06 Şubat, 2006

HAFTA SONUNUN ÖZETİ YA DA....... YA NASİP DEMİŞ

Bu hafta sonu belirli zamanlarda biraraya geldiğimiz arkadaşlarım bana misafir olacaklardı. Önce bir arkadaşımıza,ardından bana il dışından yatılı misafirler geleceği haberini aldık. Bana Ankara'dan eşimin kuzenleri geldiler. Hafta sonunu onlarla geçirdik. Sizlerle paylaşmak için bazı ikramları görüntüledim. Kavurma tarifi için belki geç ama, fazla tavuk kullanılmayan bu dönemde belki gerekebilir.
Gerçi biz Aliciğimin illa da tavuk ısrarları karşısında geçen hafta bilinen bir markayı tercih ettik.
Kavurma:
Etleri doğruyoruz. Kendi suyunu salıp-çekene kadar pişiriyoruz.Sertse bir miktar sıcak su ilave edip çekmesini bekliyoruz.
Diğer tarafta doğranmış yağları bir başka tavada eritip, süzüyoruz.
Suyunu çeken etlerin üzerine döküp, hafif kırmızımsı renk alana kadar kavuruyoruz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok istah acici görünüyor...

Serra dedi ki...

Bu donmus yaglari yedikten sonra da damarlarimizda dolasimin devamliligini saglamak icin o yaglari yakana kadar kosuyor muyuz? :)) Cok lezzet kattiginin farkindayim ama kati yag kullanmayalim, insan zamanla diger yaglarla pismis yemek tadina alisiyor, ornek ben oluyorum. herkese tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Semanur kavurma harika görünüyor.Şehriyeli pilava da hiç dayanamam:)))hele domatese allahım ne yapacağız :)))Malum gece geldim ya:))).Bizde senelerdir sıvı yağ kullanıyoruz.Ve düzenli değiştiriyoruz,mesela soya yağı bittikten sonra ayçiçek o bittikten sonra zeytinyağı ;bir yerde okumuştum ,biri diğerinin olabilecek zararlı etkilerini nötrleştiriyormuş.Sevgilerimle:)))

akçahan dedi ki...

Serra ve Candan uyarılarınız için teşekkür ederim.Bizim mutfakta zeytinyağı ağırlıklı, normalde. Haklısınız muhakak ama senede bir yapılan kavurmada eski usul devam ediyor malesef. Rahime ziyaretin için teşekkürler.

ev perisi;) dedi ki...

Günaydın Semanurcuğum;
Akşama misafirim gelecek; bu menü fikir vermiş oldu...
Teşekkürler arkadaşım...

NAZLICA dedi ki...

Semanur; Fotoğraf ye beni diyor, teşekkürler paylaştığın için. Kavurma harika ama ben daha çok sote tercih ediyorum, hafifletmek için.Afiyet olsun