20 Şubat, 2006

ARMUT DİBİNE DÜŞERMİŞ/BİR DOSTUN İKRAMI/ FİLİZ'DE KUŞLUK

Bu Ayşe'nin yeni cicisi. Bizim ailenin elişicibaşı kızkardeşimin kızı İnanç ara tatilde Ayşe'ye ve doğacak yeğene ciciler örmüş. İlk örgü denemesi olmasına rağmen oldukça muntazam. Ön kısım aşağıda. Yaka ve alt lastik örgü yerinde değişik bir Tunus işi uygulanmış. İnanç Boğaziçi Üniversitesinde okuyor.Bu yıl ilk yılı. Annesi gibi güzel elişlerini görünce armut dibine düşer diye boşuna söylenmemiş dedim.Hepinize sevgiler, hoşçakalın.

Bu sabah işyerindeki bir arkadaşımızın eşi, Sevgili Nazmiye'nin bana gönderdiği aşure. Çok mükemmel olmuş doğrusu. Kendisine şahsım ve ikram ettiğim arkadaşlar adına teşekkür ediyorum.
Filiz'de kuşluktanda öte, öğlene yakın bir kahvaltıvari masa. İnsanlar çok acıkınca tam kurulmadan masaya geçmeye başlayınca, ben de tam hazır olmadan görüntüledim. Haşhaşlı simit, pırasa böreği ve poğaçanın tarifini daha sonra yazacağım. Zira Ali mazgal gibi bekliyor başımda.


16 yorum:

life dedi ki...

Hırka çok güzel olmuş ,güle güle giysin sahibi inş...

ev perisi;) dedi ki...

Bu güllü yemek takımı beni de çok cezbediyor...
Maşallah diyeyim de nazar değmesin...
Ellerine sağlık takım sahibinin...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hırka Super olmuş harika çok temiz bir iş çıkmış (Sevgili Semanur ne oluyor bana böyle exper mi oluyorum nedir?)anti parantez hello kittyede bayılırım pırasa böreği yummmy ve diğerleride .Bu arada sayfam size nazlanıyormu acaba ne dersiniz:))) çok öpüyorum:::)))Bir şeyide hala bekiyorum ona göre:)))

Adsız dedi ki...

Cidden çok muntazam örmüş ,aferin ona !yaka kısmıda dediğin gibi değişik ve çok güzel bir teknik,artık biz İnanç'tan nasıl yaptığını öğreniriz ,öndeki siyah şerit gibi olan yerleri sonradanmı yaptı acaba ?

Adsız dedi ki...

Gerçektende doğru söylemişsin armut dibine düşer diye. Ne kadar güzel olmuş. Yani süper.
Sofrada güzel görünüyor, yiyeceklerde. İyiki karnım şu an tok. Yoksa ne olurdu bilmem :))

NAZLICA dedi ki...

Akçahan yiğenini çok kutluyorum, kocaman bir aferin ona, herşeyi birarada yapmayı seviyor.Yapmasan da öğren birgün lazım olur derler.Sofra için ne söyleyebilirim,harika. Pırasa böreğini merak ettim desem, ne yaptım ne de yedim bugüne kadar:(Sevgiler canım, paylaşımın için çok teşekkürler

Adsız dedi ki...

Tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin. Hep sevgi dolu kalin.

Serra dedi ki...

Masallah Inanc'a, cok muntazam duruyor hirka. Sofrada harika, acken insani hepten aciktiricak gibi hazirlananlar.

Pinar dedi ki...

Akcahan'cim,

Hirkaya bayildim. Ben de Kitty cilginlarindanim, bu yasta defterim kalemim ve de pijamam Kitty'li :) Gule gule giysin yavrucugun. Yegeniniz de cok marifetliymis. Ben bir kere ormeyi denedim, omuzlari vatka gibi oldu. Belki ilerde resmini yayinlarim sitemde :P Alttaki yiyecekler de super gorunuyordu. Afiyet olsun. Iyi gunler.

Adsız dedi ki...

İnancın elıne saglık cok guzel örmüs .anasına bak kızını al dıye bosuna soylememısler degılmı.asure ve kahvaltı masası harıka eh afıyet olsun sızlere.sevgıler

nagice dedi ki...

canım ya süper herşey..

Adsız dedi ki...

İltifatlarınız için teşekürler:))
Nalan Kaplan'ın sorusuna da cevap vereyim.O siyah şeritleri örerken yaptım.Sonradan değil...Hoşçakalın...

Hülya YILMAZ dedi ki...

yeteneki yeğenine bravo. maaşallah her konuda başarılı...

NAZLICA dedi ki...

Akçahan; çok geçmiş olsun canım.Üşütmüş olabilirmisin acaba. Hay allah, umarım bir çaresini tezelden bulursunuz.Sevgiler

ev perisi;) dedi ki...

çoooooooooooook geçmiş olsun canım!
acil şifalar diliyorum ve sana şifa perimi gönderiyorum...

Adsız dedi ki...

kazak ve hirka cok guzel olmus, ellerine sagliki yigeninizin, buarada ayni kahvalti takimindan benimde var(di) cunku suan istanbulda ve kullanamiyorum:(nasi nostalji oldu anlatamam:)