17 Temmuz, 2006

ŞEFTALİLİ KEK

Şeftalili kek'ten daha önce bahsetmiştim. Kullanılan şeftali miktarı çok fazla olmadığı için stok üzerindeki etkisi az, damaklardaki etkisi ise fazla oldu. Peyzaj mimarı arkadaşımız Sevgili Sibel'in sayesinde balkonumuzdaki rengarek petunyaların kokusu, benim favorim olan tomurcuk ve kakule kokulu çayın yanında şeftalili bir kek güzel bir ikram oldu.

Bu haftasonu çok yoğun ve çok dolu geçti.Cumartesi sabahı sitesini Emeklilik Hobilerimden Sevgili Hülya vasıtası ile öğrendiğim Ortaasyalı bir arkadaşın verdiği Kırgız mutfağından hamur işleri deneyip, tatmaya vakit bulamadan, yoğun bir programımız olduğu için çıktım evden. Pazar günü Istanbul'a çok kısa bir süre için gelen Sevgili Tuhfe ile görüştüm ve O'nu bizzat tanımaktan mutlu oldum.

Tarife gelecek olursak;

- 3 bardak un
- 3 yumurta
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1.5 bardak şeker
- 1/2 bardak süt
- 3 adet ortaboy şeftali
- 1 paket+1 çay kaşığı kabartma tozu


Yapılışı:

Şeker ve yumurta yüksek ayarda çırpılır. Yağ ve rendelenip tavaya alınan ve suyu çekilen şeftaliler ve süt eklenir. Tekrar çırpılır. Enson kabartma tozu karıştırılmış un eklenir ve hafifçe karıştırılır. Ben kelepçeli kalıpta pişirdim normal kalıpta olabilir sanırım.
 Posted by Picasa

10 yorum:

MELEĞİN DÜNYASI dedi ki...

Merhaba bakıyorum içeceğinden kekine şeftalinin her türlü kullanışı mevcut.Ben de oldukça az meyve yiyen birisi olarak kendilerini pek bir sever hürmet ederim.Hele Bursa yarma şeftali.Hasret kaldım pazarları dolaşıp şöyle kokulu şeftaliler almaya.İnşallah bir ay sonra yol verin pazar yolları ben geliyorum.

akçahan dedi ki...

İnşallah gönlündeki gibi bir tatil yaşarsın Melek.

Serpilce dedi ki...

Şeftalili kekin çok güzel olmuş ellerine sağlık.en kısa zamanda deneyeceğim.tamda şeftali zamanı.Afiyet olsun.
Sevgiler.

nagice dedi ki...

çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.afiyet olsun

Serra dedi ki...

Ben de Melek gibi , Bursa yarma seftali ariyorum tezgahlarda ama bir turlu bulamadim. Sanirsam bu Ottawa esnafinin Bursa yarma seftaliden haberi yok; olsa getirmezler mi?

Bu tarif, bizim minik seftalilerle de guzel olur ama bekliyorum ki esim gelsin, yoksa kekin hepsini ben yerim.:)

Beyaz Zambak dedi ki...

tarifte "bardaktan" kastınız çay bardağımı? sevgiler.

Tuhfe dedi ki...

Ben de seni tanimaktan cok mutlu oldum Semanurcugum. Iyi tatiller, herkese selamlar.

Adsız dedi ki...

semanur kardeşim nasılsın?sana öncelikle çok teşekür ederim;çünkü böyle yaparak islamda tebliğ görevini yerine getirmş ve bizleride bir nebzede olsa uyarmış,bilgilendirmiş olduğn için...hafız enes....(crazy.enes_1@hotmail.com)cevap beklerim selam ve dua ile ALLAH'A emanet ol...

Adsız dedi ki...

Very cool design! Useful information. Go on! Discounted name brand cosmetics

Adsız dedi ki...

Where did you find it? Interesting read » »