. Hergün en azından nasıllar diye bakmadan edemiyorum. Burcu Ablası çok sağol. Ali ilk görevini yapmış. İkinciyi beklerken uyuya kalmış! Gece 01.30 lara kadar Ablanın yılsonu gecesini bekleyip uyumamanın hazin sonu! Uyandıramayınca sahneye çıkamamış bizim küçük asker rolüde uçtu böylece. Tam kendine yakışır bir farklılıkla bitirdi yıl sonu şenliklerini, geçmişler olsun. Akşam eve gittiğimde, teyzesi getirdiğinden beri uyuyor dedi yardımcı hanım. Bugün biraz önce hastaneden geldim, küçük gelinimizin çok tatlı bir bebeği geldi dünyaya, halalık çiftlendi. Hoşçakalın.

Rengarenk dantel dedi ki...

allah yardımcın olsun aliş. ve şu koca adamların yaptıklarına gelelim bend eüç şıkta olabilir, görgüsüz, ne oldum delisi ve epeyce bi önyardılı. sorsaydın trilyonluksa belki alamam ama bi kaç milyar verirdim deseydin keşke... tutamiiicam kendimi, ukela da denebilirmi ?

Rengarenk dantel dedi ki...

bu arada liflerde harika hele o eldivene bayıldım sevsinler takısı da var...

örneklerin anlatımı olsa çok mükemmel olurdu ya kısmet...

Adsız dedi ki...

Maşallah Semanur lifler süper arkadaşım,kardeşinin ellerine sağlık.
Diğer konuya gelince bu insanlar kesinlikle sonradan görme denen cinsten bence çok büyük terbiyesizlik sergilemişler bu tavırlarıyla .Çok sinirlendim okuyunca cidden,kendilerini nerde görüyor bu insanlar acaba !

Adsız dedi ki...

Aliş bence bu işten alnının akıyla çıkacaktır şüphesiz diyecekken e birde baktımki benim Alişim uyumuş neyse ,
Öteki, konuya gelince Umarım bir gün Alişte bir gün gemisini o bayların!!!! yanında yüzdürür ve de hepsini batırır bilmem anlatabildimmi?
yeni bebeği çokkk öpüyorum Allah analı babalı büyütsün.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Takma kafana. Bu tip insanlar var ve olmayada devam edecekler.
Aliciğim mutlaka başarır.
Sevgiler,