20 Temmuz, 2006

TAVUK KÖFTESİ

Tavuk köftesi tatil öncesi belki de son paylaşımım. Kısmet olursa bu hafta son, tatile çıkmayı planlıyoruz. Tarif Sofra Dergisi'nin 95 li yıllara ait bir sayısından. Köfteleri patlıcan, patetes ve biber kızartması ile servis önerilmiş. O an evde patlıcan olmadığı için listeden çıkarıldı. Patatesi çocuklardan dolayı, biberi eşimi düşünerek tercih ettim. Yeşilliklerle arası iyi olan biri olarak, son anda yeşil soğanları elimle koparıp, yıkayıp bir dilim limon eşliğinde servise ekledim.

Bu ara elişi türü eklemiyorum. Elişi yazın pek yapılmaz ve modeller de ilgi görmez düşüncesi ile erteledim. Gezi ve diğer şiir, hikaye türünü artık Kızımla birlikte gulirana'da paylaşıyoruz. Küçükhanım ilk paylaşımını yaptı ve ilk günler neredeyse dakika başı kontrol etti. Baktı ziyaret var ama yorum yok, vazgeçti kontrolden.

Tarifimiz ise şöyle;
Malzemelerimiz:

- 1 adet tavuk göğsü
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 3 yumurta
- 100 gr. tulum peyniri
- Bir tutam çok ince kıyılmış maydanoz
- Karabiber ve arzu edilen başka baharatlar
- Galete unu
- Kızartmak için; sıvı yağ.

YAPILIŞI:
Tavuk göğsü haşlanıp çok ince ayrıştırılır. Yumurtanın 2 si ve galete unu hariç tüm malzemeler yoğrulur. Köfte şekli verilip, önce yumurtaya, sonra galete ununa, en son yine yumurtaya bulanıp kızartılarak, havlu peçeteye alınır. Arzu edilen malzeme ile servis yapılır.



Gittiğim yerlerden mümkün mertebe görüntüler alarak, sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Planlarımızda bir değişiklik olmaz ise Ağustos sonlarına kadar olmayacağım. Güzel günler dileği ile, hoşçakalın.










Posted by Picasa

12 yorum:

Serra dedi ki...

baska arakdaslar donmedne izin vermiyoruz bir blogxcunun daha atatile cikmasina. :) Gule gule gidin, insallah gonlunuze gore ,dinlenerek eglenerek gecer.

NAZLICA dedi ki...

Semanur; Çok iyi bir tatil diliyorum, kendine iyi bak. Seni özleyeceğim 1.5 ay. Çok öptüm canım. Sevgiler

akçahan dedi ki...

Sevgili Serra ve Nazlı ben de sizleri özleyeceğim. Kendinize dikkat edin ve Allah sağlık, mutluluk ve güzel günler geçirmenizi kısmet etsin.

one ben bir sey dedi ki...

Sevgili Semanur,iyi tatiller ,güle güle gidin güle güle gelin:)Özleyeceğim,
Alişe artık şahlanan atı dönüşte bilahare sunar üstünede beraber binip kafayı kırarız ikimizede bu atraksiyon yakışır nedersiniz??:)))
Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Semanur, Allaha emanet olun. Dilerim güzel bir tatil geçirirsiniz.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Semanurcum kisa zamanda iyi bir arkadasligimiz oldu,senin sayfani kesfettigim icin cok memmunum,ziyaretlerin icin tesekkürler,umarim böylede devem eder,bazilari bir yorum birakip gidiyor bir dahada ugramiyor.Ailecek güzel tatil gecirmenizi dliyorum,hersey istedigin gibi olsun.
Öznur.baharcicegi

zeyno dedi ki...

Çok güzel bir tatil geçirmenizi diliyorum. Bir de darısı başımıza demek isterdim ama bu yıl tatil gözükmüyor bize:( Bari gidebilenler çok çok iyi vakit geçirsin isterim....

akçahan dedi ki...

Candan'cım muhteşem olursunuz! Ben de özleyeceğim.

Berrinciğim çok teşekkürler, sizler de Allah'a emanet olun.

akçahan dedi ki...

Zeynepciğim çok sağolun, teşekkürler.

akçahan dedi ki...

Sevgili Öznur, ben de aynı duygu ve düşüncedeyim. Çok samimi ve sıcak bir sayfan var, iyi dileklerin için çok teşekkürler, dilerim ailece çok daha iyi bir yaz yaşarsınız. Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

merhaba tarifiniz çok hoşuma gitti mutlaka denemem lazım bu gün banada beklerim hoşça kalın http://www.blogcu.com/meeluu/

Adsız dedi ki...

Very cool design! Useful information. Go on! Ogden ks - adult video store Automobile wiring harness electrical terminals