24 Şubat, 2006

TANDIR KEBAP

Tandır kebap evde yapılabilecek oldukça kolay bir kebap. 1 kg. kuzu etini arzu ettiğiniz baharatlar ve kekikle karıştırıyoruz. Fırın poşetine koyup, 130 derecede pişiriyorsunuz. İstediğiniz garnitürle servis yapabilirsiniz.

Resmin üst kısmına www.gulirana.blogspot.com a "anneme mektup" ve "benim babam" ı okumak isterseniz beklerim, yazmıştım ama çok küçük oldu, sanırım.Duygu yoğunluğu sizi rahatsız etmeyecekse buyrun der, herkese güzel günler dilerim.

18 yorum:

Hülya YILMAZ dedi ki...

ben eti hiç yemesem aramam ama bu tabak çok çekici duruyor. Fırın torbasında denememiştim bizim etoburlara yapayım...

ev perisi;) dedi ki...

Tandır da olsa ismiyle müsemma olurdu lakin tandırı nereden bulucaz öyle değil mi arkadaşım?
Eskiler ağzının tadını biliyormuş:))

Pinar dedi ki...

Uff, super gorunuyor. Ellerine saglik. Eti butun olarak mi pisiriyoruz yoksa parcalayip mi? Bir de kac saat pisecek? Tesekkurler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Semanur,sunum harika tadıda öyledir mutlaka bana sadece pilav(bir kaşık) ve patates kızartması lütfen:)

zeyno dedi ki...

Tam da ev yapımı tandır tarifi ararken çıktı yazınız karşıma:)) Tandırı çok sevenlerdeniz ailece.Bu tarifi mutlaka deniycem,yanlız pişirme süresi ne kadar ben de merak ettim. Ayrıca diğer blogunuzdaki şiirinizi okudum, çok duygulandım. blogunuzu da yeni keşfettim,çok güzel bir blog, listeme ekliyorum.Sevgiyle kalın...

akçahan dedi ki...

Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için hepinize teşekkür ederim öncelikle.Pınar'cığım eti doğruyor ve baharatlarla harmanlıyorum. Bir gece öncesinden 1 fincan kadar sütle baharatları karıştırıp, ya da sabahtan hazırlanıp akşam fırına verilirse daha da güzel oluyor. Kuzu olduğu için aynı anda da olabiliyor. Kekik unutulmaması gereken bir baharat. Tam süre veremiyorum ama 1 saat kadar pişiriyorum. 180 derece de 40 dakika pişiren arkadaşlar da var ama ben yavaş yavaş pişince tam tandır olduğunu düşünerek düşük ayarda ve uzun sürede pişirmeyi tercih ediyorum. İçine patates soğan ilave eden arkadaşlar da var. Yalnız pişmiş soğan seviyorsanız poşetin bir kenarına soyulmuş baş soğan koymanızı öneririm. Tabağın bir kenarına kekik ve soğan koyarak servis ediliyor. Çok basit bir yemek, tereddüt etmeden yapın derim arkadaşlar. Zeyno çok teşekkür ederim. Süreyle ilgili yukarda yazdım. Ben de sayfanızı sık sık ziyaret edeceğim. Hepinize sevgiler.

Burcu Özdoğan dedi ki...

Sevgili Akçahan ellerine sağlık nefis olmuş
sevgiler

Adsız dedi ki...

Valla ağzım sulanmadı dersem yalan... hem de koca bir yalan!
Ben de yalandım durdum... Hani eskilerin yaptıkları gibi "avucunu yala" derlerdi bizler küçükken...
Ellerinizi sağlık.. Yemiş kadar oldum... Tanrı tüm açlara yemek versin!

NAZLICA dedi ki...

Canım ben geciktim gelmekte, tandırdan kalmadımı yoksa:))))Çok nefis olduğunu tahmin ediyorum, bazı insanların eli lezzetli olur, ne yapsa iştahla yenilir, seninki de öyle herhalde. Karşıdan bile ye beni der gibi. Ellerine sağlık, marifetli arkadaşım.

Adsız dedi ki...

Semanur, tandir kebap pek istah acici gorunuytor, ellerine saglik. Bana zinnur@sys-con.com adresine bir email atabilir misin? Sana ulastirmak istedigim bir email var da. Tesekkurler,

Pinar dedi ki...

Sevgili Akcahan,

Cevabiniz icin cok tesekkurler. Yapicam en kisa zamanda, etli yemeklere ozellikle tandira bayilirim. Sobeledim sizi, haberiniz olsun. Sevgiler.

nagice dedi ki...

ayyyyyyyyyy gece gece yanlış yeremi geldim ne?????
çok sevmem eti ama çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Bu son günlerde eklediğin nefiss yemekleri gördüğüm zamanlar Allahtan karnım tok olduğu zamana denk geliyor :))
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

iyi bir hafta diliyorum sevgili Semanur:)))))Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Enfes görünüyor.Hemen denemeli.

NuR dedi ki...

Sevgili Semanur,
Çok iştah açıcı görünüyor, lezzetinin de mükemmel olduğundan eminim. Ellerine sağlık, afiyet olsun.
Öptüm, sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Sevgili Semanur,kuzu ve koyun etini asla yiyemediğim halde tandır kebaba bayılırım.Isparta'da Şiş köfte ve pide kadar meşhurdur.Nasıl canım istedi anlatamam.Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Keep up the good work Flights com flights http://www.cholesterol-10.info kia sorento Milfs having sex in public http://www.endermologie-cellulite-2.info Capresso c1000 and c3000 water filter jeep air suspension rechargeable batteries canon gl2 digital camcorder Fargo presto id card printer model 720 Dysfunction erectile erection problem Natural curehigh cholesterol Tooth whitening treatments patents Gold cadillac logo