24 Şubat, 2006

MERCİMEKLİ KESME ÇORBASI

"Pencereye koştum:kızıl kıyamet!
Dediklerin, çıktı ihtiyar bacı!
Sonsuzluk, elimde bir mavi tülbent,
Ok çekti yukardan,üstüme avcı."

Sabah evden çıktığımda dünden çok farklı gelmemişti hava. Çalıştığım ilçeye gelip, araçtan indiğimde, sağa-sola savuran bir rüzgar eşliğinde yağan bir yağmur karşıladı beni. Ofise çıkıp, penceremden bakarken; hafta sonuna doğru havanın soğuyacağını belirten hava raporunu ve ardından yukarıya aldığım şiiri hatırladım...
Bugün sıcak bir çorbayı paylaşmak istedim sizlerle. Mercimekli Kesme Çorbası. Haşlanmış yeşil mercimek, erişte, bol baharatlı, naneli bir çorba. Benim çocukluğumdan beri en sevdiğim çorbalardan.
Yapılışı:
- bir kase mercimek haşlanır.
- haşlanmış mercimeğe mümkünse elde kesilmiş, yoksa hazır erişteler eklenir.
- tavada çok küçük doğranmış bir soğan pembeşinceye kadar çevrilir.Salça, kimyon,karabiber,kırmızı biber ve bol nane ilave edilip, pişen çorbaya eklenip, karıştırılır.
Öğle arasında yan müdürlükte görev yapıp aramızdan ayrılacak olan arkadaşa bir veda partisi tertip ediyor arkadaşlar. Herkes ev yapımı ikramlar getirdi. Masayı görüntülemeyi unutmamayı ve sizlerle paylaşmayı arzu ediyorum. Hepinize güzel bir gün dileği ile hoşçakalın.

7 yorum:

NAZLICA dedi ki...

Semanurcuğum; En çok sevdiğim çorbayı yapmışsın, biz bu çorbaya annemin çorbası diyoruz.Ben de yapıyorum ama annemin elindenmidir nedir daha farklı ve lezzetli oluyor. Afiyet şeker olsun. Ayrılacak arkadaşına da başarılar ve tabiki sana çok iyi bir hafta sonu geçirmeni diliyorum.

Serra dedi ki...

Sana da iy ibir haftasonu dilerim Semanur. Corba da corba, biz de mercimek yemegi pisirince pesine boyle corba yapariz, niye cunku nasilsa hazir pismis soganli mercimek var. :)) Afiyet olsun.

NuR dedi ki...

Çorbadan vazgeçemeyenlerdenim, valla tek çorba ve fırancala ile karnımı doyurabilim. Hele hava soğuk olunca...hııımmmm
Ellerine sağlık, mercimeğin her türlüsünden yapılan çorbalar güzel oluyor. Ellerine sağlık, afiyet olsun. Kurdeleleri gördükçe çok mutlu oluyorum:)))
Sevgiyle kal.

ev perisi;) dedi ki...

Üffffffffff!
Harika...
Sıcak ve limonlu limonlu bayılırım...
Ellerine sağlık...
Uzun zamandır yapmıyordun hatırlattığın için teşekkürler semanurcuğum...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Eline sağlık canım,afiyet olsun.
Evlendikten sonra tanıştığım yemeklerden biri amam malesef pek sevemedim ,çorbayı gördüğümde bacaklı çorba diye isim takmıştım :))kayınvaldem hala öyle der bu çorbaya.Ben değişik yöre yemeklerine pek alışamadım çoğu sivas yemeğinide yiyemiyorum.En sevdiğim yemekleri dal turşusu ile yapılan turşu mıhlası oldu.

Adsız dedi ki...

Azıcık eriştemiz kalmıştı denemekte fayda var:)))İlk defa gördüğüm bir lezzet.Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » »