14 Temmuz, 2005

Malzemeler
500 gr.kıyma
2 çay bardağı kısırlık bulgur
1 dilim ekmek içi
maydanoz,kimyon,karabiber
iki diş sarımsak
yarım kaşık salça
kırmızı biber,tuz,1 yumurta

YAPILIŞI

Bulgur sıcak su ile ıslatılıp,yumuşaması sağlanır.Kıyma ve diğer malzemeler eklenip,en son yumurta ilave edilip şekil verilir.Teflon tavada az yağda kızartılır.Denemek isteyenlere afiyet olsun.
Hikayesine gelince;Sivas'ta hoş sohbet mi hoşsohbet bir Bekir Dayı'mız var bizim.İlk gençlik yıllarımızda bir ara bir kaza sonucu eşinin diz lifleri kopmuş,oldukça becerikli olmasına rağmen işlerini yapamaz bir süreç yaşamıştı.Kız kardeşimle biz yardıma giderdik, ara-sıra.Biz işleri yaparken o mutfakta bu köfteyi ve daha başka yemekler hazırlardı.Zaman zaman da seslenirdi mutfaktan 'kimin var böyle yeğenleri'diye.Soğuk kış günlerinde ailece gittiğimizde geç vakit pekmezli-tereyağlı şu an ismini hatırlamadığım bir tatlı yapar,önce karda soğutur sonra ikram eder,hemen her bir kaşıkta beğendiniz mi diye sorardı.
Halen Sivas'ta yaşıyorlar.Rahmetli Babamın kadim dostları onlar.O ve diğer Dayılar ve de eşleri hastalıkta-sağlıkta,düğünde,ölümde hep yanımızda oldular.Babam felç+mide kanaması geçirip ağırlaştığında Onları görmek istediğini belirtti ölmezden evvel.O rahatsızlığı atlatıp,bir trafik kazasında komaya girince,başında ağlayandı onlar,bizlerle beraber.Bize güç verendi Onlar...Ölüm meleği ruhunu aldığında hastanede mes ayakkabıları ayaklarından çıktığından bihaber koşturandı Onlar.Babamsız ilk bayramımızda bayram namazından çıkıp,arkadaşlarının yokluğunu hissettirmemek için evlerinden evvel bize gelendi Onlar...Eşleri vasıtası ile Annemin bir sıkıntısı olup-olmadığını öğrenen,kardeşimin işlerinin nasıl gittiğini zaman zaman kontrol eden Onlar.. Netice-i Kelam kötü günümüzde üzülen,iyi günde sevinen, hep yanımızda hissettiğimiz Osman,Ziya...Dayılar ve eşleri... Rabbim hepimize güzel insanlarla güzel dostluklar edip,güzel atlara binip gitmeyi nasip etsin.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

amin sevgili Semanur Allah kötü gün dostlarimizi yanimizdan yöremizden eksik etmesin.hep iyilerle karsilastirsin.köftelerde patates toplarida nefis görünüyor.yiyenlere afiyet olsun diyelim tabi yapaninda ellerine saglik sevgiler...

Tuhfe dedi ki...

Çok duygulandım. Amiiin.

akçahan dedi ki...

Ben de gönülden amin diyorum zira,özellikle günümüzde gerçek dostlara daha ziyade ihtiyacımız var.Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Looking for information and found it at this great site... polariod pdc 4355bd digital camera review baccarat crystal whiskey scholarship news Euro tuner bikini Microsoft office live training Betting odds us Laser eye surgery   optics