14 Temmuz, 2005

Kızımın yaz okulunda kahvaltı sırası bizdeydi.Yaptıklarımız arasında patatesli-peynirli topu yazmamı istedi küçükhanım.Fotoğraflarını da kendisi çekti.Bir de akşam yemeği için yaptığımız bizim 'Bekir Dayının Köftesi' dediğimiz,önceki yıllarda bir dergide (sanırım Sofra idi) 'çullu köfte' olarak geçen köftenin fotoğrafını çekmişti.İlk önce Patatesli-Peynirli Top'tan başlayalım.

Malzemeler:
1 bardak yoğurt veya süt
1 bardak eritilmiş margarin
1 bardak sıvı yağ
2 yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 pk.kabartma tozu
tuz ve aldığı kadar un,üzeri için susam.

İç Malzemesi
Haşlanmış patates
Beyaz peynir
kırmızı biber,reyhan,kimyon (arzuya göre)

Yapılışı:

Hamur için tüm malzemeler karıştırılarak aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Cevizden iri parçalar alınıp,çay tabağı büyüklüğünde açılır.Karıştırdığımız iç harcından koyulup,top şeklinde kapatılır.Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı ve bol susam serpilerek,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Afiyet olsun.